Haberler

Sivas'lı Öğrenciler 30 Bin Liraya Yerli Otomobil Yaptı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Veliaht Elektromobil Takımı, 30 bin liraya 'Kangal V1' adlı elektrikle çalışan otomobil yaptı. Öğrenciler teşekkür aldı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi(CÜ) Teknoloji Fakültesi'nde kurulan Veliaht Elektromobil Takımı'nın ürettiği elektrikle çalışan 'Kangal V1' adlı otomobilde emeği geçenlere teşekkür belgesi verildi.

İSMİ SİVASA ÖZGÜ

CÜ Teknoloji Fakültesi Otomotiv Bölümü'nde okuyan öğrenciler, 'TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araçlar Yarışması'na katılmak üzere TÜBİTAK'a proje sundu. TÜBİTAK'tan maddi destek alan öğrenciler yerli sponsorların da yardımlarıyla Cumhuriyet Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahsin Yüksel'in önderliğinde 30 bin liralık bütçe ile elektrikle çalışan otomobil yaptı.

Sivas'a özgü bir isim olması nedeniyle kangal köpeğinden yola çıkılarak 'Kangal V1' ismini verdikleri elektromobil, bu yıl 3-9 Ağustos tarihleri arasında Kocaeli Körfez Yarış Pisti'nde düzenlenen yarışmaya katıldı. 37 takım arasından 23'üncü olan araç ilgi çekti.



TEST SÜRÜŞÜ YAPILDI

Teknoloji Fakültesi'nce üretilen elektrikli otomobil için bugün Rektörlük binası önünde teşekkür belgesi töreni ve test sürüşü yapıldı. CÜ Rektörü Prof.Dr. Faruk, takım kaptanı Kerem Ersoy'un kullandığı otomobile binerek rektörlük bahçesindeki test sürüşüne katıldı.

Törene Rektör Kocacık'ın yanı sıra, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Ali Erkul, Prof.Dr. Sami Hizmetli ve Prof.Dr. Ertan Buyruk da katıldı. Test sürüşünün ardından aracın yapımında görev alan öğretim elemanları ve 14 öğrenciye teşekkür belgeleri verildi. CÜ Rektörü Prof.Dr.Faruk Kocacık aracın yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Çaba ve girişiminiz için tebrik ediyorum. İnşallah burada kalmaz, devam edilir, gelecekte daha iyi mevkilerde, daha iyi fabrikalarda fırsatlar ile geliştirilir.

Güzel şeyler yapılacağına inanıyoruz. Yerli otomobillerimiz yavaş yavaş televizyonda gösterilmeye başladı. İnşallah daha da geliştirilecek. Avrupa, Amerika'ya kafa tutacak ve orada araçlarımızın dolaşmasına vesile olacak gelişmeler yaşanacağına inanıyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

30 BİN LİRAYA MAL OLDU

Proje Takım kaptanı Kerem Ersoy ise aracı TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışması için hazırladıklarını ve 1 sene AR-GE ve üretim çalışmaları sonucunda yarışa katıldıklarını belirterek toplamda aracın 30 bin lira bütçe ile gerçekleştirildiğini söyledi. 450 kilo ağırlığında olan ve elektrik ile çalışan otomobil 45-50 kilometre hız yapabiliyor.






Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi
title
Close