Haberler

Worldfood İstanbul 2016 İstanbul'da Gerçekleştirildi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Temel İhtiyaç Derneği (TİDER) tarafından WorldFood İstanbul 2016’da organize edilen ’Gıda İsrafının Önlenmesinde Etkili Bir İşbirliği Modeli: Gıda Bankacılığı’ panelinde, gıda israfı, israfın önlenmesi için yürütülen çalışmalar ve gıda bankacılığı konusu katılımcılarla paylaşıldı.

Temel İhtiyaç Derneği (TİDER) tarafından WorldFood İstanbul 2016'da organize edilen 'Gıda İsrafının Önlenmesinde Etkili Bir İşbirliği Modeli: Gıda Bankacılığı' panelinde, gıda israfı, israfın önlenmesi için yürütülen çalışmalar ve gıda bankacılığı konusu katılımcılarla paylaşıldı.

Türk gıda sektörünün uluslararası buluşma noktalarından WorldFood İstanbul 2016'da Temel İhtiyaç Derneği (TİDER) tarafından organize edilen panelde gezegen ve insan sağlığının korunması için gıda israfına yönelik somut çözüm önerileri ile bu alanda gerçekleştirilen çalışmalar katılımcılarla paylaşıldı.Moderatörlüğünü TİDER Yönetim Kurulu Başkanı H. Serhan Süzer'in üstlendiği panelin konuşmacıları arasında FEBA (Avrupa Gıda Bankaları Federasyonu) Proje Yöneticisi Yeşim Pekdüz Broet, Barilla Türkiye Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Dr. A. Hakan Göker ve Chep Türkiye Genel Müdürü Şafak Aktekin yer aldı.

Panelde Barilla'nın Türkiye ve dünyadaki gıda bankacılığı, gıda israfı, açlıkla mücadele, obezite ve sürdürülebilirlik çalışmaları hakkında bilgi paylaşan Barilla Türkiye Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Dr. A. Hakan Göker, "1.5 yerküreye yetecek kadar üretim yapılmasına rağmen dünyada 800 milyon insan hala açlıkla mücadele ediyor. 2 milyarın üzerinde insan ise aşırı gıda alımından kaynaklanan sorunlarla yüz yüze. Yenilebilir gıdaların üçte birine denk gelen 1.3 milyar ton gıdanın ise doğrudan israf edilerek çöpe atıldığı bir dönemdeyiz. İnsani amaçlı üretilen tarımsal ürünlerin yarısı bile insanlar için kullanılmıyor. Sürdürülebilir olmayan bu modelle devam edersek 5 sene sonra bu rakam yüzde 43'e düşecek. İsraf edilen, çöpe atılan yenilebilir durumdaki gıdalar, açlıkla mücadele eden 800 milyon insanı 4 kez doyurabilecek iken, mevcut tüketim modelinde bu şekilde devam edilirse 2050'ye geldiğimizde 3 yerküre olsa dünyanın bu tüketim modeliyle ihtiyaçlarını karşılaması mümkün olmayacak" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi
title
Close