Haberler

Uü, Savunma Sanayiine Ar-Ge Personeli Yetiştiriyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uludağ Üniversitesi, savunma sanayii için araştırma ve geliştirme personeli yetiştirecek.

Uludağ Üniversitesi, savunma sanayii için araştırma ve geliştirme personeli yetiştirecek.

HAVELSAN, TAİ, TEİ, ROKETSAN, ASELSAN, ERMAKSAN, FİGES, FNSS ile yaklaşık bir yıl önce imzalanan SAYP protokolü kapsamında Uludağ Üniversitesi öğrencilerine verilecek dersler başladı. UÜ'de eğitim gören son sınıf öğrencileri ile tez aşamasına gelmemiş yükseklisans öğrencilerine eğitim verecek. Toplam 200 saat sürecek derslerin sonunda öğrencilerin savunma sanayisinde çalışacak Ar-Ge uzmanları olması hedefleniyor.

Programda savunma sanayiinde çalışmak isteyen lisans ve yükseklisans öğrencilerine özel eğitim imkanı sağlayarak bu alanda daha çok ve etkili projeler yapılması hedefleniyor. Ayrıca sertifika programına katılan öğrenciler için savunma sanayiinde çalışma imkanı da oluşturulabilecek. Protokol imzalanan 8 farklı firmadan gelen konularında uzman araştırmacılar tarafından verilecek. Ayrıca protokol imzalayan firmalara yapılacak ziyaretlerle çalışmaların yerinde görülmesi sağlanacak. Program sonunda öğrencilerin yapacağı araştırma ve tez konularının belirlenmesinde firmaların önerileri de alınarak ortak çalışmalar yapılacak.

Program öncelikle Uludağ Üniversitesi öğrencilerine açık olarak yapıldı. Fakat Bursa'da bulunan diğer sektör ve Ar-Ge merkezlerinin talebi sebebiyle sınırlı sayıda araştırmacının da bu programa ders bazında belirli bir bedel karşılığı iştiraki sağlanabilecek. Programa ilgi duyan araştırmacıların sengonul@uludag.edu.tr adresine mail ile başvurmaları gerekiyor.

İlk ders savunma sanayii müsteşarlığı uzmanlarından

Protokol kapsamında ilk ders İnşaat Mühendisliği Bölümü Konferans Salonu'nda verildi. Savunma Sanayii Müsteşarlığı'ndan Uzman Murat İşen ve Uzman Can Atuk tarafından verilen ilk derste Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Hockenberger, öğretim üyeleri ve öğrenciler hazır bulundu.

Rektör Yusuf Ulcay, bu sistemin içerisinde yer almayı çok arzu ettiklerini söyledi. Savunma Sanayii'nin günümüzde büyük önem taşıdığına işaret eden Rektör Ulcay, "Savunma Sanayii için hayata geçirilen buluş ve projelerin gelecekte insanlığın hizmetine sunulduğunu görüyoruz. Elbette önceliğimiz savunma olmalı. Kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. 18 Mart haftasındayız. O Gün Çanakkale geçilmez dedik. 102 yıl önce vatanımızın nasıl bir saldırı altında kaldığını biliyoruz. Eğer biz her anlamda güçlenmek istiyorsak, bize kimsenin saldırmayacağına emin olmak istiyorsak, daha da güçlü olmak zorundayız. Ülkemizin bekası için askeri anlamda da güçlenmeliyiz. Bunun yolu da savunma sanayiini güçlendirmekten geçiyor. Bugünün hatta yarının teknolojilerini düşünerek bir takım çalışmaları yapmaya ihtiyacımız var. Bu derslere 120 öğrenci arkadaşımız başvurmuş. Ancak bunlar arasından not ortalaması en yüksek ve sektöre ilgi duyan öğrencilerden toplam 40 öğrenci seçtik. Bugün de ilk dersimiz başlıyor. İlk derste de Savunma Sanayii Müsteşarlığı'ndan gelen uzmanlarımız bizlerle birlikte olacak" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi
title
Close