Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi, Btso ile Kalite Çıtasını Yükseltiyor
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Payitaht Çarşı Projesi Kurumsal Gelişim Programlarına devam ediyor.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Payitaht Çarşı Projesi Kurumsal Gelişim Programlarına devam ediyor. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 7 asırlık geçmişe sahip Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ne tarihi bir sorumluluklarının olduğunu belirterek, "Bölgemizi BTSO öncülüğünde cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz" dedi.
BTSO, Bursa ekonomisinin nabzının attığı Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesini hak ettiği konuma taşımak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Kümelenme modeli ve organize ticaret bölgelerinin en güzel örneklerinden birisi olan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi, BTSO'nun projeleri ile daha da güçleniyor. 125 yıl önce Osman Fevzi Efendi ve arkadaşları tarafından Koza Han'da filizlenen BTSO, Payitaht Çarşı Projesi Kurumsal Gelişim Programı ile çarşıya yeni bir vizyon katmayı amaçlıyor.
10 FARKLI KATEGORİDE EĞİTİM VERİLECEK
Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen eğitimlere çarşı esnafı yoğun ilgi gösteriyor. Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu'nun semineri ile başlayan eğitimler, yeni programlarla tüm hızıyla sürüyor. Proje kapsamında bugüne kadar uzman eğitmenler tarafından Perakende Satış Yöntemleri ve Müşteri ile Etkin İletişim eğitimleri ile çarşı esnafı bilgilendirildi.
Proje kapsamında esnafın talepleri doğrultusunda beden dilinden zor müşterilerle başa çıkma yöntemine, kurumsallaşma ve profesyonellikten temel İngilizce'ye kadar 10 farklı kategoride eğitim verilecek. 1'inci dönem eğitimleri çerçevesinde 4 Mayıs 2015 Pazartesi günü Eğitmen Güler Oral tarafından 'Zor Müşterilerle Başa Çıkma' ve 18 Mayıs Pazartesi günü Eğitmen Burak Ercivan tarafından 'Son Memnuniyet Noktası Kasa ve Kasiyer' konulu eğitim programı düzenlenecek.
"TARİHİ BİR SORUMLULUĞUMUZ VAR"
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Osmanlı Devleti'nin ilk büyük alışveriş merkezi niteliğindeki çarşının 7 asırlık geçmişiyle sadece kentin değil, dünyanın da en önemli değerleri arasında yer aldığını vurguladı. Burkay, BTSO olarak çarşıyı eski ihtişamına kavuşturmayı hedeflediklerini ifade etti.
"ÇARŞININ AVM'LERLE REKABETİNİ ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ"
Burkay, yaklaşık 4 bin işyerinde 25 bine yakın çalışanı ve aileleriyle birlikte ortalama 100 bin Bursalının hayatını tanımlayan tarihi çarşı ve hanlar bölgesinin turistik ve ekonomik potansiyelini yeniden ayağa kaldırmak istediklerini anlattı. Burkay, "Çarşılarımız, şehirlerin aynasıdır. Kapalı çarşımızın kendi özgün kimliğiyle gerçek anlamda büyük AVM'lerle rekabet edebilir hale getirmek istiyoruz. Yerel yönetimlerle yaptığımız ortak çalışmalar doğrultusunda verilen eğitimler, çarı esnafımızın bilgi birikimini daha artırıyor. Daha donanımlı ve rekabet gücü yüksek bir yapıya kavuşmaları için tüm çarşı esnafımızı eğitim programlarından faydalanmaya davet ediyorum" dedi. - BURSA