Haberler

Turkcell Akademi On-Line Ortamda Milyonlarca Kişiye Eğitim Sunmayı Hedefliyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turkcell,dünyanın önde gelen eğitim kurumlarıyla yaptığı işbirlikleriyle zenginleştirdiği Turkcell Akademi ile milyonlarca kişiye online eğitim sunmayı hedefliyor.

Turkcell,dünyanın önde gelen eğitim kurumlarıyla yaptığı işbirlikleriyle zenginleştirdiği Turkcell Akademi ile milyonlarca kişiye online eğitim sunmayı hedefliyor. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Türkiye'de bilgiye erişimin en önemli unsur olduğundan yola çıkarak eğitim alanında çığır açacak bir yeniliğe imza attıklarını belirterek, gerek şirket içi eğitimler gerekse sanayi-üniversite işbirlikleriyle ses getiren Turkcell Akademi'yi sınıflarda ders verilen sistemden şimdi dijital bir ortamda on-line olarak eğitimin verildiği bir platforma dönüştürerek bilgiyi milyonların erişimine açtıklarını söyledi. Ciliv, Turkcell olarak küresel krizin en yoğun yaşandığı dönemde bile teknolojiye ve inovasyona milyarlarca dolar yatırım yaptıklarını belirterek "Turkcell Akademi ile eğitimin yüzde 95'i artık dijital ortamda verilecek. Ve hedefimiz milyonlarca kişiye ulaşmak. Bu alanda dünyanın önde gelen eğitim kuruluşlarıyla iş birliğine gittik ve bu eğitim devlerinin içeriklerini Türkçeleştirerek Turkcell müşterilerine sunabilir duruma geldik. Turkcell Akademi portalı kurumların,bireylerin ve tüm halkımızın bilgiye ulaşmasında önemli bir merkez olacak. Mevcut durumda 2 bin eğitim odaklı videomuz Türkçe olarak kullanıma hazır durumda" dedi. Turkcell Akademi kapsamında verilen eğitimlerin bir bölümünden sadece Turkcell müşterilerinin yararlanabileceği,bazı başlıkların ise ücretsiz olarak herkesin kullanımına açık olduğu bildirildi.

-"TAŞ TABLETTEN DİJİTAL TABLETE ULAŞTIK"-

Basın toplantısında konuşan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv konuyla ilgili şu görüşleri ifade etti: "Bundan 4 yıl önce 3G ile hızlı internetin hayatımıza girmesiyle birlikte, büyük bir hayalimiz olduğunu dile getirmiştik: İnsanlar bu teknolojiyle bilgiye her an her yerden ulaşabilecek, bilgiye erişimde tam bir fırsat eşitliği sağlanacak. Bugün Turkcell olarak bu hayali gerçekleştirmenin, bir yeniliği daha insanımıza taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yolculukta bizi en çok motive eden, bilgiye erişimde daha fazla fırsat eşitliği sunabilecek olmamız. İnsanlara daha çok bilgiyi ulaştırmanın yolu, taş tabletlerden dijital tabletlere uzandı. El yazması kitaplar ve matbaa bu yol içerisinde geçtiğimiz duraklar. Artık yeni matbaa internet. İnternetten sonsuz bilgiye her an her yerden ulaşmak mümkün. İnternetin fırsat eşitleyici bir boyutu var. Biz bu altyapıya ülkemizin sahip olması için büyük yatırımlar yaptık." Konuşmasında dünyanın en büyük 5 kütüphanesinden biri olan Harward Kütüphanesi'ne de değinen Ciliv, "Bugün Harvard Kütüphanesi'nde çalışmak mı, internete sahip bir cep telefonu ile bilgiye ulaşmak mı dendiğinde tercihimiz cep telefonundan yana. Nitekim Harvard'ın eski rektörü Larry Summers da bu soruya tercihinin internete erişimi olan bir akıllı telefondan yana olduğunu söyledi. Akıllı telefonların sayısı PC sayısını artık kat kat aştı. Tabletler de PC sayısını geçti. Bilgiye erişimin böylesine hızlı geliştiği bir ortamda dünyanın bilgisine zamandan ve mekandan bağımsız olarak her an ulaşmak mümkün."

-DÖRT ANA KATEGORİYE ODAKLI-

Konuşmasında Turkcell Akademi'nin öncelikle dört ana kategoride eğitime odaklanacağını söyleyen Süreyya Ciliv, Turkcell Dijtal Akademi'de "Liderlik", "Teknoloji", "İnovasyon ve Girişimcilik", "İş Dünyası" ve "Öğren-Khan Academy" başlıkları altında içerikler sunulduğunu hatırlatarak şöyle dedi: "Dünyanın önde gelen eğitim kuruluşlarıyla birlikte çalışarak bu alandaki en üst düzey içeriği Türkiye'deki profesyonellerin ve gençlerin ihtiyaçlarına uygun ve tamamen Türkçe olarak geliştirdik. Artık Turkcell'liler, Turkcell'in üstün network altyapısı sayesinde dünyanın bilgisine 7 gün 24 saat, istedikleri yerden ulaşabilecekler. Kendini geliştirmek isteyen, farklı alanlardaki birçok eğitime ulaşmak isteyen gençlerimiz, profesyonellerimiz; dünyanın saygın eğitim kurumlarından, en iyi profesörlerinden, önde gelen fikir adamlarından eğitim ve tavsiyeler alacak. Profesyoneller, çalışanlarına kişisel gelişim imkânı sunmak isteyen şirketler, gençler, öğrenciler Bu eğitimin kapısı başta 35 milyon Turkcell'li olmak üzere herkese açık. Turkcell Dijital Akademi'nin insanımız için değer yaratarak Turkcell'in farkını bir kez daha vurgulayacağına inancımız tam."

