Haberler
İsrail ile Lübnan arasında sağlanan ateşkes antlaşması yürürlüğe girdi

Ateşkes başladı! Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

İsrail ile Lübnan arasında sağlanan ateşkes antlaşmasının detayları belli oldu

Tarihi antlaşmanın detayları belli oldu! Gündem yaratacak "gizli madde" iddiası

Ateşkes antlaşması sonrası İsrail'den Lübnanlı sivillere yönelik uyarı

Ateşkesin yürürlüğe girmesi sonrası İsrail'den ilk uyarı

Merkel anılarını yazdı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a uzun bir bölüm ayırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili kısım dikkat çekti

Turmaks İnşaat'tan Hollanda'ya Teknoloji İhracatı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turmaks İnşaat'ın katkılarıyla ticarileştirilen silikopolimer teknolojisi, Hollanda'ya ihraç ediliyor.

Turmaks İnşaat'ın katkılarıyla ticarileştirilen silikopolimer teknolojisi, Hollanda'ya ihraç ediliyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Turmaks İnşaat, kimya mühendisi Ali Hakan Güven tarafından geliştirilen ve Turmaks'ın katkıları ile ticarileştirilen silikopolimer teknolojisiyle üretilen ürünlerin ihracatından sonra şimdi de ilki Hollanda'da olmak üzere dünyaya teknoloji ihraç etmeye başladı.

Silikopolimer teknolojisinde kullanılan makine ve donanımların tamamı Türkiye'de ve hiçbir ithal malzeme kullanılmadan imal ediliyor. Teknoloji ile ilgili patent başvuruları, tüm Avrupa'yı kapsayan ve Japonya, Çin gibi 100'ü aşkın ülkede onaylandı. Silikopolimer teknolojisi, ham madde olarak çöplerde çok fazla oluşan ve diğer plastik atıklar ile karışık halde bulunan Alçak Yoğunluk Polietilen-AYPE (LDPE) veya halk arasında poşet ve film olarak adlandırılan plastik atıkları kullanıyor.

15 yıl içinde dünya genelinde 100 tesis kurma hedefi

Turmaks'ın ilk fabrikası, Ankara'nın Akyurt ilçesinde faaliyete geçmiş durumda ve burada üretimin yanı sıra ürün, makine ve donanımların Ar-Ge faaliyetlerine devam ediliyor.

Turmaks ve Kimya Mühendisi Güven'in, gelecek 15 yıl içerisinde dünyanın çeşitli ülkelerinde ortaklıklar oluşturarak 100 tesis kurmayı ve bu tesislerde kullanılacak tüm makine ve ekipmanları Türkiye'de imal edip ihraç etmeyi hedeflediği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Milli ve yerli teknolojimiz ile dünyanın farklı ülkelerinde 100 tesis hayata geçirildiğinde Türkiye'ye teknoloji transferi ve makine ekipman ihracatından dolayı 2 milyar dolar girdi sağlanmış olacak. Bu, tarihimizdeki en yüksek teknoloji transferi girdisi olacak. Her bir tesis yılda ortalama 7 milyon dolar kar edecek olup bu anlamda 100 tesise ulaştığımızda ortaklığımızdan doğan kar hakkımızın Türkiye'ye transferinden elde edilecek döviz girdisi yıllık 350 milyon dolar olacak. Türkiye'nin çok yararlı teknolojiler geliştirip bunu dünya ülkelerine transfer edebileceğini kanıtlayan projelerden biri olacak. Bu bağlamda Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar, Japonya, Kuveyt, ABD, Umman, Hindistan ve daha birçok ülkede görüşmelerimiz devam ediyor. Şubat 2016 itibarıyla atık yönetimi ile ilgili dünyanın en büyük çevre firmalarından biriyle tüm Avrupa ülkelerinde tesis kurulmasını ve işletmesini kapsayan bir teknoloji transferi ve ortaklık anlaşması imzalamış durumdayız. İlk tesisin Hollanda'da kurma işlemlerine başlanmış ve makine üretimleri Türkiye'de tamamlanıp Turmaks tarafından Hollanda'ya ihraç edilmiştir."

Kaynak: AA / Ekonomi
title