Haberler

Tüsiad'ın Yeni Yönetim Kurulu

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜSİAD 45. Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi.

TÜSİAD 45. Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi. TÜİSAD'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Cansen Başaran-Symes'ı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerine Sedat Şükrü Ünlütürk ve Ali Y. Koç'u, Sayman üyelik görevine ise Murat Özyeğin'i getirdi. TÜSİAD'ın Yüksek İstişare Konseyi Başkanlığı görevine ise Tuncay Özilhan seçildi.

45. Olağan Genel Kurul gündemi kapsamında TÜSİAD'ın yeni Yüksek İstişare Konseyi Başkanı ve Divanı, Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu ve Haysiyet Divanı asil ve yedek üyeleri seçimi yapıldı.

Genel Kurul'da seçilen yeni Yönetim Kurulu, kendi arasında yapmış olduğu seçim sonucu, Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Cansen Başaran-Symes'ı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerine Sedat Şükrü Ünlütürk ve Ali Y. Koç'u, Sayman üyelik görevine ise Murat Özyeğin'i getirdi. TÜSİAD'ın Yüksek İstişare Konseyi Başkanlığı görevine ise Tuncay Özilhan seçildi.

2015-2016 TÜSİAD YÖNETİM KURULU

Cansen Başaran-Symes (Başkan), Sedat Şükrü Ünlütürk (Başkan Yardımcısı), Ali Y. Koç (Başkan Yardımcısı), Murat Özyeğin (Sayman Üye), İsmail Hasan Akçakayalıoğlu (Üye), Metin Akman (Üye), Bahadır Balkır (Üye), Memduh Boydak (Üye), Esin Güral Argat (Üye), Simone Kaslowski (Üye), Mehmet Nurettin Pekarun (Üye), Agah Mehmet Tara (Üye) ve Zafer A. Yavan (Üye - Genel Sekreter).

TÜSİAD YÜKSEK İSTİŞARE KONSEYİ DİVANI

Tuncay Özilhan (Başkan), Arzuhan Doğan Yalçındağ (Başkan Yardımcısı), Ümit Nazlı Boyner (Başkan Yardımcısı), Ömer Aras (Başkan Yardımcısı), Ahmet Agah Uğur (Başkan Yardımcısı), Yavuz Canevi (Sekreter) ve Zekeriya Yıldırım (Sekreter).

TÜSİAD DENETLEME KURULU

Şefika Pekin, Mustafa Sayınataç ve Mehmet Gün.

TÜSİAD HAYSİYET DİVANI

Mehmet Şuhubi, Cem Duna ve Feyhan Yaşar.

YENİ YÖTEMİN ÖZ GEÇMİŞLERİ

CANSEN BAŞARAN-SYMES (BAŞKAN)

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olduktan sonra 1981 yılında Türkiye'de faaliyetlerine başlayan Pricewaterhouse'un (PW) kuruluş aşamasında şirkete katılıp 2013 yılının Nisan ayına kadar PwC Kopenhag, Londra ve İstanbul ofislerinde çeşitli kademelerde görev üstlenen Cansen Başaran-Symes, PwC Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi ve PwC Eurofirm Yönetim Kurulu üyeliği yaptı.

Mart 2014 tarihi itibariyle Allianz Sigorta A.Ş. ve Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine atandı. Cansen Başaran-Symes TÜSİAD ve Endeavor Etkin Girişimci Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Üyesidir. World Economic Forum (Dünya Ekonomi Forumu) tarafından 2000 yılında "Global Leaders for Tomorrow" (Geleceğin Global Liderleri) ünvanını alan Cansen Başaran-Symes, 2000 yılında Dünya Gazetesi tarafından "Yılın En Başarılı İş Kadını" ödülüne, 2006 yılında Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği'nin "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" etkinlikleri kapsamında çağdaş Türkiye'nin başarılı Türk kadınlarından biri olarak üstün hizmet ödülüne ve 2014 yılında EDU Plus Yönetim Zirvesi onur ödülüne layık görüldü.

