Haberler
Bahçeli, Öcalan çağrısını bir kez daha yineledi

Bahçeli, Öcalan çağrısını bir kez daha yineledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenler için talimat

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenler için talimat

Bakan Güler: Zap'ta kilit kapatıldı, toplamda 2 bin 564 teröristin etkisiz hale getirildi

"Zap'ta kilit kapatıldı" diyen Güler ses getirecek rakamı ilk kez paylaştı

Deniz Akkaya hakkında gözaltı kararı

Deniz Akkaya hakkında gözaltı kararı

Suudi Pazarında Afgan Tüccar Sıkıntısı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İhracat Genel Müdürlüğü, Suudi Arabistan pazarındaki birkaç Afgan tüccarın ödemelerini aksattığını ve bu tür haberlerin arttığını belirterek ihracatçıyı uyardı.

İhracat Genel Müdürlüğü, Suudi Arabistan pazarındaki birkaç Afgan tüccarın ödemelerini aksattığını ve bu tür haberlerin arttığını belirterek ihracatçıyı uyardı. Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Sabri Ünlütürk ise mutlaka sigorta mekanizması işletilmesi gerektiğini söyledi.

Suudi Arabistan'a tekstil ürünü satan bir ihracatçı Cidde Başkonsolosluğu'na bir şikayet mektubu yazınca Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü de ihracatçıları uyardı. Suudi Arabistan pazarında Afganistan kökenli birkaç tüccarın Türkiye'den vadeli olarak ithal ettiği büyük miktardaki tekstil ürünlerini maliyetinin altında sattığını kaydeden yetkililer, "Ayrıca bahse konu Afganistan kökenli tüccarların, ihracatçı firmalarımıza karşı ödemelerini aksattıkları ve bu tür haberlerin son zamanlarda giderek arttığı bildirilmektedir" dedi.

DOĞUDA SİGORTA MEKANİZMASI ZOR ÇALIŞIYOR

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Sabri Ünlütürk, kriz dönemleri başta olmak üzere ihracatçının sürekli olarak sigorta mekanizmasını işletmesi gerektiğini kaydetti. Türkiye'nin küresel ekonomik kriz sonrasında pazarlarını çeşitlendirdiğine ve yeni pazarlarda sistemin oturmaya devam ettiğine dikkat çeken Ünlütürk, "Biz, Birlik olarak ihracatçılarımıza uluslararası sigorta kurumlarını ya da garantili faktoring gibi sistemleri öneriyoruz. Eximbank da sigorta hizmeti veriyor. Bunlar Avrupa'da yaygın kullanılıyor, ancak Türkiye'nin doğusundaki ülkelerde bu tür mekanizmaların da zor çalıştığı bir gerçek. Özellikle kriz dönemlerinde tüm ülkelerde en güvenilir şirketlerin bile yarın ne olacağı belli olmaz. Biz kendi firmamızda da prensip olarak mutlaka bu mekanizmaları kullanıyoruz. İhracatçılarımız sigorta kanallarını sağlam tutmalılar" diye konuştu. Ünlütürk ayrıca, ithalata katı önlem alan ülkelere yapılan ihracatın mal bedelini güvence altına almanın imkansızlaşmasından kaynaklı daha fazla risk olduğunu da sözlerine ekledi.

KIZILGÜNEŞLER: PARA ALMADAN MAL GÖNDERMİYORUZ

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler ise "Konfeksiyon olarak böyle bir sıkıntımız yok. Çünkü Arap pazarlarında konfeksiyonda para almadan mal gönderilmiyor. Bu tabii ki geçmiş tecrübelerden kaynaklanıyor. Biz ya ön ödeme alıyor ya da ödemenin tamamını alıyoruz" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi
title