Haberler
Muhaliflerden Halep kararı: Şehrin idaresini devretmeye hazırız

Muhaliflerden Halep kararı: Şehrin idaresini devretmeye hazırız

'Yenidoğan Çetesi' duruşmasında ara karar açıklandı: Tutuklu sayısı 29 oldu, 4 sanık hakkında yakalama emri verildi

Tutuklu sayısı yükseldi, 4 sanık hakkında yakalama emri verildi

Fransa'da hükümet düştü! Barnier, tarihin en kısa süreli başbakanı oldu

Fransa'da hükümet düştü! Barnıer, tarihin en kısa süreli başbakanı oldu

DNA sonuçları çıktı! Narin'in avucunda bulunan kıl örnekleri anne ve ağabeyle uyumlu çıktı

Narin'in avucunda bulunan kıl örneklerinin kime ait olduğu belli oldu

Silopili çiftçi yer altı damlama sistemi kurdu

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, bölgede ilk defa çiftçi Serdar Soysal tarafından 245 dönümlük zeytinlik bahçesinde yer altı damlama sistemi kuruldu. Yer altı sulama sistemiyle ürünlerin ihtiyacı olan suyun, zaman, miktar olarak en uygun sistem ile bitki kök bölgesine ulaştırıldığı belirtildi.

Bölgede ilk, Silopili çiftçi yer altı damlama sistemi kurdu

ŞIRNAK - Bölgede bir ilki gerçekleştiren Silopili çiftçi yer altı damlama sistemi kurdu.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, bölgede ilk defa çiftçi Serdar Soysal tarafından 245 dönümlük zeytinlik bahçesinde yer altı damlama sistemi kurdu. Silopi Özgen köyünde 245 dönüm arazi üzerinde zeytin yetiştiriciliği yapan Serdar Soysal, yer altı sulama sistemine geçiş yaptı. Toprağın 40 santim içine gömülen borular damlama sistemi ile ağaç köklerini besliyor.

Yer altı sulama sistemiyle ürünlerin ihtiyacı olan suyun, zaman, miktar olarak en uygun sistem ile bitki kök bölgesine ulaştırdığını ifade eden Soysal, su tasarrufu ile ürünlerin daha verimli olduğunu aktardı. Kurduğu sistemin su, zaman ve işçilikte tasarruf yaptığını dile getiren Soysal, "Daha önce iz sulama sistemimizi yer üstü damlama sistemi olarak yapıyorduk. Her yıl boruları kaldırıp indirmek zorunda kalıyorduk. Bu da sistemin ömrünü kısaltıyordu. Şuanda yer altı sulama sistemine geçiş yaptık. Basınçlı sulama yapıyor. Hiçbir şekilde boru ve demirbaşları indirip kaldırmayla uğraşmıyorsunuz. Bu anlamda hem elektrikten hem sudan hem de işçilikten tasarruf ediyorsunuz. Bu sisteme uzaktan da müdahale edebiliyorsunuz. İstediğimiz vanaya bu suyu verebiliyoruz. İlk etapta kurulumunda yüzde 30 daha maliyetli görünüyor ancak çiftçi daha sonrasında rahatlıyor. Çiftçilerimize tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi
title