SEDAT ŞÜKRÜ ÜNLÜTÜRK (BAŞKAN YARDIMCISI)

1956 yılında Isparta Eğridir'de doğmuştur. Orta öğretimini parasız yatılı olarak İzmir Buca Lisesi'nde tamamladıktan sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Maden Mühendisliği bölümünden 1979 yılında mezun olmuştur. Çalışma hayatına ilk olarak Çalışma Bakanlığı bünyesinde İş Müfettişi olarak başlamış bu görevini 1982 yılına kadar sürdürmüş ardından madencilik, tekstil-konfeksiyon alanlarında çeşitli özel sektör kuruluşlarında çalışmıştır. 1987 yılında eşi Günseli Ünlütürk ve kardeşi Sabri Ünlütürk ile Sun Tekstil A.Ş.'yi kurmuştur. Halen ülkemizin öncü ve lider tekstil gruplarından olan Sun Tekstil'in Yönetim Kurulu başkanı olarak görevine devam etmektedir. 1995-1998 yılları arasında Ege İhracatçılar Birliği (EİB) Hazır Giyim ve Konfeksiyon Ihracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Ege İhracatçılar Birliği Başkanlar Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. Tekstil Araştırma ve Geliştirme Vakfı (TARGEV), Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER), Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Tic. A.Ş. (TARKEM) tarafından kurulmuş olan Kentimiz Derneği, Mahalle Afet Gönülleri Vakfı (MAG), Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) vakıf ve derneklerinin kurucu üyeliklerini yapmış halen bu vakıf ve derneklerde çalışmalarına devam etmekte olup ayrıca Greenpeace Derneği üyesidir. Ünlütürk, Türkiye Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD), Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) gibi iş dünyası örgütlerinde yönetim kurulu üyesi olarak görev almaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

YILDIRIM ALİ KOÇ (BAŞKAN YARDIMCISI)

Yükseköğrenimini Rice Üniversitesi (ABD) İşletme Fakültesi'nin ardından Harvard Üniversitesi (ABD) yüksek lisans programıyla sürdürmüştür. 1990-1991 tarihleri arasında American Express Bank'ta Yönetici Yetiştirme Programı'na dahil olmuş, 1992-1994 yılları arasında Morgan Stanley Yatırım Bankası'nda Analist olarak çalışmıştır. 1997-2006 yılları arasında Koç Holding'de Yeni İş Geliştirme Koordinatörlüğü ve Bilgi Grubu Başkanlığı gibi üst düzey görevlerde bulunmuştur. 2006-2010 yılları süresince Koç Holding Kurumsal İletişim ve Bilgi Grubu Başkanlığı görevini yürütmüştür. 30 Ocak 2008'den bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi'dir. Ali Y. Koç aynı zamanda Ford Otosan A.Ş (YK Başkanı), 1907 Fenerbahçe Derneği (YK Başkanı), FB Eğitim Kurumları (YK Başkanı), URAK - Ulusal Rekabet Araştırmaları Derneği (Başkan), Endeavor Derneği (YK Üyesi), DEİK (YK üyesi) ve TÜSİAD üyesi olarak görev yapmaktadır.

MURAT ÖZYEĞİN (SAYMAN ÜYE)

Carnegie Mellon Üniversite'nde Endüstri Yönetimi ve Ekonomi eğitimi alan Murat Özyeğin 1998 yılında çift ana dal diploması ile mezun olmuştur. İş hayatına 1998 yılında Bear Stearns & Co. yatırım bankasının New York ofisinde Şirket Birleşme ve Satın Alma Grubu'nda Finansal Analist olarak başlamıştır. 2000 yılında aynı firmanın Londra ofisine Şirket Birleşme ve Satın Alma grubuna Kıdemli Analist olarak transfer olmuştur. 2003 yılında Harvard Üniversitesi'nde MBA eğitimini tamamlayıp Türkiye'ye dönerek aile şirketlerinin yönetiminde aktif rol üstlenmiş, grubun holding şirketi Fiba Holding ve Finansbank'ta Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Bölümlerini kurmuştur. Fina ve Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyeliği, Fiba Grubu'nun Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Başkanlığı ve finans dışı şirketlerinde Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Hüsnü M. Özyeğin Vakfı, Global İlişkiler Forumu, Özyeğin Üniversitesi ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeliği, Endeavor Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği - Ekonomik ve Mali İşler Komisyon Üyeliği, Harvard Üniversitesi Global Danışma Kurulu Üyeliği görevini yürütmektedir. Murat Özyeğin, 38 yaşında, iki kız ve bir erkek çocuk babasıdır.

