Ülker, İçecekte 18 Markaya Ulaştı 738 Milyon YTL Ciro Hedefledi
Ülker Gıda ve İçecek Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, "Bu Yıl 6 Yeni Markayla İçecek Portföyümüzü 18 Markaya Ulaştırdık. Ciromuzun Yıl Sonunda 738 Milyon YTL'yi Bulmasını Bekliyoruz" Dedi.
Ülker Gıda ve İçecek Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, "Bu yıl 6 yeni markayla içecek portföyümüzü 18 markaya ulaştırdık. Ciromuzun yıl sonunda 738 milyon YTL’yi bulmasını bekliyoruz" dedi.
ÜRETİM portföyüne bu yıl 6 yeni marka daha ekleyerek toplam 18 markaya ulaşan Ülker İçecek Grubu, 2007 yılında 625 milyon YTL olan cirosunu bu yıl sonunda 738 milyon YTL’ye çıkarmayı hedefliyor. Ülker Gıda ve İçecek Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, Ülker olarak içecek üretimini de bu yıl sonunda yüzde 11 artışla 676 milyon litreye yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi.
En fazla çeşit bizde
Türkiye içecek sektörünün en fazla çeşit üreten önemli bir oyuncusu olduklarını vurgulayan Mehmet Tütüncü, süt ve sütlü ürünlerin yanında, kola, gazoz, malt içeceği, meyve suyu, doğal mineralli su, sporcu içeceği, enerji içeceği ve buzlu çayla her türlü içecek talebini karşılar durumda olduklarını söyledi.
Pazar 3.8 milyar litre
Ülker İçecek Grubu 2008 yılı değerlendirme toplantısında konuşan Ülker İçecek Grubu Genel Müdürü Şener Astan, Türkiye içecek pazarının 3.6 milyar YTL ve 3.8 milyar litre büyüklüğünde olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Toplam ticarette yüzde 10’luk bir değere sahip olan bu pazarda önemli bir oyuncu olarak biz de 2002 yılından beri varız. Adapazarı Akyazı’daki Della Gıda fabrikamız saatte 200 bin litre dolum, yılda 640 milyon litre üretim kapasitesine sahip."
Gazlı içecek yüzde 50
Türkiye içecek pazarında gazlı içeceğin yüzde 50 payı bulunduğunu ve yaklaşık 1.9 milyar litrelik büyüklüğe sahip olduğunu söyleyen Şener Astan, şöyle konuştu: "Bunu yüzde 25 pay ve 949 milyon 609 bin litre ile pet su, yüzde 13’lük pay ve 491 milyon 607 bin litre ile meyve suyu, yüzde 4’lük pay ve 157 milyon 739 bin litre ile doğal mineralli gazlı su izliyor. Gazlı içecek pazarında normal kolanın 1 milyar 215 milyon litre ile yüzde 64. Meyveli gazozun payı 408 milyon 533 bin litre ile yüzde 22."
Halka arz planı yok
Ülker Gıda ve İçecek Grubu’nun bir bütün olarak halka arz çalışması olup olmadığı yönündeki bir soru üzerine Mehmet Tütüncü, Gıda ve İçecek Grubunun birçok şirketten oluştuğunu hatırlatarak, şunları söyledi: "2008 ve 2009 yılı için şu anda kendi grubumuzda halka açılmayla ilgili yapmış olduğumuz bir planlamamız, bir öngörümüz yok. Piyasadaki gelişmelere göre pozisyon aldığımızı söyleyebilirim. 2008 ve 2009 yılı için Ülker Gıda ve İçecek Grubunda herhangi bir halka arz planlamıyoruz."
Ramazanda kola satışları artar
ÜLKER İçecek Grubu Genel Müdürü Şener Astan, Ramazan ayının kola satışlarına olumlu katkı sağladığını belirterek, "Bu yıl sıcaklara denk gelmesi nedeniyle kola satışlarında önceki Ramazan aylarına göre bir artış bekliyoruz" dedi.
Maltana ile meyveli maltı sevdireceğiz
ÜLKER İçecek Grubu Genel Müdür Yardımcısı Arzu Gökalp, toplantıda İçecek Grubu’nun yeni ürünlerini tanıtırken, içecek sektöründe yeni segmentler ve çeşitlemeler yarattıklarını söyledi. Gökalp, 6 ayrı çeşitte üretilen meyveli malt içeceği Maltana’nın Ülker’in Ar-Ge ekibi tarafından yurtdışından da danışman desteği alınarak 1.5 yılda geliştirildiğini vurguladı. Ülker İçecek Grubu Genel Müdürü Şener Astan, Maltana’nın üretilmesi için Sakarya Akyazı’daki Della Gıda Fabrikası’nda 1 milyon dolar ek yatırım yapıldığı, pazarlama harcamaları dahil toplam 3 milyon dolar harcandığını belirtti.
Mineralli suya 10 milyon dolar
2007 yılı Şubat ayında Bahar Su Eskipazar tesisini satın aldıklarını ve 10 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını belirten Şener Astan, bu yılın Şubat ayında bu tesisin ürünü Ülker Flores Doğal Mineralli Su’yu pazara sunduklarını söyledi. Ülker İçecek Grubu Genel Müdür Yardımcısı Arzu Gökalp, "Flores zengin mineral bileşimi ve elementleri korunarak kaynağında şişelenen doğan mineralli bir su. Ülker olarak marka ve dağıtım gücü ile lider konuma gelmeyi amaçlıyoruz. Flores için yıllık satış hedefimiz 80 milyon şişe" dedi.