Haberler

TEB Desteklediği Girişimcinin Gerçek Hikayesini Ekranlara Taşıdı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İş fikirlerine hayat veren TEB, Girişim Bankacılığı ile hedeflerinin önünde koşuyor.

Türkiye'nin en kapsamlı Girişim Bankacılığı'nı başlatan Türk Ekonomi Bankası (TEB), 10 ayda hedeflerini aşarak finansal olarak 17 bin, eğitim ve danışmanlık ile de 3 bin girişimciye destek sağladı.

TEB Genel Müdürü Leblebici: "Girişim Evi'nin kapılarını açarak desteklediğimiz girişimcilerimizin projeleri yatırımcıların radarına girmeye başladı. Girişimciler ile birlikte bankacılık anlamında da önemli bir ivme kat ettik. TEB Girişim Bankacılığı ile hedeflerimizin önüne geçerek 10 ayda 17 bin yeni iş fikrine destek sunduk"

TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Boz: "TEB olarak amacımız birçok girişimcinin hayalini gerçekleştirmek, Girişim Bankacılığı'nda büyümeye devam etmek"

Geçen Ocak ayında Türkiye'nin en kapsamlı Girişim Bankacılığı'nı başlatan Türk Ekonomi Bankası (TEB), sağladığı desteklerle girişim fikirlerini ekonomiye kazandırırken, ulaştığı girişimci sayısıyla da yıllık hedefinin önüne geçti. TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, "Türkiye'nin en kapsamlı Girişim Bankacılığı'nı biz sunuyoruz. Finansal ve finansal olmayan ürün ve hizmetlerimizle girişimcileri destekliyoruz. Böylece parlak iş fikirlerini ekonomiye kazandırırken, TEB olarak Girişim Bankacılığı ile yeni başarılara imza atıyoruz. Amacımız geleceğin KOBİ'lerini yaratmak. Bir şirketin başlangıcından büyümesine kadar her evresinde onların yanında olmak istiyoruz" dedi.

Kredilendirme de dahil bankacılığı girişimciler için kurguladık

KOBİ'lere sundukları finansal ve finansal olmayan ürün ve hizmetleri girişimcilere özel olarak sil baştan kurguladıklarını söyleyen Leblebici, "Müşteri temsilcilerimize girişimcinin dilinden anlayacak şekilde eğitimler veriyoruz. Yine girişimcinin dinamiklerini göz önünde bulunduran özel bir kredilendirme mekanizması kurduk. Kurumsal, KOBİ, esnaf ölçeğindeki firmaları analiz etmekte kullandığımız yöntemler, girişimciyi kredilendirmekte yetersiz kalacaktı. Bu nedenle, kredilendirmede karar verme sürecine girişimcinin projesini de dahil ettik. Yani kredilendirme de, girişimcinin iş fikrinin potansiyeli de kredi değerlendirme sürecine önemli hale geldi" diye konuştu. Leblebici, girişimcinin ödeme gücü ve vadesini de dikkate alarak özel finansman seçenekleri, masrafsız bankacılık işlemleri sunduklarını da söyledi.

'Danışman banka' anlayışıyla, elde ettikleri finansmanla fikirlerini nasıl 'iş'e dönüştürebileceklerinden projelerini nasıl pazarlayacaklarına kadara her konuda girişimcilere yol gösterdiklerini söyleyen Leblebici, "Yılda ortalama 260 bin işletmenin kurulduğunu, 140 bininin ise kapandığını düşündüğümüzde, böyle bir desteğin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor. Bu nedenle gerek fikir aşamasında gerekse fikirlerini hayata geçirilme aşamasında danışman banka olarak girişimcilerin yanlarında duruyoruz" dedi.

TEB Girişim Bankacılığı kapsamında girişimcilere özel olarak bir de Girişim Evi açtıklarını hatırlatan Ümit Leblebici şunları kaydetti; "Girişim Bankacılığı ile 10 ayda yaklaşık 3 bin girişimciye 800 saat eğitim verdik. Yine 200 girişimci yaklaşık 400 saat danışmanlık hizmeti aldı. İstanbul'da hayata geçirdiğimiz TEB Girişim Evi'nin kapılarını 'İş fikrim var' diyen herkese ücretsiz olarak açtık. Bu çatı altında onlara sadece eğitim ve danışmanlık hizmeti vermekle kalmadık; 273 projeyi dinledik. 31 projeye Girişim Evi'nde bulunan Kuluçka Merkezi'mizin olanaklarını seferber ettik. Proje sahiplerine ihtiyaç duydukları fiziki çalışma ortamını sunduk. Onlara projelerini tanıtmaları için imkanlar yarattık."