İSMAİL HASAN AKÇAKAYALIOĞLU

Hasan Akçakayalıoğlu 1963 doğumlu, evli ve 3 çocuk sahibidir. Lisans ve Yüksek Lisans eğitimlerini Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ankara, Bilgisayar Mühendisliği bölümünde yapmıştır. MBA eğitimini İstanbul Yeditepe Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Üniversite'den mezun olduktan sonra Arthur Andersen ve Andersen Consulting Londra ve İstanbul ofislerinde çalışmıştır. Bankpozitif'te aldığı görev öncesinde bankacılık sektöründe Demirbank CEO pozisyonunu da içeren çeşitli yönetici pozisyonlarında çalışmıştır. Hasan Akçakayalıoğlu Bankpozitif Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su olarak görev yapmaktadır. Bankpozitif CEO görevini bankanın TMSF'den satın alındığı tarih olan 2002 yılından bu yana sürdürmektedir. Ayrıca C Faktoring A.Ş., JSC BankPozitiv Kazakhstan, Demir Kyrgyz International Bank Yönetim Kurulu Başkanı ve Demir Halk Bank (Nederland) N.V. Yönetim Kurulu Üyesi görevlerini sürdürmektedir. Hasan Akçakayalıoğlu aynı zamanda TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve DEIK Türk-İsrail İş Konseyi Başkan Yardımcısı'dır. İleri derecede İngilizce konuşmaktadır.

METİN AKMAN

1966 yılında Ankara'da doğmuş, lisans eğitimini Ortadoğu Teknik Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü'nde tamamlamıştır. 2013 yılında Bilkent Üniversitesi Ekonomi Hukuku Yüksek Lisans Programını tamamlamıştır. Profesyonel iş hayatına Unilever'de başlayan Metin Akman, Hollanda merkezli, Nutreco - Trouw Nutrition Türkiye'de Genel Müdürlük ve Anako Yumurta Ürünleri San. Tic. A.Ş'de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmektedir. TÜSİAD üyesi olup, TÜSİAD Tarım ve Tarıma Dayalı Sanayiler Çalışma Grubu Başkanı ve OECD BIAC Tarım ve Gıda Komisyonu Başkan Yardımcılığı görevlerine devam etmektedir. Metin Akman evli ve iki çocuk babasıdır.

BAHADIR BALKIR

1964 doğumlu olan Bahadır Balkır, ilköğretimini İstanbul Namık Kemal ilkokulunda, orta öğretimini Fransız Saint Michel lisesinde tamamladı. 1988 yılında da Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan Bahadır Balkır Fransızca, İngilizce, İspanyolca ve Almanca biliyor. 1989-1990 yıllarında Şili'de G.Amerika'nın en büyük orman endüstri kuruluşu olan Arauco firmasında mühendis olarak çalıştı. 1991-1999 yılları arasında aile bünyesindeki firmalarda görev aldı. Yurt dışından orman ürünleri hammadde ithalatı organizasyonlarını gerçekleştirdi. ABD, G.Afrika, Y.Zelanda, Şili, İskandinavya ve Rusya'daki operasyonları yönetti. 1999 yılında Balorman firmasının kuruluşunu gerçekleştirdi ve halen yönetim kurulu başkanlığını yapıyor. 2002-2010 yılları arasında BEYSAD (Beyaz Eşya Yan Sanayiciler Derneği) yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. 2010 Nisan ayında BEYSAD Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçildi ve halen bu görevini sürdürüyor. Aynı zamanda Türkiye Orman Ürünleri Sanayicileri Derneği ve Avrupa Ahşap Ambalaj Sanayicileri Konfederasyonu yönetim kadrolarındaki aktif görevi ile İstanbul Rotary Kulübündeki üyeliği de devam ediyor. Bahadır Balkır evli ve 2 çocuk babası..

