Haberler

Sermaye Piyasaları Kongresi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BNP Paribas Kıta Avrupası Yönetim Komitesi Üyesi James Woods, "Türkiye'de alım satım yapan yabancı, varlığını güvenli bir şekilde geri alabileceğini biliyor.

BNP Paribas Kıta Avrupası Yönetim Komitesi Üyesi James Woods, " Türkiye'de alım satım yapan yabancı, varlığını güvenli bir şekilde geri alabileceğini biliyor." dedi.

Woods, Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi kapsamında "Türkiye Sermaye Piyasalarına Yatırım Yapmaya Devam Etmek İçin 5 Neden" başlıklı panelde konuştu.

Türkiye'de alım satım yapan yabancının, varlığını güvenli bir şekilde geri alabileceğini bildiğini ifade eden Woods, "Çok önemli birtakım küresel standartlar uygulandı. Mesela, türev piyasaları ve riskin azaltılmasında birtakım adımlar atıldı. Bunlar riskin azaltılmasında çok önemli." dedi.

Dışarıdan yatırım yapanlar açısından Türkiye'nin kapasitesinin çok daha önde olduğunu ve bu volatiliteyi Türkiye'nin çok iyi yönetebildiğini belirten Woods, "Avrupa'da son 10 yılda piyasalarda hacimler arttıkça başarısızlıklar arttı, sistemler yavaşladı ama Türkiye'de böyle bir riskin olmadığı düşünülüyor." şeklinde konuştu.

"Türkiye'de vergi rejimi 2005'ten sonra hakikaten reforme edildi"

Clearstream Ürün Yönetim Başkan Yardımcısı Hersh Tegala da Türkiye'de vergi rejiminin 2005'ten sonra reforme edildiğini, bunun çok önemli olduğunu vurguladı.

Tegala, "Türkiye'nin çok iyi performans gösterdiği alanlardan bir tanesi, tahvil tarafında gelir ödemelerinin vaktinde olması, temerrüdün az olması... Hakikaten bunlar çok önemli." dedi.

Uzun bir süre önce Türkiye'de "ödeme tarihi" denilen kuralın olmadığını, buna rağmen hiç sıkıntı yaşanmadığını, bu alanın çok iyi düzenlendiğini ifade eden Tegala, sermaye piyasalarının Türkiye dışındaki gelişmeleri çok yakından takip ettiğini söyledi.

"(Türkiye'de) Hükümet ekonomiyi canlandırmak adına çok proaktif"

Bluebay Varlık Yönetimi'nin Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Timothy Ash ise şunları kaydetti:

"15 Temmuz'dan sonra büyüme yüzde 2-3 olur diye düşünmüştük. Ama tahminlerimiz yanlış çıktı. Çünkü Türkiye ekonomisi çok dirençli çıktı. Türk ekonomisi çok dinamik, özel sektörün canlı olduğu, demografik özellikler, bankacılık sektörü... Hükümet ekonomiyi canlandırmak adına çok proaktif. Ama cari açık büyüyor. Bu, Türkiye'de çok önemli bir yapısal sorun. Yılın ilk yarısında daha iyimserdim, şimdi cari açık açılıyor. Dolayısıyla iniş olabileceğini düşünüyorum ama Türkiye'nin kredi notundan daha iyi bir durum var."

Kaynak: AA / Ekonomi
title
Close