Haberler
Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti ilk adımı attı

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

'Ahmet Özer' tartışması tansiyonu yükseltti, İmamoğlu çileden çıktı

İBB Meclisi'nde tansiyon yükseldi, İmamoğlu çileden çıktı

Yenidoğan Çetesi davasında kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Sanık hemşireden kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Türkiye ile ABD Arasında Vize İşlemlerinin Askıya Alınması

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şubesi Başkanı Mehmet Çelenk, Türkiye ve ABD'nin vize işlemlerini karşılıklı olarak askıya almasına ilişkin, iş düşyası olarak bu gerilimin iki ülke arasındaki ekonomik ilişki ve işbirliğine asgari düzeyde etki etmesini...

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şubesi Başkanı Mehmet Çelenk, Türkiye ve ABD'nin vize işlemlerini karşılıklı olarak askıya almasına ilişkin, iş düşyası olarak bu gerilimin iki ülke arasındaki ekonomik ilişki ve işbirliğine asgari düzeyde etki etmesini dilediklerini belirtti.

Çelenk, yaptığı yazılı açıklmada, devletlerarası ilişkilerde, maruz kalınan davranışa aynı şekilde karşılık vermenin prensip olduğunu hatırlattı.

Türkiye'nin şerefli ve güçlü bir ülke olduğuna dikkati çeken, Çelenk, "ABD'nin vize başvurularını askıya almasına karşılık, bu esasa dayanarak vizeleri karşılıklı olarak kaldırma kararı aldı. Ülkemiz, uluslararası arenada eşit bir şekilde varlığını sürdürüyor, dolayısıyla kendisine yönelik yapılan yaptırımlara elbette tepkisiz kalmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Çelenk, Türkiye ile ABD arasındaki vize krizinin ekonomiye yansımalarının da muhakkak olacağını ama bunun en az düzeyde olmasını arzu ettiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 18,5 trilyon dolarlık büyüklüğüyle ABD ekonomisi, Türkiye gibi ihracatını sürekli geliştiren ve hedeflerini yüksek tutan bir ülke için çok değerli bir pazar konumunda yer alıyor. Nitekim 2016 yılında en çok ihracat yaptığımız beşinci ülke olan ABD'yle ikili ticaret hacmimiz 17,5 milyar dolara kadar yükselmişti. Bu bağlamda Amerika ile olan ticari ilişkilerimizi rasyonel bir şekilde sürdürmemiz ve daha ileri seviyelere taşımamız gerekiyor. Bu nedenle iş dünyasının temsilcileri olarak bizlerin temennisi, bu gerilimin iki ülke arasındaki ekonomik ilişki ve işbirliğine asgari düzeyde etki etmesidir."

Kaynak: AA / Ekonomi
title