MEMDUH BOYDAK

1967 Kayseri doğumlu olan Memduh Boydak, Marmara Üniversitesi İktisadi İlimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Üniversite döneminden itibaren iş hayatının içerisinde olan Memduh Boydak, mobilya, pazarlama ve satış birimlerinde görev aldı. Üniversite eğitiminden itibaren İstikbal Mobilya'da üretim planlama, üretim yönetimi, fabrika müdürlüğü ve yeni yatırımların koordinesi görevlerinde bulunan Memduh Boydak, kuruluşundan itibaren Merkez Çelik A.Ş'nin yatırım, makine parkı tanzimi, üretim planlaması yönetimlerinde görev almış ve genel müdürlüğünü yapmıştır. Ayrıca Memduh Boydak İstikbal Mobilya Genel Müdürlüğü ile birlikte Holding bünyesinde pek çok şirkette yönetim kademesinde görev almıştır. Halen holding bünyesindeki şirketlerde yönetim kurulu üyeliklerini devam ettirmektedir ve 2009 yılından itibaren Boydak Holding CEO'su olarak görevini sürdürmektedir.2011-2015 yılları arasında Japonya-Kayseri Fahri Başkonsolosu olarak görev yapmıştır. Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı olan Memduh Boydak TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve TÜSİAD Sosyal Politikalar Komisyonu başkanıdır. Memduh Boydak evli ve 5 çocuk babasıdır.

ESİN GÜRAL ARGAT

1969 yılında Kütahya doğmuştur. Esin Güral Argat, ülkemizin önde gelen son tüketici, sanayi ve turizm markalarını bünyesinde bulunduran Züccaciye, Cam Ambalaj, Yapı, Turizm, Enerji, Makine, Kiremit şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevini yürütmektedir. Kendi kurduğu ve ilk işi olan Güven Çini ve Seramik şirketinde geleneksel çini sektörünü teknoloji destekli süreçlerle dönüştürerek seri üretime geçirme ile başlayan iş deneyimleri, sıfırdan ulusal marka yaratma ve farklı alanlarda faaliyet gösteren şirketlerden oluşan grup şirketleri portföyünü büyüterek yönetmeye kadar geniş bir alanı kapsamaktadır. 2008 ekonomik krizinde grubun turizm yatırımlarının stratejik yapılanmasını gerçekleştirerek, Travelife Collection "Travelife Gold ", TUI Holly ödüllerinin sahibi Alibey Resort Side tesisinin kurulmasını yönetti. 2010 ile birlikte Züccaciye kolunun, alanında dünya 6.sı konumuna gelmesi için yürütülen çalışmaların ana ayağı olan LAV markasının yaratılması sürecinin de mimarıdır.

Bilgi ve teknolojinin iş dünyasındaki önemine olan inancını somutlaştırmak adına Bilkent ve MIT Üniversiteleri ortaklığında yürütülen nano teknoloji ağırlıklı projelerin liderliğini yapmaktadır.

Hali hazırda grubun sanayi stratejilerinde ve yatırımlarında liderlik yapmaktadır ve grup şirketlerinde Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak çalışmaktadır. Lisans eğitimimi Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü'nde, Yüksek Lisansını İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı ve Enstitüsü Bölümü'nde tamamladı, İngilizce bilmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.

