Haberler
Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat: Yoğun savaşa hazırlanın

Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat

Türkiye sınırında kritik gelişme: Muhalifler, ikinci büyük kenti ele geçirmek üzere

Türkiye sınırında kritik gelişme! Muhaliflerin ikinci büyük kenti geçirmesi an meselesi

İslam Memiş uyardı: Sadece dolar değil sahte euro da var

Kritik uyarı: Sadece dolar değil sahte euro da var

Fuhuşa zorlanan 17 yaşındaki kızın anlattıkları kan dondurdu: Günde 180 kişi ile birlikte oluyordum

Günde 180 kişiyle birlikte olmaya zorlamışlar

Silifke'de Ağaç Kavunu Hasadı Başladı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turunçgiller içinde en ağır ve soğuğa en dayanıklı bitki olarak bilinen ağaç kavunu, Mersin'in Silifke ilçesinde üreticinin yeni alternatifi olmaya aday.

Turunçgiller içinde en ağır ve soğuğa en dayanıklı bitki olarak bilinen ağaç kavunu, Mersin'in Silifke ilçesinde üreticinin yeni alternatifi olmaya aday. İlçede hasatına başlanan ağaç kavununun kolesterol ve şeker düşürmede en etkili ürünlerinden biri olduğu bildirildi.

Turunçgiller içinde en ağır ve soğuğa en dayanıklı bitki olarak bilinen ağaç kavunu, Silifke'de üreticinin yeni alternatifi olmaya aday olarak gösteriliyor. 3 yaşına geldiğinde meyve vermeye başlayan ağaç kavununun meyve ağırlığı 1-1,5 kilo ile 4,5 kilo arasında değişiyor. Mersin'de, limon bahçelerinin kenarlarında yetiştirilmeye başlanan ağaç kavunu, tadı ve mis kokusunun yanı sıra ağırlığı ile de dikkati çekiyor.

Silifke'de deneme amaçlı ağaç kavunu üreten Bünyamin Şahin, özellikle iç piyasada rağbet gören ağaç kavunun her geçen yıl daha çok aranan bir meyve haline geldiğini söyledi. Narenciye bahçelerinde portakal ve limon ağaçlarının arasında yetiştirilen bu ürünün uyumundan memnun olduklarını belirten Şahin, "Bu ağacın gerçek verimi 15 yıldan sonra başlıyor. Biz dikeli 12 yıl olmasına rağmen çok memnunuz. Kilosunu 1 ila 3 TL arasında satıyoruz. Ancak marketlerin raflarında 5 TL'den satılıyor. Diğer ürünlere bakılınca hem daha dayanıklı hem de verimi ve fiyatı yüksek. Denemelerimiz şunu gösterdi ki bir ağaç kavunundan aldığımız yaklaşık 150-200 kilo meyve on portakal ağacından aldığımız ürün ve fiyatına bedel. Böylece insan gücünü daha az kullanmış hem de maliyeti düşürmüş oluyoruz. Şuanda bizim bahçemizde 50 ağaç, ağaç kavunumuz var. İlerleyen zamanlarda portakal ağaçlarını söküp sadece ağaç kavunu dikmeyi düşünüyoruz." dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi
title