Sektörün en iyilerindendi! 38 yıldır hizmet veren dev şirket iflasın eşiğinde

Sektörün en iyilerindendi! 38 yıldır hizmet veren dev şirket iflasın eşiğinde
Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Et ve gıda sektörünün köklü firmalarından Seret Et ve Gıda, mali sıkıntılar nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu. İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirket ve ortağı Servet Bekar için 1 yıllık kesin mühlet kararı verdi.

Türkiye'de et ve gıda sektörünün önde gelen firmalarından biri daha konkordato talebinde bulundu. İstanbul merkezli Seret Et ve Gıda, mali darboğazı aşmak amacıyla mahkemeye başvurdu. İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirket ve ortağı Servet Bekar için 1 yıl süreyle kesin mühlet verilmesine karar verdi.

ALACAKLI İCRA TAKİPLERİNDEN KORUNACAKLAR

Mahkeme ayrıca, şirketin mali sürecini denetleyen konkordato komiser heyetinin görevine devam etmesine hükmetti. Bu karar sayesinde firma, 1 yıl boyunca alacaklı icra takiplerinden korunacak ve faaliyetlerini yasal güvence altında sürdürebilecek.

SEKTÖRDE ZİNCİRLEME KONKORDATOLAR

Seret Et'in konkordato kararı, son haftalarda gıda sektöründe yaşanan ekonomik daralmanın yeni bir halkası oldu. Öncesinde, sektörde farklı bölgelerde faaliyet gösteren önemli firmalar da benzer adımlar atmıştı:

  • Doğadan Gelen Yusuf Et: Marmara ve Bursa bölgesinde faaliyet gösteren firma, Ankara Batı Asliye Ticaret Mahkemesi'nden 3 aylık geçici mühlet aldı. Konkordato sürecine şirket ortağı Ramazan Tosun da dahil edildi.
  • Gülhanlar Güven Gıda: Alanya'da otel ve restoranlara ürün tedarik eden şirket, ekonomik zorluklar nedeniyle konkordato başvurusu yaptı. 3 aylık geçici mühlet verildi.
  • Çiloğlu Gıda: İhracatçı firmalar arasında yer alan Çiloğlu Gıda ve ortakları için İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından 1 yıllık kesin mühlet kararı çıktı.

MALİYETLER YÜKSELİYOR, TALEP DARALIYOR

Sektör temsilcileri, yaşanan konkordato dalgasını, artan girdi maliyetleri, dövizdeki dalgalanma ve iç piyasada yaşanan talep daralmasına bağlıyor. Et fiyatlarındaki yükselişin tüketimi düşürdüğü, işletmelerin ise borçlarını çevirmekte zorlandığı ifade ediliyor. Ekonomistler, konkordato kararlarının firmalara kısa vadeli koruma sağladığını ancak sektörün yapısal sorunları çözülmeden iflasların artabileceği uyarısında bulunuyor.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Ekonomi
Haberler.com
500

Yorumlar (7)

Haber YorumlarıMustafa Usta:

Demek ki herşey güllük gülistanlık değilmiş.Uzaya gidiyoruz,yol ,köprü yapıyoruz ,uçuyoruz yalanlarıyla,tüik raporlarıyla kağıt üzerindeki enflasyonla milleti değil kendini kandırırsın ey iktidar ve yamağı.Gerçekleri gör ve kafanı kumdan çıkar.Yeter söz milletin deyip tek çıkar yol sandık gitmektir.Yeter bu millete çektirdiğin .inin artık milletin sırtından.

Yorum Beğen51
Yorum Beğenme22
yanıtYanıtla
Haber YorumlarıRealist:

Sincanda bir tane kombina var, her sene tabela değişiyor.. hiç haber olmuyor... Millet parasını telefona, kozmetike, iddaaya, sigara ve alkole yatırıyor... Yada kredi çekip ev araba derdinde... Ne dünyayı yaşıyor ne ahirete bir şey yapıyor....

Yorum Beğen35
Yorum Beğenme4
yanıtYanıtla
Haber YorumlarıMurat ÇAMUR:

tayyip in duyması lazım fabrikalar bir bir kapanıyor şimşek ile erdoğan na sorsan her şey çok güzel enflasyonu düşürdük ekonomi çok iyi

Yorum Beğen23
Yorum Beğenme8
yanıtYanıtla
Haber YorumlarıTIRNAKÇI CEMİL AMCANIZ:

Az eşek eti yedirmediler.

Yorum Beğen17
Yorum Beğenme6
yanıtYanıtla
Haber YorumlarıAlkol yasaklanmalidir:

dukkan kiraları yüksek olunca haftada 1 et alan vatandaş ayda 2 ayda 1 almaya başlayınca kasaplar zarar etmeye başladı serbest piyasa oldukça ülkede asla kriz bitmez bugüne kadar serbest piyasadan ne hayır gördük ecevit döneminde de hep kriz vardı ondan önce de serbest piyasa demek basibosluk demektir başıboş olan bir şeyde asla istediğiniz hedefe ulaşamazsınız çünkü ipler elinizde değil

Yorum Beğen18
Yorum Beğenme2
yanıtYanıtla
Tüm 7 yorumu okumak için tıklayın Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
title