SIMONE KASLOWSKI

Simone Kaslowski 1 Mayıs 1963 yılında Torino'da doğdu. İlköğrenimini Lycee Pierre Loti Istanbul okulunda 1980 yılında tamamladı. Amerika'daki Clark Worcester Üniversitesinden 1984 yılında mezun olduktan sonra, 1985 yılında Organik Kimya İstanbul' da Satış bölümünde görevine başladı. Türkiye'deki Tekstil Endüstrisine dayanan Tekstil boyaları satışının gelişiminden sorumluydu. Organik Kimya üretim ürünlerinin ihracat pazarını geliştirmek için temellerini attı. 1989-1992 yılları arasında, %50-50 İtalyan ortaklığı ile tekstil sektörüne dönük nitelikli kimyasallar üreten bir şirketi kurmuş ve yönetmiştir. 1993 yılında Organik Kimya'nın Satış bölümü yöneticisi oldu. Yatırım projelerinde aktif olarak görev aldı. Üretim kapasitesi 3 katına çıkmış ve ERP yazılımı kullanılmaya başlanmıştır. 1995 yılında CEO oldu ve yönetim kurulu üyeliğine geçti. Firmanın büyümesinde liderlik ederek bugünki durumuna gelmesinde önemli rol üstlendi. Şu an Organik Kimya'nın Rotterdam / Holanda, Lugano-Balerna / İsviçre, ve İstanbul'da Avrupa ve Anadolu yakalarında fabrikaları ve büyük ölçekte faaliyet gösteren distribütör faaliyetleri ilaveten devam eden büyük projeleri bulunmaktadır. Simone Kaslowski, evli ve 13, 21, 24 yaşlarında 3 çocuk babasıdır. İtalyan ticaret odası Yönetim Kurulu üyesi, aktif olarak TÜSİAD yönetim kurulu üyesi, IKV ( İktisadi ve Kalkınma Vakfı ) Yönetim Kurulu Üyesi Dünya İş adamları Derneği ( WPO ) üyeliği ve GİYAD üyesidir. Ata binmeyi, kayak ve yelkenli yapmayı ayrıca yürüyüş yapmayı sever. Akıcı derece de İngilizce, Fransızca, İtalyanca ve Türkçe bilmektedir.

MEHMET NURETTİN PEKARUN

Mehmet Nurettin Pekarun, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun olup, Purdue Üniversitesi'nde Finans ve Strateji Uzmanlığı üzerine MBA yapmıştır. İş hayatına 1993 yılında Amerika'da General Electric (GE) firmasının Transportation Systems bölümünde başlayan Pekarun, 1996-1999 yılları arasında GE Healthcare-Avrupa'da, önce Türkiye ve Yunanistan'dan Sorumlu Finans Müdürü ve sonra da Doğu Avrupa'dan Sorumlu Finans Müdürü olarak görev almıştır. 1999-2000 yılları arasında GE Lighting Türkiye Genel Müdürü, 2000-2005 yılları arasında GE Healthcare-Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi'nde İş Geliştirme Birimi Genel Müdürü, sonrasında ise aynı şirketin Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi'nde Tıbbi Aksesuarlar Genel Müdürü olarak görev yapan Mehmet Pekarun, 1 Mart 2006'da Kordsa Global'in CEO'luğuna, 20 Eylül 2010'da Sabancı Holding Lastik, Takviye Malzemeleri ve Otomotiv Grup Başkanlığı görevine atanmıştır. 1 Mart 2011 tarihi itibariyle Lastik, Takviye Malzemeleri ve Otomotiv Grup Başkanlığı, Sanayi Grup Başkanlığı olarak yeniden yapılandırılmış olup, Mehmet Nurettin Pekarun Sanayi Grubu Başkanlığı görevini yürütmektedir.

AGAH MEHMET TARA

3 Mayıs 1983 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Lise öğrenimini ABD'de Cushing Academy'de tamamladıktan sonra aynı ülkede yer alan Wentworth Institute of Technology 'den İnşaat Mühendisliği lisans eğitimini almıştır. 2006-2012 yılları arasında Enka İnşaat'ın Rusya projelerinde çeşitli görevlerde çalıştıktan sonra 2012 yılında Türkiye'ye dönmüş ve Enka İnşaat A.Ş.'nin Genel Müdür ve İcra Kurulu Başkanı olarak göreve başlamıştır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

TÜSİAD YÜKSEK İSTİŞARE KONSEYİ BAŞKANLI DİVANI

TUNCAY ÖZİLHAN (BAŞKAN)

