Haberler

Tbd 31. Olağan Genel Kurulu

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, bilişim ve teknolojide yerlilik ve milliliğin siber güvenlik açısından büyük önem taşıdığını belirterek, "BTK olarak bulunduğumuz alanları, yılın 365 günü nasıl bilişim merkezi haline getirebiliriz diye çalışıyoruz.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, bilişim ve teknolojide yerlilik ve milliliğin siber güvenlik açısından büyük önem taşıdığını belirterek, "BTK olarak bulunduğumuz alanları, yılın 365 günü nasıl bilişim merkezi haline getirebiliriz diye çalışıyoruz." dedi.

Sayan, BTK'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türkiye Bilişim Derneğinin (TBD) 31. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Anadolu'nun uygarlık tarihi boyunca hep önde gittiğini, BTK'nın da en önde gitme noktasında çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Türkiye'nin teknoloji üreterek katma değeri yüksek ürünler ihraç eden noktaya gelmesi gerektiğini vurgulayan Sayan, devletin yerli üretim ve Ar-Ge'ye verdiği destek ve teşviklerin yanı sıra kamu adına hizmet sunmak üzere yetkilendirilen işletmecilere, yatırımlarda azami ölçüde yerli kaynak kullanmaları konusunda yükümlülükler getirdiğini söyledi.

Sayan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının belirlediği politika ve strateji çerçevesinde özellikle 4,5G ihalesiyle birlikte yerli yazılımlar için seferberlik başlattıklarını vurgulayarak, "Sekerek gidecek bir ekonomiyi adeta koşarak giden bir ülke ekonomisi haline getirmek bilişimle mümkündür. Bizler de bu noktada çalışıyoruz." diye konuştu.

Bilişim ve teknoloji çalışmalarının yerli ve milli bir şekilde gelişmesinin en çok siber güvenlik açısından önem taşıdığına işaret eden Sayan, "BTK olarak bulunduğumuz alanları, yılın 365 günü nasıl bilişim merkezi haline getirebiliriz diye çalışıyoruz. BTK Akademiyi kurduk ve siber güvenlik, bilişim, kodlama konularında halk eğitim merkezi olacak şekilde planlamalarımızı yaptık. Bilişim Terimleri Sözlüğü için Türk Dil Kurumu (TDK) ile çalışmalarımız var. Hacettepe, ODTÜ ve Bilkent'i 5G test alanı yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

"46. yıla tanık olmak büyük şeref"

TBD Onursal Başkanı Aydın Köksal da derneğin 12 Mart 1971 muhtırasından 41 gün sonra kurulduğunu anımsatarak, "Bu dernek 3 ay bile ayakta kalmaz dediler. Önerdiğim 7 arkadaşın attıkları imzayla kurduk derneği. Onlara şükran borçluyum. Bütün ilkeler bir gecede yazılan o günkü ilkelerimizdir." dedi.

Derneğin 46. yılına tanık olmanın büyük şeref olduğunu ifade eden Köksal, "Bu süreç devam ederse iyi düşünen, sağlam kişilerden birkaç kişi kalsa bile Türkiye topraklarındaki uygarlık hareketi hiçbir zaman bitmez. Uygarlık bayrağını Türkiye dalgalandıracak bundan hiç şüphem yok." değerlendirmesinde bulundu.

TBD Başkanı İlker Tabak ise kamu yararına görev yapan bir dernek olduklarına dikkati çekerek, "Meslektaşlarımız bu başarılarda kuşkusuz pay sahibidir. Biz bilişimcilerin çevremize, ailemize karşı sorumluluklarımızın yanında, insanlık sorumluluklarını da unutmadan yaşama zorunluluğumuz var. Bilgisayarı, bilişim teknolojilerini iyi bilmek, çağdaş olmak için yeterli değil. Türkiye'nin kalkınma gücünün amiral öncüsü Türkiye Bilişim Derneği. Çalışmalarımızı şiddetin, çatışmanın, terörün olmadığı, başarılarla taçlanmış, düşüncelerimizin gerçeğe dönüşeceği günler diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi
AK Parti'den muhalefetin erken seçim çağrılarına yanıt: Bugün olsa yine yenilgiyi tadacaklar

Erken seçim çağrılarına verdiği yanıt muhalefeti küplere bindirecek

Saadet Partisi kongresinde AK Parti protestosu

Sloganların yükselmesiyle AK Partili 2 isim salonu terk etti

3 adayın yarıştığı Saadet Partisi kongresinde büyük arbede

3 adayın yarıştığı kongrede "Saadet" maadet kalmadı

Maaşı 90 bin lirayı buluyor ama kule vinç operatörlüğünde personel açığı çok

Maaşı 90 bin lirayı buluyor ama bu mesleği yapmak isteyen yok

title