Haberler
İstanbul'da bugün saat 15.00'ten sonra bazı metro istasyonları kapatılacak

İstanbullular dikkat! Saat 15.00'ten sonra bu metro durakları kapatılacak

Karın vurduğu Malatya'da 787 vatandaş misafirhanelere yerleştirildi, 5 çobandan biri hayatını kaybetti

Bir şehir kabusu yaşıyor! 787 kişi kurtarıldı, 5 çobandan biri hayatını kaybetti

CHP'li Karabat'tan gündem yaratacak iddia: 200 TL'ye tüm kimlik bilgileriniz satılık

CHP'li isim video paylaşıp skandal bir iddiada bulundu

Duyduklarına dayanamadı! Gazinin gözyaşlarına boğulduğu anlar

Gazinin gözyaşlarına boğulduğu anlar

Türkiye Bilişim Zirvesi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, Türkiye ile ülkesinin özellikle 5G ve benzeri yeni teknolojilerde geniş iş birliği potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Çin'in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, Türkiye ile ülkesinin özellikle 5G ve benzeri yeni teknolojilerde geniş iş birliği potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Yu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda (BTK) düzenlenen Türkiye Bilişim Zirvesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bilişim için oluşturduğu 2023 vizyonunu mutlulukla karşıladıklarını belirtti.

Zirvenin Türkiye'deki bilişim ve haberleşme sektörünün gelişmesine ivme kazandıracağına inandıklarını ifade eden Yu, "Son senelerde Türkiye'deki bilişim sektörü gelişme eğilimini korumuş, Avrasya'daki en potansiyelli bilişim pazarı konumuna gelmiştir." dedi.

Yu, Türkiye'nin Ekim 2016'dan bu yana geçen 6 ayda 4,5G'yi ticari amaçla kullanarak dünyada bu ağı tesis eden ilk ülkelerden birisi olduğunu belirterek, 2016 sonu itibarıyla kullanıcı sayısının 51,6 milyona ulaştığını ve bundan memnuniyet duyduklarını söyledi.

Son yıllarda Çin'in bilişimde büyük ilerlemeler kaydettiğini dile getiren Yu, bilişim teknolojisi altyapısının hızla geliştiğini ve geniş bant internet bağlantısı inşasının hızlandığını bildirdi.

Yu, 2015 sonu itibarıyla Çin'de internet kullanıcı sayısının 688 milyona çıktığını, kullanıcı ve geniş bant internet bağlantısına ulaşan kişi bakımından ülkesinin dünyada birinci sırada olduğunu belirtti. Yu, Çin'de internet hızı yükselirken ücretinin düştüğünü anlattı.

Türkiye-Çin ilişkilerinin tarihin en iyi dönemini yaşadığını vurgulayan Yu, bilişim ve haberleşme başta olmak üzere, özellikle 5G ve benzeri yeni teknolojilerde iki ülke arasında geniş iş birliği potansiyeli bulunduğunu kaydetti.

"Dünya ilerlerken, bilgi ve iletişimi taşıyıcı olarak kullanıyor"

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Davut Kavranoğlu da bilişim sektöründe her şeyin çok çabuk geliştiğini belirterek, 1990'lı yılların ikinci yarısında GSM altyapısının kurulması için dönemin büyük iş adamlarından yatırım yapmalarının istenildiğini ancak kimsenin bu sektörün gelişeceğine inanmadığını söyledi.

Dünyanın ilerlerken, bilgi ve iletişim sektörünü taşıyıcı olarak kullandığını dile getiren Kavranoğlu, bilişimin dünyadaki gelişmenin, kalkınmanın beyni ve sinir sistemi durumunda olduğunu bildirdi.

Kavranoğlu, dünyanın en parlak şirketlerinin bilgi ve iletişim alanında olduğuna dikkati çekerek, Türkiye'nin de bu sektörde "kullanıcı" pozisyonundan "üretici ve geliştirici" rolüne geçmesi gerektiğini ifade etti.

16 Nisan halk oylamasından sonra Türkiye'de yeni bir hamle dönemine girildiğine işaret eden Kavranoğlu, "Bu yeni dönemde bilimi, teknolojiyi devletin en üst düzeyinde ele alarak, ortak bilim teknolojilerinde desteklerini veren bir ülke durumuna geçeceğiz. Atacağımız adımlarla bilgi ve iletişimde hızlı bir kalkınma ve gelişme dönemine girmek istiyoruz." dedi.

Kavranoğlu, Türkiye'de üretilen ürünlerde yerlilik oranlarını artırmak istediklerini, Türk şirketlerinin teknoloji geliştirmesi ve üretmesi konusunda devletin kararlı olduğunu vurguladı.

Teknolojide güçlü olan ülkelerin dünyada her açıdan sözünün geçtiğine işaret eden Kavranoğlu, "Türkiye de yeni dönemde bilim ve teknolojiye katkı yapan ekosistemin bir parçası olacak. Cumhurbaşkanın bize gösterdiği yol budur. Bu yönde kararlı adımlarla gideceğiz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi
title