Starbucks'ın Kurucu Eski Başkanı15 Bin Mağazanın Sırrını Paylaştı
KalDer ve TÜSİAD işbirliği ile düzenlenen ve iki gün sürecek 22. Kalite Kongresi bugün İstanbul Kongre Merkezi'nde başladı.
Bu yıl "Mükemmelliği Paylaşmak" temasının ele alınacağı 22. Kalite Kongresi'nin açılış konuşmalarını KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A. Hamdi Doğan ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz yaptı.
KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A.Hamdi Doğan açılış konuşmasında, "KalDer için mükemmelliğin tanımı oldukça basittir. Mükemmellik, sektör, büyüklük, yapı, bölge ve ülke farkı gözetmeksizin kuruluşların sürdürülebilir bir başarıyı yakalayabilmelerini sağlayan bir yönetim modelidir. Kurum ve kuruluşlar için girdileri ile çıktıları arasındaki dengeyi sürekli iyileştirerek, geliştiren kaldıracın adı mükemmelliktir. Mükemmellik bir anlamda "dalgayı yakalamaktır." Pek çok kuruluş dalgaları yakalayamadıkları için var olmayı sürdürememişlerdir. Bu bazen teknolojiyi ıskalamakdan, bazen küreselliği es geçmekten, bazen işletme körlüğünden, kısaca değişimi kaçırmaktan geçer" dedi. 21 yıldır kesintisiz verilen ve Türk iş dünyasının en prestijli ödülü olarak tanımlanan Ulusal Kalite Ödülleri'nin artık ''Türkiye Mükemmellik Ödülü'' olarak verileceğini vurgulayan Doğan, bu süreç ile KalDer-TÜSİAD ödülünün de Avrupa'daki benzerleriyle eş adlandırılmış olacağını söyledi.
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz yapmış olduğu konuşmasında TÜSİAD olarak, Türk sanayisinin rekabet gücünü artıran, bu gücü sürdürülebilir kılan ve gerek ulusal gerekse uluslararası platformlarda ciddi itibar kazanmış Ulusal Kalite Ödülü'nün temellerini KalDer ile birlikte atmış olmaktan büyük gurur duyduklarını belirterek "Ulusal Kalite Ödülü, iş dünyasında başarılı örneklerin ortaya çıkarılarak kazanılan deneyimin paylaşılmasına önemli katkı sağlamış, ülkemizde kalite bilinci ve toplam kalite yönetiminin yaygınlaşmasında da önemli rol üstlenmiştir" dedi.
Kongrenin özel konuşmacısı, Starbucks'ın Kurucu Eski Başkanı Howard Behar konuşmasında liderlik hakkında yazdığı "It's not about the Coffee" adlı kitabından örnekler verdi .Behar, hizmet vermede kalite ve güvencenin herşey demek olduğunu söyledi.
CEO'lar Kalite Kongresi'nde
Çok farklı sektörlerden iş dünyasının önde gelen üst düzey yöneticilerinin deneyimlerini paylaşacağı kongrenin önemli isimleri arasında Coca Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölüm Başkanı Galya Frayman Molinas, Koç Holding CEO'su Turgay Durak, Eczacıbaşı Holding CEO'su Dr.Erdal Karamercan, The Joint Commussion Başkanı Dr.Mark Chassin, Vaillant Group Türkiye CEO'su Dr. Axel Busch, Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) CEO'su Marc Amblard ve Koçluk Derneği CEO'su Katherine Tulpa da yer alıyor.
Başarının Arkasındaki Kadınlar
Ülkemizde çalışma hayatında kadınların yerinin tartışılacağı "Başarının Arkasındaki Kadınlar" oturumuna Türkiye'nin başarılarıyla yıldızlaşan kadın yöneticileri damgasını vuracak. Adıyla da marka olmayı başaran, Alarko Holding ve Alvimedica Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, İndeks İletişim Yönetim Kurulu Başkanı Yaprak Özer, aile şirketi Aras Kargo'yu bugün dünyanın sayılı kargo şirketleri arasına çıkarmayı başaran Evrim Aras bu oturumda iş hayatında engelleri nasıl aştıklarını anlatacaklar.
Kongre, efsane gazeteci Coşkun Aral'ı Yaşam Biçimi Olarak Kalite başlıklı özel oturumda konuk edecek. İz Tv Genel Yayın Yönetmeni Coşkun Aral, gazetecilikteki büyük başarısı, belgeselleri, hayat duruşu ile Yaşam Biçimi Olarak Kalite oturumunun özel konuğu olacak.