1947 yılında Kayseri'de doğan Tuncay Özilhan, Saint Joseph Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitirdikten sonra ABD'de Long Island Üniversitesi'nde işletme alanında yüksek lisans (MBA) yapmıştır. 1977 yılında Erciyas Biracılık Genel Müdürlüğü ile başlayan iş yaşamı, Anadolu Endüstri Holding Bira Grubu Koordinatörlüğü, Anadolu Endüstri Holding Genel Koordinatörlüğü ve 1984 yılında atandığı Anadolu Grubu İcra Başkanlığı görevleriyle devam etmiştir. 2007 yılı Mayıs ayında devraldığı Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini halen sürdüren Tuncay Özilhan aynı zamanda Anadolu Vakfı ve çeşitli Anadolu Grubu şirketlerinin de Yönetim Kurulu Başkanıdır. 2001 - 2003 yılları arasında TÜSİAD Başkanlığı görevini yürüten Tuncay Özilhan halen; TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkan Yardımcılığı, DEİK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ile Türk-Rus İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanlığı, B-20 Türkiye Yürütme Kurulu Üyeliği, Estonya Fahri Konsolosluğu ve Anadolu Efes Spor Kulübü Başkanlığı görevlerini de sürdürmektedir.

ARZUHAN DOĞAN YALÇINDAĞ (BAŞKAN YARDIMCISI)

Arzuhan Doğan Yalçındağ, 1990-1993 yıllarında Milpa A.Ş. bünyesinde, Alman Quelle firması ile birlikte Mail Order şirketini kurmuş ve yöneticiliğini yapmıştır. 1994'de Alternatifbank'ın kuruluş çalışmalarına katıldı ve burada yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. Bir yıl sonra Milliyet Dergi Grubunun mali işler sorumlusu oldu. 1996'da Kanal D yönetimine katıldı ve çeşitli bölümlerin sorumluluğunu üstlendi. 1999 yılında CNN International ile Doğan Yayın Holding arasında haber kanalı kurulması yönündeki çalışmaları başlatmış ve proje Amerikalı Time Warner grubu ile ortak olarak 2000 yılında CNN Türk adıyla yayın hayatına başlamıştır. 2005'te Kanal D, CNN Türk, DMC, D Yapım, D-Smart uydu platformu ve grubun radyolarının ana şirketi Doğan TV Holding'in CEO'su oldu. Bu görevi yürütürken, 2007'de ülkenin önde gelen iş insanları kuruluşu TÜSİAD'ın 40 yıllık tarihinde yönetim kurulu başkanlığına seçilen ilk kadın oldu. 2010'da başkanlıktan ayrıldıktan sonra da çalışmalarını TÜSİAD Başkanlar Konseyi Üyesi olarak sürdürüyor.TÜSİAD başkanlığından ayrıldıktan sonra Doğan Holding'in başkanlığını grubun kurucusu babasından devralarak Şirket'te ikinci kuşak yöneticiler dönemini başlattı.Arzuhan Doğan Yalçındağ, 1996'da Aydın Doğan Vakfı'nın kuruluşunu gerçekleştirdi ve bugüne kadar Yönetim Kurulu Üyeliği'ni sürdürdü. 2010-11 arasında da Vakfın başkanlığını yaptı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dışişleri Bakanlığı yaptığı dönemde, Arzuhan Doğan Yalçındağ'ı Türkiye'nin AB nezdinde fahri büyükelçisi olarak görevlendirdi, o da bu sıfatla "Türkiye'nin AB üyeliği için Kadın Girişimi"ni başlattı. Dünya Ekonomik Forumu/World Economic Forum tarafından Genç Global Yönetici olarak seçildi. Türkiye Kadın Girişimciler Derneği KAGIDER'in kurucu üyeleri arasında yer aldı. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı TEGV yönetim kurulunda çalıştı. Türk-Amerikan İşadamları Derneği TABA'nın kurucu üyeleri arasında yer aldı ve yönetim kurulunda görev yaptı. Türkiye Üçüncü Sektör vakfının kurucularından olan Yalçındağ, Ocak 2004'te İstanbul Modern'in de kurucuları arasında yer aldı ve halen Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışıyor. Türkiye Vodafone Vakfı Danışma Kurulu Üyesi olan Doğan Yalçındağ aynı zamanda Koç Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu Strateji ve Danışma Kurulu Üyeliği yapmakta ve American Turkish Society Yönetim Kurulu üyeliği görevini sürdürmektedir.New York'taki Paley Media Center'ın ve Expo 2015 Milano'nun uluslararası danışma kurulunda da görev yapan Arzuhan Doğan Yalçındağ'a 2009'da İtalya Cumhuriyeti'nin Kumandan (Commendatore dell'Ordine della Stella d'Italia) nişanı verildi. Dünya Ekonomik Forum'unun (WEF) Medya, Eğlence ve Enformasyon (MEI) Yürütme Kurulu Üyesi'dir. Arzuhan Doğan Yalçındağ, halen Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanıdır. Evlidir ve iki çocuğu vardır.