-ÖNDE GELEN EĞİTİM PLATFORMLARI İLE İŞBİRLİĞİ-

Konuşmasında dünyanın önde gelen eğitim kurumlarıyla Tukcell Akademi kapsamında yaptıkları işbirliklerini de değerlendiren Ciliv, "Turkcell Dijital Akademi, eğitim içeriğinde mükemmeliyete ulaşmak amacıyla bu alanda dünyaca ünlü eğitim kurumları ve portalleri ile de işbirliğine gitti. Dünyanın teknoloji alanında en önemli üniversitesi kabul edilen MIT (Massachusetts Institute of Technology) ile kurulan işbirliği kapsamında, "inovasyon'' ana başlığına MIT tarafından içerik oluşturuluyor. Ayrıca üniversitenin eğitim platformları Open Courseware ve EdX'de yayınlanan içeriklerin Turkcell Dijital Akademi platformu üzerinden Türkçe olarak yayınlanması konusunda anlaşmaya vardık. Hali hazırda "inovasyon" kategorisinde MIT eğitim videoları Türkçeleştirildi ve Turkcell Dijital Akademi portalinden sunulmaya başlandı.Ayrıca Khan Academy eğitimleri konusunda STFA Grubu ile işbirliğine giderek bu eiğitim platformunu milyonların hizmetine açtık. Matematikten,fen bilimlerine,ekonomi-finanstan sosyal bilimlere kadar geniş bir alanda temel bilgiler Türkçe olarak 7'den 70'e herkesin kullanımına açık olacak"diye konuştu.

-"İNOVASYON ARTIK SADECE ABD'DE DEĞİL DÜNYANIN HER YANINDA"-

Turkcell Dijital Akademi lansman toplantısında konuşan MIT Dijital Öğrenme Platformu Direktörü ve Makine Mühendisliği Profesörü Sanjay Sarma ise bilgiye erişimin tüm insanlık için önemine dikkat çekerken, artık fikirleri gerçeğe dönüştürmenin çok kolaylaştığını belirterek şunları söyledi:"Bugün zaman ve uzayda eşsiz bir noktadayız. Hemen her gün bir öğrencim ya da meslektaşım "bir fikrim var' diye gelir, kimi zaman bu fikirler iki hafta gibi kısa bir sürede şirketleşerek gerçeğe dönüşür. Bundan 10 yıl önce olsa "iyi düşün, önce okulunu bitir' derdim, şimdi ise "al sana bir girişimcinin telefonu' diyorum. Yeni fikirleri birer "kıvılcım'a benzetebiliriz; teknolojinin çok hızlı ilerlemesi nedeniyle "ateş'e dönüşmeleri için yalnızca çok kısa bir vakitleri vardır. Artık bu sürecin bir parçası olabilmek için mutlaka MIT'de olmanıza gerek yok; dünyanın neresinde olursanız olun, siz de o kısa vakti değerlendirmek üzere "parçacık çarpıştırıcısı'na dâhil olabiliyorsunuz."

Sarma, inovasyonbun ABD'de günlük bir faaliyet haline geldiğini, ancak artık inovasyonun sadece ABD'de değil, dünyanın her yanında mümkün hale geldiğini vurgulayarak, teknolojinin gelişmesiyle bireyin artık çok daha güçlü bir konumda olduğunu söyledi. Turkcell ile MIT'nin yaptığı iş birliğini de değerlendirem Sanjay Sarma bu gerekçeleri şöyle açıkladı:"Girişimcilik sayesinde inovasyon destekleniyor ve yeni fikirlere alan açılıyor. Turkcell'de bu fırsatları görebilen dinamik bir liderlik anlayışı var. Bu bizim için çok değerli. İş birliğimizin ikinci nedeni ise Turkcell'in bir iletişim şirketi, yani insanları birbirine ve bilgiye bağlıyor olması. Son olarak, Türkiye dinamik bir ekonomi ve biz bu dinamizmden bir şeyler öğrenmek istiyoruz. Pek çok medeniyetin doğduğu bu topraklar bugün neden inovasyon üretmesin? Buraya gelmekten, Turkcell'den öğrenmekten büyük heyecan duyuyoruz. Dijital eğitim alanında Turkcell'le uzun soluklu pek çok projeyi hayata geçireceğimize yürekten inanıyorum."

Kaynak: ANKA / Ekonomi
title
Close