Haberler
Lübnan'daki ateşkese Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk yorum

Lübnan'daki ateşkese Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk yorum

Lübnanlılar ateşkes sonrası evlerine dönmeye başladı

İmzaların atıldığını duyan yüz binlerce kişi yollara düştü

Uyarılar art arda geldi: 50-60 yılın en soğuk zamanları yaşanacak

Bu kış bambaşka olacak! Uyarılar art arda geldi

Bakan Tunç: DEM Parti İmralı ile görüşmek için dilekçesini verdi, konuyu değerlendiriyoruz

DEM Parti'nin Öcalan için verdiği dilekçeye Bakan Tunç'tan ilk yorum

Turkcell Genel Müdürü: Türkiye'nin En Büyük Küçük Ekran Televizyon Operatörü Olacağız

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turkcell Genel Müdürü, "Önümüzdeki 3 senede en önemli hedeflerimizden biri Türkiye'nin bir numaralı küçük ekran televizyon operatörü haline gelmek" dedi.

Terzioğlu, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde moderatörlüğünü Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı'nın üstlendiği "Yarının Rekabetçi Sektörleri" oturumunda konuştu. Terzioğlu, "Turkcell olarak, önümüzdeki 3 sene içerisinde en önemli hedeflerimizden biri Türkiye'nin bir numaralı küçük ekran televizyon operatörü haline gelmek ve büyük ekran televizyon yayıncılığını küçük ekranlara geçirmek." dedi.

"5 GÜN SONRA 4,5G LANSMANI VAR"

Terzioğlu, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde moderatörlüğünü Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı'nın üstlendiği "Yarının Rekabetçi Sektörleri" oturumunda yaptığı konuşmada, sağladıkları hizmetin verimlilik aracı olduğunu söyledi.

Türkiye'de postanelerden 10 bin noktadan başlayan iletişimin zamanla haneleri, mobil teknolojisiyle de insanları birbirine bağladığına işaret eden Terzioğlu, "5 gün sonra 4,5G lansmanı var. Türkiye'de biz bu 10 bin tane noktayı bağlamaktan 10 milyon haneyi bağlamaya, 100 milyon insan ve haneyi bağlamaya ve önümüzdeki dönemde de 1 milyar insan, hane ve nesneyi bağlamaya geçeceğiz. Dolayısıyla içinde bulunduğumuz sektörün bütün sektörlere bir yansıması var." diye konuştu.

TÜRKİYE PAZARININ KENDİLERİ İÇİN ZORLUKLARINA DEĞİNDİ

Terzioğlu, Türkiye'nin telekom operatörü yönetmek ve işletmek için en zor pazarlardan biri olduğunu dile getirdi. Türkiye pazarının kendileri için zorluklarına değinen Terzioğlu, şöyle devam etti:

"Bu pazar öyle bir pazar ki dünyanın en çok vergilendirilen pazarı. Cirodan alınan vergi Türkiye'de telekomünikasyon sektöründe yüzde 58. Operasyonel giderlerimize baktığınızda yine değişik isimler altında neredeyse yüzde 8'e yakın bir ilave vergi daha var ve Türkiye'nin en çok yatırım yapan sektörü. Cirosunun her yıl yüzde 20'sini yatırıma ayırıyor. Bütün bunlara rağmen hiçbir yatırım indirimden faydalanmayan bir sektörden bahsediyoruz. Bütün bunlara rağmen Turkcell 22 yıldır müthiş başarılı olmuştur. Bugüne kadar mobil teknolojilerle sabit teknolojileri bağlayan teknolojilere yatırım yaptık. Turkcell olarak, önümüzdeki 3 sene içerisinde en önemli hedeflerimizden biri Türkiye'nin bir numaralı küçük ekran televizyon operatörü haline gelmek ve büyük ekran televizyon yayıncılığını küçük ekranlara geçirmek. Bu platformlarda sadece eğlence değil eğitim, sağlık her türlü hizmetle alakalı içeriği de sağlayabilmek."

"ŞİRKETLERİMİZ LİDER KADROLAR TARAFINDAN YÖNETİLİYOR"

Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer ise rekabetçi ve büyüme potansiyeli olan sektörlere yöneldiklerini anlattı.

Holdinglerinin 10 sene öncekiyle bugünkü portföylerine bakıldığında ciddi farklılıklar görüleceğine dikkati çeken Dinçer, şunları kaydetti:

"Farklıklar yaratarak kalıcı üstünlükler sağlamak diye bir vizyonumuz var. Bugünkü dönemde artık kalıcı üstünlük de pek kalmadı. Esasında Sabancı'da her bir şirket otonom yönetiliyor. Çok güçlü ortaklıklarımız, şirketlerimizin güçlü finansal yapıları, değerleri güçlü insan kaynakları var. Teknolojiye ve dijital altyapıya yıllardan beri yatırım yapıyoruz. Ayrıca profesyonel mükemmeliyet, verimlilik kültürümüz var. Bu bütün şirketlerde çok belirgindir. Müşteri odaklı çalışma kültürümüz var, bu da son derece belirgindir. Son dönemde gündemde olan inovasyon konusu... Şirketlerin her biri kendi lider takımı tarafından yönetiliyor. Holding daha çok onlara yönlendirme yapıyor, stratejik planlarını gözden geçiriyor."

Kaynak: AA / Ekonomi
title