Teknogirişimcilere ayrı bir önem veriyoruz

Leblebici, çabalarının sonuçlarını da almaya başladıklarını söyleyerek, "Haziran ayında Girişim Evi olarak ev sahipliği yaptığımız, indirimli yemek ve etkinlik kulübü GastroClub, BIC Angel Investments'tan yatırım aldı. İki girişimcinin de yabancı yatırımcılarla görüşmeleri sürüyor. "Temiz teknoloji" konusunda projesi olan bir girişimcimiz de IBM SmartCamp bölgesel finalini kazanarak ülkemizi Silikon Vadisi'nde dünya finalinde temsil etmeye hak kazandı. Bu örnekleri daha da artıracağımıza inanıyoruz" diye konuştu. "Girişimcilerle birlikte başarı hikayeleri yazmaya devam ederken, bankacılık anlamında da önemli bir ivme kat ettik" diyen Leblebici, "TEB Girişim Bankacılığı ile her yıl 13 bin girişimciye ulaşma hedefiyle 5 yıllık bir yol haritası çıkarmıştık. Bugün bu hedeflerimizin önüne geçtik. Henüz bir yıl olmadan yaklaşık 17 bin yeni projeye sahip girişimciye ulaştık" dedi. Ümit Leblebici, "Hedef kitlemiz girişimci olmak isteyen herkes. Ancak yüksek katma değer üreten projelere daha fazla önem veriyoruz. Bu anlamda teknogirişimciler bizim için öncelikli. Ancak mevcut bir ürün veya hizmete farklı bir bakış açısı, yönetim ya da satış modeli getiren girişimcileri de bekliyoruz. Önemli olan rekabet gücü daha da yüksek bir Türkiye'nin oluşumuna katkı sağlayacak projeleri bulup desteklemek" dedi.

Hayallerini işe dönüştürmeleri konusunda girişimcilere destek oluyoruz

"KOBİ'lerle olduğu gibi, girişimcilerin de başarı hikayelerini birlikte yazıyoruz" diyen TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz, "Bugüne kadar TEB KOBİ Akademi, TEB KOBİ TV, TEB KOBİ Danışmanları gibi bankacılık sektörü için sıradışı diyebileceğimiz hizmetlerimizle KOBİ'lerin yanında olarak onların kendi hikayelerini yazmalarına destek olduk. Hatta bu hikayelerden birini iki yıl kadar önce reklam kampanyamıza taşımıştık. Gerçek hikâyelere TEB Girişim Bankacılığı ile devam ediyoruz. Yeni reklam filmimizin kahramanı İsmail Berber… Berber, bizim ilk destek verdiğimiz girişimcilerden biri. Tam şarj ile 250 km giden, 100 km'de 90 kuruşluk elektrik tüketen bir araç üretti. Kendisine tanıtımdan pazarlamaya kadar her konuda destek sağladık. Hayalini gerçeğe dönüştürmesine yardımcı olduk. Şimdi, yatırımcılar distribütörle görüşme halinde. TEB olarak amacımız, İsmail gibi birçok girişimcinin hayalini gerçekleştirmek, Girişim Bankacılığı'nda büyümeye devam etmek" dedi.

TEB Girişim Bankacılığı "gerçek" bir hikayeyle ekranlarda

TEB, girişimcilerle birlikte yazdığı başarı hikayelerinden birini yeni reklam filmi ile ekranlara taşıyor. TEB'in destek verdiği girişimcilerden İsmail Berber'in gerçek başarı öyküsü TEB Girişim Bankacılığı'nın reklam filminin konusu oldu. Berber'in bizzat oynadığı reklam filminde, senaryosundan çekimine kadar en önem verilen unsur gerçeklik oldu. Herkesin TEB Girişim Bankacılığı ile birlikte yaşanmış bir başarı hikayesine tanık olması için filmde İsmail'in yaşadığı ev, çalıştığı atölye, ailesi ve komşuları yer aldı. Hikayeyi anlatan ses de İsmail'in sesi. TEB Girişim Bankacılığı reklam filmi; Spark Film ve yönetmen Emre Şahin tarafından üç günde çekildi. Reklam filmi, Manajans/JWT tarafından hazırlandı.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi
title
Close