Yaşlılar Darüşşafaka Rezidans'a Gelsin Yetim Çocukların Eğitim Fırsatı Olsun
Darüşşafaka Cemiyeti Başkanı Zekeriya Yıldırım, Yaşlılara, "Huzurevi Arıyorsanız, Bağış Yapıp Darüşşafaka Rezidanslar'a Gelin. Hem Siz Rahat Edin, Hem Yetim Çocuklar Eğitim Fırsatından Yararlansın" Çağrısı Yaptı.
Darüşşafaka Cemiyeti Başkanı Zekeriya Yıldırım, yaşlılara, "Huzurevi arıyorsanız, bağış yapıp Darüşşafaka Rezidanslar’a gelin. Hem siz rahat edin, hem yetim çocuklar eğitim fırsatından yararlansın" çağrısı yaptı.
Yıldırım, Darüşşafaka Okulları’nın yıllık cirosunun 10 milyon dolar olduğunu belirtti.
DARÜŞŞAFAKA Cemiyeti Başkanı Zekeriya Yıldırım, kendilerine huzur evi arayan yaşlılara, "Bağış yapıp, Darüşşafaka Rezidanslara gelin, hem rahat edin, hem yetim çocukların eğitimine katkıda bulunun" dedi. Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın 1863 yılından beri babası vefat etmiş, ailesinin maddi olanaksızlığı yüzünden iyi eğitim fırsatı bulamayan başarılı çocukları ilköğretim 4’üncü sınıftan lise son sınıfa kadar kucakladığını hatırlatan Zekeriya Yıldırım, okulun yıllık bilançosunun 10 milyon dolar dolayında olduğunu vurguladı.
YAŞLILAR RAHAT, ÇOCUKLARA KAYNAK: Üçü İstanbul, biri İzmir’de toplam dört Darüşşafaka Rezidans’ın faaliyette olduğunu belirten Zekeriya Yıldırım, şunları söyledi: "İstanbul Maltepe, Şenesenevler ve Yakacık’ta, İzmir’de ise Urla’da bulunan rezidanslarımızın toplam 421 oda ve süiti var. Hepsi beş yıldızlı otel konforunda, Şu anda 225 oda ve suitimiz boş. Rezidanslarımızda 24 saat aralıksız doktor ve hemşire hizmeti var. Ayrıca yatağa bağlı yaşlılarımız için kesintisiz hemşire hizmeti söz konusu. Maltepe’deki rezidansızımızda Darüşşafaka Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Özel Bakım Ünitesi de var. Amacımız yaşlılarımızı rezinadslarımızda rahat ettirmek, bu yolla çocuklarımızın eğitimine yeni kaynak yaratmak."
BAĞIŞ YAP, ÖMÜR BOYU KAL: Zekeriya Yıldırım, cemiyet yönetiminden Saffet Karpat, Adnan Dovan, Taner Soyak, Müge Özacar ve Darüşşafaka Eğitim Kurumları Genel Müdürü Nilgün Akalın’la birlikte, kurumla ilgili hedeflerini anlattı. Yıldırım, "yeni yaşam eviniz" diye tanımladıkları Darüşşafaka Rezidans’a giriş şartlarını şöyle özetledi: "Biz yaşlılarımızdan Darüşşafaka’ya bağış bekliyoruz. Bağışları gayrimenkul olabilir, nakit olabilir. Bağış için tam sınır deklare etmemekle birlikte, İstanbul’da makul bir yerde bir-iki daire boyutunda olabileceğini düşünüyoruz. Bağış yapıp, rezidanslarımızı seçen yaşlılarımızın bundan sonraki yaşamlarını en rahat gecirebilmeleri için her türlü olanağı kullanıyoruz."
’BAĞIŞÇI SİTESİ’YDİ: Darüşşafaka Rezidansları için geçmişte "huzur evi" veya "bağışçı sitesi’ gibi tanımlamalar kullanıldığını vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu: "Buralarda yaşayanlar ’huzur evi’ gibi bir adlandırmayı kullanmamızı istemediler. Darüşşafaka Rezidans adını oralarda yaşayan yaşlılarımızın önerisiyle benimsedik. Gerçekten hepsi de İstanbul’un çeşitli noktalarındaki rezidanslardan geri kalmıyor. Hatta artıları da var." Zekeriya Yıldırım, hayırseverlerden her zaman bağışlarını beklediklerini kaydederek, şunları dile getirdi: "11 bankanın internet sitesinde yerimizi aldık. O bankalarda internetten işlem yapmaya girdiğinizde Darüşşafaka’nın bağış hesabı da karşınıza çıkıyor."
Eğitimde gerileme vardı şimdi yeniden yükseliyor
ZEKERİYA Yılrdırım, Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda, kendilerinin cemiyet yönetimine gelmelerinden önce eğitimde gerilemeler gördüklerini savunarak, "Üniversite giriş oranımız düşmüştü. Biz zaten bu amaçla yönetime talip olduk" dedi. Cemiyet yönetimindeki değişikliğin ardından Genel Müdürlüğe Nilgün Akalın’ı getirdiklerini kaydeden Yıldırım, hızla eğitim kalitesini yükseltme çalışmaları başlattıklarını vurguladı. Nilgün Akalın, göreve gelir gelmez sınıflarda iyileştirmelere gittiklerini belirterek, "Önümüze 5 yıllık bir stratejik plan koyduk. Çocuklarımızı eğitimin yanısıra sosyal aktivitelerde de etkin hale getirecek programlar hazırladık" diye konuştu.
Ders: Çocuklarımızın geleceği Konu: Bağışlarınız umut olsun
DARÜŞŞAFAKA Cemiyeti Başkanı Zekeriya Yıldırım, ramazan ayında fitre ve zekat kabul ettiklerini ifade ederek, şunları söyledi: "Darüşşafaka’ya bağışları artırabilmek için Kurban Bayramı’nda da kampanyamız olacak. Kampanyamızın sloganını ’Ders: Çocuklarımızın geleceği, Konu: Bağışlarımız umut olsun’ şeklinde belirledik. Hayırsever vatandaşlarımızın bu kampanyamıza katkıda bulunmasını bekliyoruz."
220 milyon dolarlık gayrimenkulümüz var
DARÜŞŞAFAKA Cemiyeti Başkanı Zekeriya Yıldırım, "421 oda ve suitle hizmet veren 4 rezidansın yatırım maliyeti ve cirosu nedir?" sorusuna, "Şimdiki rakamlarla 60-70 milyon dolarlık bir yatırım boyutundan söz edilebilir sanırım" yarıtı verdi. Yıldırım, bir başka soru üzerine de "İstanbul Maslak’daki kampüsümüz dahil gayrimenkullerimizin toplam değeri 220 milyon dolar dolayında. Elbette bunların satılması söz konusu değil" dedi.
Türkiye’de 7 bin 500 yetim çocuk belirledik
DARÜŞŞAFAKA Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Saffet Karpat, "Potansiyel öğrencilerini daha sağlıklı seçebilmek için Türkiye genelinde ilköğretim 3’üncü sınıfta bulunan yetim çocuklarla ilgili data oluşturduk. İlk ulaştığımız verilere göre Türkiye’de bizim okulun koşullarına uyabilecek 7 bin 500 yetim çocuk var. Bunların sınavlarımıza girmesini sağlayacağız. Başarılı olanları seçeceğiz" dedi. Cemiyet Başkanı Zekeriya Yıldırım da, 78 şehit çocuğunu sınavsız şekilde Darüşşafaka’ya aldıklarını bildirdi.