Haberler
Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 2015 öncesine ait yaklaşık 2 milyar TL'lik Genel Sağlık Sigortası prim borcu silinecek

Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 400 bin kişinin borcu siliniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dizilerdeki şiddet sahnelerine tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran sahne!

İstanbul'daki aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedeni bulundu

Aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

7 kişiyi katleden berberin dükkan camındaki yazı dikkat çekti

7 kişiyi katleden berberin dükkan camındaki yazı dikkat çekti

Şeker-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin'in Açıklaması

Şeker-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin'in Açıklaması
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şeker-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin, Elbistan Şeker Fabrikası ve diğer illerde bulunan şeker fabrikalarının özelleştirmede neredeyse bedavaya satıldığını iddia etti.

Şeker-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin, Elbistan Şeker Fabrikası ve diğer illerde bulunan şeker fabrikalarının özelleştirme mağduru olduğunu ifade ederek, şeker fabrikalarının neredeyse bedavaya satıldığını iddia etti.

Şahin, Türkiye Şeker Fabrikaları'nın B ve C Portföylerindeki fabrikalarının Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca önce ihalesinin, ardından da nihai pazarlıkların yapıldığını ifade ederek, "C Portföyü'nde bulunan 6 fabrika için 656 milyon dolar, Elbistan'ın da içinde bulunduğu B Portföyündeki 4 fabrika için ise 266 milyon dolar teklif verildiğini söyledi.

"4 fabrika için 266 milyon dolar çok komik bir rakam" diyen Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Zaten Özelleştirme İdaresi'nin bu fabrikaları satarken oldu bittiye getirmek istediği tüm kamuoyunca da bilinmektedir. Çünkü 2000 yılında özelleştirme kanunu, şeker kanunu çıktıktan sonra, 2003'te özelleştirme stratejisi belirlenirken bir İngiliz şirketine bu fabrikaların özelleştirilmesi için danışmanlık görevi verilmiştir. O günden bu tarafa da özelleştirme gerçekleştirilememiş, o günkü değerleri itibariyle bugün o güncelliğini yitirmiş durumdadır. Türkiye Şeker Fabrikaları varlık satışı yöntemiyle, tüm varlıklarıyla birlikte satılmak istenmiş ve satılmıştır. Şu anda işçilerimizin konumları ne olacak belirsiz, fabrikanın çalışıp çalışmayacağı netlik kazanmamıştır. Tabi biz umut ediyoruz ki, fabrikamız uzun vadeli çalışır ama şu andaki görüntüde hiçte öyle değil."

- KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA / Ekonomi
title