Tet Proje Baharı Etkinliği
Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, "TET Ar-Ge Proje Pazarı sürdürülebilir ihracat başarısına ulaşmak amacıyla önemli bir görevi yerine getirmeye çalışıyor.
Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, "TET Ar-Ge Proje Pazarı sürdürülebilir ihracat başarısına ulaşmak amacıyla önemli bir görevi yerine getirmeye çalışıyor. Önümüzdeki yıllarda da girişimcilerimizi ve projelerini destekleyecek çalışmalara var gücümüzle devam edeceğiz." dedi.
TET'in 2012 yılında başlattığı Ar-Ge Proje Baharı'nın 5'incisi bu yıl Harbiye Askeri Müzesi'nde düzenlendi. Etkinlikte konuşan Ebiçlioğlu, TET'in Ar-Ge ve inovasyon odaklı çalışmalarıyla Proje Baharı'na ilişkin bilgiler verdi.
Ebiçlioğlu, Proje Baharı'nda elektrik, elektronik ve bilişim alanındaki toplam 509 proje arasından seçilen 115 projenin sergilendiğini söyledi.
Birlik olarak, projesi olan girişimcileri desteklemeye devam edeceklerini belirten Ebiçlioğlu, "Bu seneki etkinliğimize büyük destek veren kuluçka merkezleri ve üniversitelerimizin, TET Ar-Ge Proje Pazarı'nda yer alması, ortak bir bilgi ve paylaşım platformu yaratma açısından da Proje Baharı'nı özel bir konuma taşıyor. Bu kurumlara da katkılarından ve desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz." diye konuştu.
Ebiçlioğlu şunları kaydetti:
"Proje Baharı olarak da nitelendirdiğimiz TET Ar-Ge Proje Pazarı'nı bu yıl 5'inci kez düzenliyoruz. Etkinliğimizde tüm Türkiye'den gelen elektrik, elektronik ve bilişim projelerini sergiliyor, yenilikçi projeleri kuluçka merkezleri ve yatırımcılar ile buluşturuyoruz. TET olarak üniversite-sanayi işbirliğinin yatırıma dönüştürülmesine aracılık ediyoruz. Bu sayede Türkiye ekonomisi için çok büyük bir öneme sahip yüksek teknolojili, katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi için de fırsatlar oluşturmaya çalışıyoruz."
"2023 hedefine TET desteği"
Bu yıl Proje Baharı'na toplam 501 proje başvurusu yapıldığını aktaran Ebiçlioğlu, bunların 115'inin sergilenmeye değer bulunduğunu kaydetti. Tüm projelerin, konularında uzman iş adamları ve akademisyenlerden oluşan bir jüri tarafından değerlendirildiğini anlatan Ebiçlioğlu, şöyle devam etti:
"Projeleri seçerken özgünlüğü, sağlayacağı fayda, projenin içerdiği inovasyon ve uygulanabilirliği gibi kriterler dikkate alındı. Bireysel başvuruların yanı sıra Ar-Ge Merkezler başta olmak üzere tüzel kişilerin başvurularını da aldık.
TET olarak Türkiye'nin 2023 yılındaki 500 milyar dolarlık ihracat hedefine sektör olarak önemli bir pay ile katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu noktada TET Ar-Ge Proje Pazarı, sürdürülebilir ihracat başarısına ulaşmak amacıyla önemli bir görevi yerine getirmeye çalışıyor. Önümüzdeki yıllarda da girişimcilerimizi ve projelerini destekleyecek çalışmalara var gücümüzle devam edeceğiz."
Etkinlikte aktarılan bilgilere göre projeler, akademi dünyasından önemli isimler, sanayiciler ve iş dünyasından oluşan bir jüri tarafından seçildi. Bilgi ve İletişim Teknolojisi Uygulamaları, Çevre ve Enerji Verimliliği Uygulamaları, Enerji Üretim, İletim ve Dağıtımına Yönelik Uygulamalar ve Diğer Elektrik Elektronik Uygulamaları olmak üzere 4 farklı kategoride değerlendirilen projelerden başarılı bulunanlara toplamda 150 bin lira ödül verildi.