Kalite Kongresi'ne Sanatsal Dokunuş
Kongrenin en ilginç oturumlarından biri de Sanat ve Mükemmellik. Defne Sarısoy'un moderatörlüğünde, sanatla yaratılan değerler, sanatın iş yaşamındaki rolü, yaşam kalitesi ve sanat, yaratıcı beyinler yetiştirme, Türkiye'de sanata ilgi konularının mercek altına alınacağı oturumun konuşmacıları ise başarılı sanatçılar Kenan Işık ve Selçuk Yöntem.
Kongrede ele alınacak diğer oturum başlıkları ise şunlar: Otomotivde Mükemmellik, Mükemmellikte Süreklilik, Süreçler, Ürünler ve Hizmetlerde Mükemmellik, Ulusal Kalite Hareketi, Çalışanlarla Başarma, KOBİ'lerde Teknoloji Yönetimi ve Yenileşim, Müşteriler İçin Değer Katma, Etkin Bir Strateji Oluşturma, Franchise Yönetimi, Sürdürülebilir Bir Gelecek Yaratma, Mükemmel Liderlikle Yönetim, Yaratıcılık ve Yenileşimle Beslenme, İşbirlikleri ve Kaynakların Yönetimi.
KalDer ve TÜSİAD işbirliği ile 21 yıl önce Ulusal Kalite Ödülü ismi ile başlayan Türkiye Mükemmellik Ödülleri'nin ödül töreni de 22. Kalite Kongresi'nde yapılacak ve kazanan markalar ilan edilecek.13 Kasım Çarşamba günü gerçekleştirilecek ödül töreni ile kazanan isimler ödüllerini teslim alacaklar.
Çalıştay'lar hayata yeni bir bakış açısı sundu
11 Kasım tarihinde düzenlenen Kongre Çalıştayları alanında deneyimli isimleri konuk etti. 16 konu başlığı ve değerli ismin yer aldığı çalıştayda, Sosyoekonomik Doğa ve İnsan İlişkisi başlığında konuşma yapan Ediz Hun, küresel iklim değişikliği, sulak alanların korunması, hava ve su kirliliği gibi çevre konularını ele aldı. Küresel iklim değişikliğinin sebep olacağı çölleşme konusuna dikkat çekti.
Kişisel Marka ve İmaj Danışmanı Rüzgar Mira, markaların giderek çoğaldığı günümüzde yeni trendin kişisel marka olduğundan bahsederek insanların görünümleriyle bir bütün olarak kişisel bir marka gibi iletişim kurduğunu ifade etti. Kişisel bir marka olarak değer görmek ya da değer kaybetme konusunda kalitenin nasıl bir işlevi olduğunu anlattı.
Sürdürülebilir İş Başarısı için Kurumsal İletişimde Süreklilik konusunu ele alan Effect Halkla İlişkiler Ajans Başkanı Gonca Karakaş ; açık ve şeffaf iletişim için, iletişimde buluşulan paydaşların sayısını ve sohbetin derinliğini sürekli artırmak, fayda odaklı sosyal inisiyatiflere imza atmak ve böylece güven duygusunu güçlendirmek gerektiğinin altını çizdi.Bu yeni ekosistemde daimi kalma yeteneğinin toplumun değişik kesimlerinden paydaşlarla güven üzerine inşa edilebilecek sürdürülebilir ilişkiye bağlı olduğunu ifade etti.
Kongre Çalıştayında; Celal Seçkin EFQM Mükemmellik Yolculuğu,Zafer Erkoç Eğitim Tasarımında Dönüm Noktası,Ayhan Kaya Gücün Yönetimi,Defne Sarısoy Hayatla İletişim,Merih Demir ve İbrahim Demir Kamuda İç Kontrol Uygulamaları,Selami Güzel Antal,Erol Özden ve Mehmet Ali Bakır Maki Gami ve Kaizen ile Süreçleri İyileştirme,Şebnem Ergül Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi, Güray Günay Finansal Karar Vermede Basit Yöntemler,Türker Bozunoğulları Mavi Yaka ile Sürekli Verim Artışı,Fatoş Somsa Mükemmellik Yolculuğunda Koçluğun Katkısı,Sinan Polater Müşteri Şikayetlerinde İletişimin Rolü,Berker Telek ve Ayşen Atadan Stratejik Planlardan Bireysel Hedeflere,Habibe Akşit Yetkinlik Nedir? Ne Değildir ? Nasıl Belirlenir konularını ele aldı.