Haberler

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Timuray Açıklaması

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, girişimciliğin önemine değinerek, "Türkiye'nin 10 yıl içinde dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olabilmesinde girişimcilik ekosistemi şüphesiz en önemli odak noktalarından birini oluşturuyor"...

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, girişimciliğin önemine değinerek, "Türkiye'nin 10 yıl içinde dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olabilmesinde girişimcilik ekosistemi şüphesiz en önemli odak noktalarından birini oluşturuyor" ifadelerini kullandı.

Gençleri girişimciliğe teşvik etmek amacıyla dünyada 123 ülkede kutlanan Global Girişimcilik Haftası içinde yer alan etkinliklerden, g3 Forumu'nda konuşan Serpil Timuray, Türkiye'nin dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olmasında girişimciliğin önemine ve rolüne dikkati çekti.

Timuray şunları ifade etti:

"Türkiye'nin 10 yıl içinde dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olabilmesinde girişimcilik ekosistemi şüphesiz en önemli odak noktalarından birini oluşturuyor. Bugün girişimciliğin küresel istatistiklerine baktığımızda en önemli sorun kadın ve genç girişimci sayısının yeterli seviyede olmadığını görüyor, burada bütün potansiyellerden yararlanılması, gençlerin, kadınların ve engellilerin de bu sürece katılmasının önemine inanıyoruz."

Timuray, Türkiye'de girişimciliğin bu günkü durumuna bakılıp OECD ülkeleriyle kıyasladığında, yeni kurulan iş yerlerinin tüm işletmeler içindeki oranının OECD ülkelerinde yüzde 11 ile 17 seviyelerinde seyrettiğini, Türkiye'de ise yüzde 3 ile 5 seviyesinde olduğunu söyledi.

Kendi işini kurma eğiliminin Türkiye'de çoğu Avrupa ülkesinin önünde gittiği değerlendirmesinde bulunan Timuray, "Girişimciliğe olumlu bakma konusunda en cesaretli ülkeler arasında Türkiye yüzde 50'lik bir oranla ilk sırada yer alıyor. Dolayısıyla Türkiye'nin ekonomik gücü, sınırları hızla yükselen girişimci ruhuna bağlı olacak." yorumunda bulundu.

Timuray her iş kolunun başına 'M' takısının geldiğini, iş alanlarının adeta kendini mobilize ettiğini belirterek, girişimciliğin teknolojiyle olan yakın ilişkisine vurgu yaptı.

Günümüz mobil iletişim teknolojilerinin sunduğu olanakların, girişimcilerin başarılı olmaları için yeni fırsatlar sunduğunun da altını çizen Timuray,

"Gençleri yenilikçilik potansiyellerini keşfetmeye ve girişimciliği bir kariyer seçeneği olarak değerlendirmeye teşvik eden bu önemli etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan başta TOBB olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarına, üniversitelere ve diğer program ortaklarına teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

TOBB Genç Girişimciler Üst Kurul Üyesi Gülden Yılmaz ise girişimcilerin toplumda fırsatları görebilen ve bunları hem kendileri hem de toplum için değerlendirebilen kimseler olduğunu dile getirdi.

Yılmaz, şunları kaydetti:

"Girişim kabiliyeti bulunan insanların yeşerebilmesi için verimli topraklara ihtiyaç var. Bizim 3 yıl önce TOBB Genç Girişimciler Kurulu olarak fark ettiğimiz, girişimciliği besleyecek toprakların yeterince verimli olmadığı idi. Bunun için de girişimcilik ekosisteminin gelişmesi ve sağlıklı işlemesi adına pek çok çalışma yaptık."

-g3 Yılın Girişimcilik Ödülü TEPAV'ın oldu-

Forumda bu yıl ilk kez verilen, 2012 yılında girişimciliğe en çok katkıda bulunan oluşum/projenin seçildiği "g3 Yılın Girişimcilik Ödülü"nün sahibi, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) oldu.

Muhabir: Eda Topcu-Musab Turan

Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL

Kaynak: AA / Ekonomi
title
Close