Sahibinden.com Yurt Dışı İçin Fırsat Kolluyor
Türkiye'nin en büyük e-ticaret platformlarından sahibinden.com'un Üst Yöneticisi (CEO) Burak Ertaş, fırsat görmeleri halinde yurt dışında satın alma yapabileceklerini belirterek, "Biz Türkiye'nin markasıyız, ana pazarımız Türkiye. Çeşitli pazarları inceliyoruz.
VEDAT YÜCEBAŞ - Türkiye'nin en büyük e-ticaret platformlarından sahibinden.com'un Üst Yöneticisi (CEO) Burak Ertaş, fırsat görmeleri halinde yurt dışında satın alma yapabileceklerini belirterek, "Biz Türkiye'nin markasıyız, ana pazarımız Türkiye. Çeşitli pazarları inceliyoruz. Bir fırsat görürsek değerlendirmek üzere analizlerimizi yapıyoruz ama bugün itibariyle gündemimizde hemen olacak diye bir şey yok." dedi.
Ertaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, e-ticaret anlamında vatandaşlara hizmet verdiklerini, satın alma platformuyla otomobil, emlak ve diğer taşınır ve taşınmazların alım satımı konusunda aracılık yaptıklarını belirtti.
"Evini kiraya vermek, arabasını satmak isteyen bize ilan verebiliyor." diyen Ertaş, şunları kaydetti:
"Şu anda sahibinden.com'da toplamda 5 milyon ilan yayında. Bunların 1 milyona yakını emlak ilanı, 500 bini vasıta, 2 milyona yakın sıfır ve ikinci el alışveriş kalemi var. Yedek parça, aksesuar, o da çok yoğun. Bunun dışında sokaktaki vatandaşı pek de ilgilendirmeyen iş ve sanayi makineleri, forklift, vinç kiraya veriliyor, freze torna makineleri satılıyor. Hizmet almak isteyenlerle hizmet vermek isteyen ustaları buluşturuyoruz. Boyacı, parke ustası, nakliye hizmetleri gibi, araba bakımı gibi hizmetleri verenlerin ilanları var."
Ertaş, ilan çeşitliliğinin döneme göre değiştiğine işaret ederek, "Kurban Bayramı yaklaşır, bizde kurbanlık satış ilanlarını görürsünüz. Özellikle bu aralar mandıracılığa yatırım yapmak isteyenler için keçi sürüsü ilanı vardır. Değişik değişik şeyleri görebilirsiniz. Yakın zamanda şehir hatları vapurunu satışa çıkardılar. Türk insanının markası aslında sahibinden.com. Aklınıza ne gelirse bu site üzerinden bulabilirsiniz." dedi.
"Çeşitli pazarları inceliyoruz"
"Global bir şirket olmak için uluslararası bir şirketle ortaklık düşünüyor musunuz?" sorusuna Ertaş, "Biz Türkiye'nin markasıyız, ana pazarımız Türkiye. Çeşitli pazarları inceliyoruz. Bir fırsat görürsek değerlendirmek üzere analizlerimizi yapıyoruz ama bugün itibarıyla gündemimizde hemen olacak diye bir şey yok. Fırsat görürsek satın alma yaparak bunu değerlendirebiliriz." yanıtını verdi.
Ertaş, teknoloji ve yazılımın tüm sektörler için vazgeçilmez bir unsur haline geldiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
"Ülkemizde iyi yazılımcı yetiştiren çok iyi üniversiteler var. Bizim ülkemizin ana konusu, sayıca yeteri kadar yazılımcı yetiştiremiyoruz. Baktığınızda teknoloji, yazılım bütün sektörlere girmiş durumda. Araba satın alıyorsunuz, arabanın baştan aşağıya bütün kontrolleri bir mikro işlemciyle ve yazılımla yapılıyor. Dolayısıyla yazılım mühendisine her sektörden talep var. Bununla birlikte yeterli arzı üretemiyoruz ama birtakım inisiyatifler var. Bu alanda insanımıza yapacağımız yatırım aslında ülkemizin geleceği için en önemli. Biliyorsunuz 'Sanayi 4.0' diye yeni bir devrimden bahsediliyor. Bunu destekleyecek olan yazılımdır. Bu yönde yatırımlarımızı ülkemizde devam etmemiz lazım."