ÜMİT NAZLI BOYNER (BAŞKAN YARDIMCISI)

Nazlı Ümit Boyner, 1963 yılında İstanbul'da doğdu. Üniversite eğitimini Ekonomi ve Siyasal Bilgiler dalında,1985 yılında University of Rochester'da tamamladı. İş hayatına 1985 yılında Chemical Mitsui Bank'te başlayan Boyner, 2002 yılından beri Boyner Holding'de, 2013'ten itibaren Euler Hermes'te Yönetim Kurulu Üyesi, yine 2013'ten beri Unicredit SA'da Danışma Kurulu Üyesidir. Nazlı Ümit Boyner 2005-2010 yılları arasında Tüsiad Yönetim Kurulu Üyeliği, 2010-2013 yılları arasında Tüsiad Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmüştür. 2002-2004 yılları arasında Kagider'de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, ÖSGD'de Yönetim Kurulu Başkanı görevlerinde de bulunan Boyner, TOHUM Otizm Vakfı ve Girişimcilik Vakfı'nın kurucularından olup, aynı zamanda Endeavour Türkiye'nin Yönetim Kurulu Üyesidir. 2013 yılında "Bireysel Katılım Yatırımcısı Lisansı" alan Nazlı Ümit Boyner, Keiretsu Forum Melek Yatırımcı Ağı'nın da Üyesidir. Fransa Hükümeti 2013 yılında Boyner'i, iki ülke arasındaki sosyal ve ekonomik ilişkilere katkısı nedeniyle Legion d'honneur'le ödüllendirmiştir. Evli ve iki çocuk annesi olan Boyner, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

ÖMER ARAS (BAŞKAN YARDIMCISI)

2010 yılından bugüne Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Grup CEO'su olarak görev yapan Aras Finansbank iştiraki Cigna Finans Emeklilik ve Hayat Sigorta şirketinde Yönetim Kurulu Başkanı görevini sürdürmektedir. 1987 yılında Finansbank'ın kuruluşunda görev alan Aras; 2 yıl Genel Müdür Yardımcılığı, 6 yıl Genel Müdürlük yaptı. 1995 yılında Finansbank Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev alan Aras 2006 yılında bankanın National Bank of Greece'e satışı sonrasında Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Şubat 2008 tarihinde NBG'nin Uluslararası Bankalarından sorumlu Yürütme Kurulu Üyeliğine atanan Aras 2010 yılında Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Ömer Aras MBA (78) ve Ph.D (81) derecelerini Syracuse Üniversitesi İşletme Bölümünde aldıktan sonra 1981-1984 yılları arasında Ohio State Üniversitesi'nde Öğretim Üyeliği yaptı. 1984 yılında Türkiye'ye dönen Aras önce Citibank'ta Kredi Pazarlama Müdürü sonra Yapı Kredi Bankasında Menkul Değerler Bölüm Başkanı olarak görev aldı. 2003-2007 yılları arasında TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Aras halen Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeliğini de yürütmektedir.

AGAH UĞUR (BAŞKAN YARDIMCISI)

1957 yılında İstanbul'da doğdu. İngiliz Erkek Lisesi (High School) ve İngiltere'de Birmingham Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nden mezun oldu. Uluslararası denetim ve danışmanlık firması Touche Ross'un (şimdiki adıyla Deloitte) Birmingham, Londra ve Jersey ofislerinde beş yıl çalıştı. İngiltere'de "Institute of Chartered Accountants" sınavlarını geçerek Chartered Accountant unvanını aldı. Daha sonra Türkiye'ye dönerek Arthur Andersen'de iki yıl görev yaptı. 1987-1989 yılları arasında 18 ay Emlak Bankası Mali İşler Grup Müdürü olarak çalıştı. 1989 Mayıs ayından beri Borusan Holding'de görev yapmaktadır.

