Haberler

Transist 2014 7. Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı Başladı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul’da 143 yıldır toplu ulaşımda önemli rol oynayan İETT, bu yıl “Toplu Ulaşım Haftası” etkinlikleri kapsamında “Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı”nın 7’ncisini düzenliyor.

İstanbul'da 143 yıldır toplu ulaşımda önemli rol oynayan İETT, bu yıl "Toplu Ulaşım Haftası" etkinlikleri kapsamında "Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı"nın 7'ncisini düzenliyor.

Toplu Ulaşım Haftası kapsamında 19-20 aralık tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Transist 2014 7. Uluslararası Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı kapılarını misafirlerine açtı. Programın açılışına, İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Gurup Başkan Vekili Ebubekir Taşyürek ve İstanbul Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz'ın yanı sıra 60 firma ve kurum katıldı. Açılış konuşmasını yapan İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, "143 yıllık tarihimizde geleneksel hale getirdiğimiz organizasyon ve faaliyetlerin arasına ulaşım dünyasının zirvesi olan Transist Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı'nı da ekledik. Bu yıl yedinci kez toplu ulaşımın öncü isimlerini lider kuruluşlarını ve firmalarını bir araya getiriyoruz. Her yıl daha üst seviyeye taşıdığımız sempozyum ve fuarımız iki gün boyunca misafirimizi ağırlayacak. Organizasyona her yıl ülkemizden ve dünyadan birçok büyükşehir ve il belediyeleri, üniversiteler, akademisyenlerin yanı sıra deniz, kara, demiryolu ve raylı sistem ulaşımında ürün tedarikçilerimiz katılıyor" dedi.

"TOPLU ULAŞIM ŞEHİRLERİN CAN DAMARLARINDAN BİRİNİ OLUŞTURUYOR"

Özellikle İstanbul gibi metropollerde şehir hayatının zamanlaması ve ekonomik oluşuna dikkat çeken Kahveci, "Kentlerin nüfusu arttıkça toplu ulaşımın yenilikçi fikirler ve son teknolojinin kullanıldığı yapılandırmalarla desteklenmesi ve geliştirilmesi gerekiyor. Sempozyumumuz bu inovatif fikirlerin sunulup tartışıldığı, hem günümüze hem geleceğe ışık tutan bir rol üstlendi. Ulaşım sektöründe trendlerin ve iyileştirmeye açık alanların konuşulduğu, her yıl bir temanın belirlenerek akademisyenlerin ve sektör temsilcilerinin bir araya geldiği organizasyonumuz bu yıl Toplu Ulaşımda 4S: Smart (Akıllı) Safety (Güvenli), Simplicity (Kolay), Sustainability (Sürdürülebilir) teması ile gerçekleşiyor. Yolcularımızın seyehatlerini minumum sürede gerçekleştirecek zaman kazanmaları için akıllı ulaşım, toplu ulaşım hizmetlerinden rahat ve konforlu bir şekilde yararlanmaları için kolay ulaşım, kendilerinin ve sevdiklerinin sağlıklarını riske atmamaları için güvenli ulaşım ve toplu ulaşım hizmetini bugün en üst seviyede sunarken yarını tüketmeden ve yaşam kalitemizi artırmak için sürdürülebilir ulaşım oldukça önemlidir. İETT ulaşım sektöründeki yenilikleri ve gündemi takip eden bir kurum olmaktan bu yeniliklere yön veren ve gündemi oluşturan konuma gelmiştir. Yakıt tüketimini azaltarak hem ekenomiye katkı sağlamak hem de gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için CNG'li ve hibrit araçlara yönelmekteyiz Transist 2014'te bir ilki gerçekleştirerek toplu ulaşımın lider büyükşehirlerini belirliyoruz. Ödül törenimizde toplu ulaşımda mükemmellik, erişilebilirlik, sürdürülebilirlik, ekonomiklik, hizmet kalitesi, verimlilik, güvenli hizmet, teknoloji uygulama alanlarında 8 ayrı kategoride ödüller vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Sempozyumun konuşan İBB Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı ise şehir yaşam kültürünü yaygınlaştırmak toplu ulaşım kültürünün yaygınlaştırılmasıyla mümkün olduğuna dikkat çekerek, "Bilgi paylaşımını ve yeniliklerin fark edilmesini sağlamak kent içi toplu ulaşım kültürünü yaygınlaştırabilmek için bir ortam hazırlamak için böylesine önemli bir sempozyumun katkısının çok önemli olmaktadır. Toplu ulaşımı yaygınlaştırmak aynı zamanda lastik tekerlekli toplu ulaşımdan raylı ulaşıma geçebilmek için hedeflenen kilometrelerin gerçekleştirilmesini sağlayabilmek için 2019'da 420 kilometrelik raylı sistem hedefine ulaşabilmek için hem ulaştırma bakanlığımız hem de yerelde İstanbul büyükşehir belediyesi aktif bir çalışma içerisinde. 3. köprü, 3. hava alanı, Marmaray ile iki kıtanın bir birine bağlanması ilse İstanbul Avrupa'da odak şehir konumuna geldi. Vatandaş memnuniyetini sağlamak ve şehrimizi geleceğe taşıyabilmek için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

TOPLU ULAŞIMDA 4S TEKNOLOJİSİ

Transist 2014 7. Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı'nın bu yılki teması ise "Toplu Ulaşımda 4S: Smart (Akıllı), Safety (Güvenli), Simplicity (Kolay), Sustainability (Sürdürülebilir) olacak. İlk oturumunda çevreyi kirletmeyen ya da çevre kirliliğini minimum seviyeye indiren enerji türleri kullanılmasına yönelik "Değişen Dünya İçin Ulaşım Teknolojileri Trendleri"nin ele alınacağı sempozyum dört ana oturum ve bir keynote oturumdan oluşuyor.

NOSTALJİK OTOBÜSLER TRANSİST FUARINDA GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

1968 yılında hizmet veren troleybüs "Tosun"u geçtiğimiz yıl orijinaline sadık kalarak yeniden üreten ve İstanbul trafiğine armağan eden İETT, bu yıl iki farklı nostaljik otobüsü fuarda ziyaretçiler ile buluşturuyor. İstanbul trafiğinde 29 yıl Bussing, 24 yıl Leyland ve 15 yıl Renault - Scemia hizmet vermişti. Otobüsler ilk olarak fuarda İstanbullu ile buluşuyor. Fuarın ardından 1927 model Renault - -Scemia, 1951 model Bussing ve 1968 model Leyland otobüsler İstanbul'da hizmet vermeye başlayacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi
title
Close