Prof. Dr. Bülent Yılmaz Bilim ve Kültür Sohbetleri'nin Konuğu Oldu
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Yılmaz, Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bilim ve Kültür Sohbetleri’nin konuğu oldu.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Yılmaz, Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bilim ve Kültür Sohbetleri'nin konuğu oldu.
Prof. Dr. Bülent Yılmaz konuşmasına, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ı Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını gözden geçirmeye davet ederek başladı. Sunumunun başında endüstrinin tarihsel gelişimini özetleyen Yılmaz, 1760'larda buharlı makinelerle başlayan, daha sonra elektrik ve elektronik teknolojileriyle değişime uğrayan endüstriyel üretimin, bugün gelinen noktada dijitalleşme ve internet teknolojisiyle yepyeni bir döneme girdiğini söyledi. 2020 yılında 14 milyar cihazın internet yoluyla birbiriyle iletişim kuracağını, bu sayede tedarik zincirinin akıllı hale geleceğini belirten Prof. Dr. Bülent Yılmaz, yapay zekanın gelişmesi sonucunda akıllı fabrika kavramının ortaya çıktığını, bu fabrikalarda üretim sürecinin makine ve robotlar tarafından üstlenildiğini, bu tip fabrikaların sayısının artmasıyla endüstride insan kaynağına olan ihtiyacın azalacağını ifade etti. "Artık dünya küresel bir fabrika" diyen Prof. Yılmaz, konferansında 3 ve 4 boyutlu yazıcılar, nesnelerin interneti, siber fiziksel sistemler, büyük veri, artırılmış gerçeklik ve bulut bilişim gibi güncel teknolojik gelişmelerle ilgili bilgiler verdi.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinlik, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş tarafından Prof. Dr. Bülent Yılmaz'a günün hatırası olarak Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin anı tabağının hediye edilmesinin ardından sona erdi. - BİLECİK