Haberler

Sü'de İstişare Toplantısı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selçuk Üniversitesi'nde (SÜ) yeni yönetim anlayışını tanıtmak ve üniversiteye bağlı birimlerin beklentilerini dinlemek amacıyla istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Selçuk Üniversitesi'nde (SÜ) yeni yönetim anlayışını tanıtmak ve üniversiteye bağlı birimlerin beklentilerini dinlemek amacıyla istişare toplantısı gerçekleştirdi.

SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, programı yeni yönetim anlayışını tanıtmak ve üniversiteye bağlı birimlerin beklentilerini görüşmek amacıyla düzenlediklerini söyledi.

Kendilerine 88 bin 500 öğrencinin emanet edildiğini belirten Karabulut, "Öğrencilerimizi, diploma verip mezun etme lüksümüz yok. Öğrencilerimiz, alanında en iyi, en yeni bilgilerle donatılarak mücevher şekilde buradan mezun olmayı hak ediyorlar. Bunun yanı sıra bıçak sırtından geçtiğimiz şu günlerde öğrencilerimizi, milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerlerle doldurarak mezun etme zorunluluğumuz var" dedi.

Karabulut, belirlenen istekleri, sorunları kategorize ederek, üniversitenin bütçesi doğrultusunda önceliklere göre gerçekleştirmeye çalışacaklarını ifade etti.

Aldıkları raporları, ilgili birimlerle paylaşıp, akabinde de her bir okulu yerinde ziyaret edeceklerini aktaran Karabulut, "İdari ve akademik personellerimizle, öğrencilerimizle müstakilen toplantılar yapmayı planlıyoruz. Yani bu ziyaretlerimizde de sorunları yerinde görmeyi planlıyoruz. Bu kapsamda barınma, yemek, sportif, laboratuvar, derslik imkanlarının yeterlilik düzeyi, ders araç gereçleri dahil her şey yerinde görülmüş olacak" diye konuştu.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hayrettin Hayrullah Sofuoğlu da insanı temel alan bir anlayışla çalışma gerçekleştirdiklerini anlattı.

Üniversite bünyesinde açılan giysi bankasına değinen Sofuoğlu, şunları kaydetti:

"İhtiyacı olan öğrencilerimize temin edilen giysi bankamız bulunuyor. İhtiyaç sahibi öğrencilerimizden hiçbir şey, hiçbir belge istenmeyecek. Hepiniz biliyorsunuz, istemek zordur. 'Ben yoksulum, ben fakirim, benim ihtiyacım var' demek zordur. Hele de 20'li yaşlarda bir genç ise dünyanın en zor işlerinden birisidir. Öğrenciler giysi seçerken asla yanlarında bulunmayacak. 'Niye orayı karıştırdın', 'dur! ona bakma' diyen birisi olmayacak. İhtiyaç sahibi öğrencilerimiz gelecekler, beğenecekler, giyinecekler ve gidecekler."

Kaynak: AA / Ekonomi
title
Close