Haberler

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım Açıklaması

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Marmaray Projesi'ni bitirerek, 150 yıllık hayali hayata geçireceğiz."

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Marmaray Projesi'ni bitirerek, 150 yıllık hayali hayata geçireceğiz. Ecdadımıza olan vefa borcumuzu ödemenin onurunu, gururunu yaşayacağız" dedi.

Yıldırım, "Modern Türkiye'de ne varsa, okul, istasyon, üniversite, hastane, demiryolu hatlarında Sultan Abdülhamit'in imzası vardır" diyerek şunları söyledi:

"Ülkenin mağdur olmaması için gereken her şeyi yapmıştır. Şimdi Sultan Abdülhamit'in hayalini de gerçekleştiriyoruz. Marmaray Projesi'ni bitirerek, 150 yıllık hayali hayata geçireceğiz. Ecdadımıza olan vefa borcumuzu ödemenin onurunu, gururunu yaşayacağız. Sırada Eskişehir-Bursa, Ankara-Yozgat-Sivas, Ankara-Afyon-İzmir hatları var. 2023'e kadar 4 bin kilometresi yüksek hızlı tren olmak üzere, 10 bin kilometre yeni hat yapacağız. Gaziantep ile Halep arasında hızlı tren hattı yapmayı projelendirdik. Suriye'deki olaylar nedeniyle bu projeyi hayata geçiremedik. Gaziantep ile Halep arası yarım saat olacaktı. Türkiye ile Suriye iç içe geçecekti. Oradaki olayların sona ermesiyle bu projeyi hayata geçireceğiz.

Türkiye, bir gününün planını, hedefini koyamaz durumdayken, bugün 10 yıl sonrasının planını yapıyor, yol haritasını ortaya koyuyoruz. Bugün ekonomisi güçlü, istikrarı devamlı, demokrasisi günden güne güçlenen, demokrasi dışı güçlerin heves ve eğilimlerinin, umutlarının tükendiği bir Türkiye bulunuyor. Ülkenin birlik dirliğine, bin yıllık kardeşliğe yönelik bir takım terör faaliyetleri sürdürülüyor. Bu millet bunun üstesinden gelmeye muktedirdir, inşallah üstesinden geleceğiz."

-"Demiryollarını ranta kurban etmeyiz"-

Yıldırım, demiryollarının içinden geçtiği şehirlere hayat verdiğine işaret ederek, "Demiryollarını şehir dışına çıkarma teklifleri geldi. Ancak demiryolları neredeyse, şehirler o yöne gelişiyor. O garları şehrin en prestijli yeri haline getireceğiz. Demiryollarını ranta kurban etmeyiz. 1,5 asırdır nasıl hizmet ettiyse bundan sonra daha fazla hizmet edecek. Demiryolları için hız kesmeden 2-3 yıl daha yatırıma devam edeceğiz. Daha sonrasında ise demiryollarının şahlanışını tüm Türkiye izleyecek" diye konuştu.

Denizcilikte, karayollarında, havayollarında ve haberleşmede de önemli yatırımları hayata geçirdiklerini kaydeden Yıldırım, "Türkiye'de, Afrika seviyelerinden aldığımız 3G alt yapısını bugün Avrupa'nın ilk 5 ülkesi arasına getirdik. Türkiye'deki 3G, ABD'dekinden daha hızlı diye anlatılıyor, bunun arkasında yatırımlar çalışmalar var" dedi.

Yıldırım, Türkiye'de bugün çok şeyler değiştiğini, sendikacılığın da bunların arasında olduğunu vurguladı.

1980'li yıllardaki sendikacılığın şu anda olamayacağını kaydeden Yıldırım, işçinin haklarını korurken, iş yerini, üretimi düşünen, zor şartlarda dayanışma içinde olan sendikacılık anlayışının olması gerektiğini söyledi.

Yıldırım, konuşmasını Cahit Sıtkı Tarancı'nın "Memleket İsterim" şiirini okuyarak bitirdi.

Konuşmanın ardından Yıldırım, sendikanın daha önce genel başkanlığı görevinde bulunan Enver Toçoğlu'na ve Mehmet Acıdereli'ye teşekkür plaketlerini verdi.

(Bitti)

Muhabir: Ali Kemal Akan - Mustafa Güngör - Serdar Yılmaz / Deniz Açık

Yayıncı: Mürsel Çetin - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA / Ekonomi
title
Close