Haberler
Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat: Yoğun savaşa hazırlanın

Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat

Bakan Tunç'tan İmralı-DEM görüşmesi açıklaması: Henüz netleşmedi

DEM Parti, İmralı'ya ne zaman gidiyor? Bakan Tunç'tan açıklama var

Suriye'de patlak veren savaşta muhaliflerin ilerleyişi sürüyor

Yanı başımızda patlak veren savaşta son durumu en iyi anlatan görüntü

Villası için ağaçların kesildiği iddia edilmişti! Yücel Arzen'in Suavi için seçtiği şarkı çok manidar

Yücel Arzen'in Suavi için seçtiği şarkı çok manidar

Yerli ve Milli Teknoloji! Raylarda Yeni Bir Dönem Başlıyor

sponsorlu içerik
Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de geliştirilen ve raylarda oluşacak kırıkları veya heyelan, su baskını ve fazla kar yağışı nedeniyle oluşabilecek bloke durumları önceden tespit eden teknoloji uluslararası patentlerini de alarak yeni bir dönemin başlangıcına imza attı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin tekno kentinde 2010 yılında temelleri atılan Enekom firmasının sahibi Haluk Gökmen, "Mühendislik firması olarak hizmet veriyoruz. Öncelikli alanımız, demiryolu/karayolu sinyalizasyon ve haberleşme sistemi olan 'Demiryolları Ray Kırıklarını Algılama Sistemi (RailAcoustic)'dir. Üniversitelerle yakın bir çalışma içerisindeyiz. Mühendislerimiz genellikle elektrik-elektronik, yazılım ve makine alanında uzman kişilerden oluşuyor. Çalışmalarımız TCDD ile koordineli bir şekilde devam ediyor." dedi.

DEDEKTÖR SİSTEMİ

Firma sahibi Haluk Gökmen, "Bu fuarda raylardaki kırıkları uzaktan-otomatik ve erkenden algılayan bunun yanı sıra rayları bloke eden heyelan, su baskını ve çok miktarda kar yağışı gibi sorunları tren gelmeden erkenden hem merkezi hem sinyalizasyon sistemini uyaran bir dedektör sistemi geliştirdik." ifadelerini kullandı.

"YERLİ VE MİLLİ PROJE"

Haluk Gökmen, "Her 2 kilometrede bir raylara yerleştirilen dedektörlerimiz burada ki sorunu algılayıp tren o bölgeye gelemeden önce trenin durması sağlayıp olası bir kazanın olmasını engelliyor. Sisten tamamen Türkiye'de geliştirildi, yerli ve milli bir proje. Uluslararası patentli bir proje." diye konuştu.

Yerli ve Milli Teknoloji! Raylarda Yeni Bir Dönem Başlıyor
Kaynak: Haberler.com / Ekonomi
title