Seferihisar Mandalina Kurutma Tesisi'ne Ödül
Seferihisar Belediyesi’nin Doğanbey’de hayata geçirdiği Jeotermal Kaynakla Mandalina Kurutma Tesisi, Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde en iyi proje seçildi.
Seferihisar Belediyesi'nin Doğanbey'de hayata geçirdiği Jeotermal Kaynakla Mandalina Kurutma Tesisi, Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Sürdürülebilir İş Ödülleri'nde en iyi proje seçildi.
Sürdürülebilirlik dönüşümünü teşvik etmek amacıyla yenilikçi yaklaşımlarıyla rol model olmak için gayret gösteren kurum ve kuruluşları ödüllendiren Sürdürülebilirlik Akademisi, bu yıl 4'üncüsünü düzenlediği Sürdürülebilir İş Ödülleri'nde dereceye giren projeleri ödül yağmuruna tuttu. 11 kategoride ödüller dağıtan akademi, önceki yıllardan farklı olarak bu yıl yerel yönetimlerin hazırladığı projeleri değerlendirdi. Fairmont Quasar İstanbul Otel'de düzenlenen ödül töreninde konuşan Sürdürülebilirlik Akademisi Başkanı Murat Sungur Bursa, bu yıl Sürdürülebilir İş Ödülleri'ne iş dünyasının ilgisinin yoğun olduğunu belirtti. Bu yıl ilk kez değerlendirmeye alınan Sürdürülebilir İnovasyon kategorisinde Vegan Tekstil Prosesleri projesiyle İpeker Tekstil ipi göğüslerken aynı kategoride Seferihisar Belediyesi Mandalina Kurutma Tesisi ile yerel yönetim, Bioksit Kiremit projesi ile Ece Kiremit de KOBİ ödülünü aldı.
"Hep başka bir tarımın mümkün olduğunu savunduk"
Ödülü alan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer şunları söyledi: "Başka bir tarım mümkün sloganıyla yaptığımız çalışmalarla, köylüyü, çiftçiyi korumaya, daha çok üretmeye yöneltmek ve ekmeğinin büyümesine katkı sağlamak istiyoruz. Kentimizin en büyük geçim kaynağı mandalina. Göreve geldiğimizde mandalina üreticisinin üretmekten vazgeçtiği, ürününü satamadığı ve mandalinanın yere dökülerek çürümeye başladığını gördük. Belediye öncülüğünde bir üretici birliği kurduk. Ürünü beraber işleyip beraber pazarladık. Mandalina İşleme ve Paketleme Tesisi satın alarak birliğe devrettik. Aradan aracıları çıkardık. Mandalinanın yan ürünlerini üretmeye başladık. Soğuk hava depomuzu da tamamladık. En son yaptığımız çalışmayla mandalinayı termal enerjiyle kuruttuk. Bu sayede mandalinanın 12 ay raflarda olmasını sağlamaya başladık. Kurutulmuş mandalina projemiz Türkiye'nin dört bir yanında çok ses getirdi. Bu akşam da bu ödül de bunu taçlandırdı. Sürdürülebilirlik Akademisi'ne ve değerli jüri üyelerine projemizi ödüle layık gördükleri için çok teşekkür ediyorum. Şimdi sorumluluğumuz bir kat daha arttı. Bu ödüle layık olmak için daha çok çalışacağız." - İZMİR