Öncelikle Grup finansmanından sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu, daha sonra mali planlama, insan kaynakları ve idari koordinasyon konularından da sorumlu oldu. 1995 yılında Borusan Holding Genel Müdürlüğü görevini üstlendi. 2001 yılından beri de Borusan Grubu'nun CEO'sudur. Evli ve iki kız çocuk babasıdır.

YAVUZ CANEVİ (SEKRETER)

Temmuz 1996 yılından itibaren TEB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Görevli bulunduğu diğer kuruluş ve pozisyonlardan bazıları: FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, YASED Onursal Başkanı, TUSİAD Yüksek İstişare Kurulu ve IKV Yönetim Kurulu Üyesi, DEİK Türk-Fransız İş Konseyi Başkan Yardımcısı, DEİK Türk-Hollanda İş Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi, İMKB Başkan Vekili (1993-2005) ve TSKB Yönetim Kurulu Üyesi (1993-2012). 1984-1986'da TCMB Başkanı, 1986-1989'da Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı ve müsteşarlık görevine ek olarak Türk Eximbank Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmıştır. Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Maliye ve Ekonomi Bölümünden mezun olup University of Southern California'da Kalkınma Ekonomisi üzerine Master (MA) çalışması yapmıştır. Aldığı Ödüller: Fransız Nişanı Chevalier dans l'ordre du Merit, 1995, Fahri Maliye Müfettişi (Bakanlar Kurulu Kararı ile 31.5.1978)

ZEKERİYA YILDIRIM (SEKRETER)

1944'te doğan Zekeriya Yıldırım, Darüşşafaka Lisesi'nden 1962'de mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden lisans, Vanderbilt Üniversitesi'nden (ABD) M.A. dereceleri bulunmaktadır.

Kariyerinin başlangıcında Maliye Müfettiş Muavini ve Müfettişi olarak Maliye Bakanlığı'nda dokuz yıl çalıştı. 1977'de göreve başladığı TC Merkez Bankası'nda uluslararası finans konusunda uzmanlaştı, ekonominin serbest rekabete ve dışa açılma sürecinde aktif rol aldı. 1987'de Başkan Vekili iken Merkez Bankası'ndan ayrıldı. Yıldırım, önde gelen yerli ve uluslararası şirketlere 1998'den bu yana kurumsal finansman, yönetim ve strateji alanlarında danışmanlık hizmetleri veren Yıldırım Danışmanlık Hizmetleri A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı'dır. Ayrıca süs bitkileri üretiminde faaliyet gösteren Ada Plant A.Ş.'nin ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı olup; bankalara ve diğer finans kuruluşlarına tapu işlemlerinde hizmet ve danışmanlık veren FU Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık A.Ş.'nin de Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmaktadır. 2008-2010 yıllarında Doğan Holding'in Yönetim Kurulu üyesi olan Yıldırım, 2012 yılından bu yana Sabancı Holding'de, 2013 yılından bu yana da Tekfen Holding'de bağımsız Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır. Yıldırım Danışmanlık A.Ş.'yi kurmadan önce Doğuş Grubu'nda Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ve İcra Komitesi Başkanlığı yaptı. Finans, sanayi, enerji, turizm ve medya alanlarında faaliyet gösteren, Garanti Bankası dahil Doğuş Grubu şirketlerinin ve diğer özel sektör kuruluşlarının yönetim kurullarında başkanlık ve üyelik görevlerinde bulundu; yerli ve yabancı kuruluşlara danışmanlık yaptı. Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanlığı, TÜSİAD Yönetim Kurulu üyeliği ve Türkiye-Hollanda İş Konseyi Başkanlığı yapan Zekeriya Yıldırım halen Darüşşafaka Cemiyeti Yüksek Danışma Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Ayrıca, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanlık Divanı Üyesi, Ayhan Şahenk Vakfı ile Eğitim Gönüllüleri Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, Finans Dünyası Yayın Kurulu Başkanı'dır. Evli ve bir çocuk babasıdır. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi
title
Close