Polisan'dan Iı. İstanbul Karbon Zirvesine 'Altın' Değerinde Destek
Polisan Holding, 2 – 3 Nisan tarihlerinde düzenlenen II. İstanbul Karbon Zirvesi'ne Altın Sponsor olarak katılarak bu yıl da desteğini sürdürdü.
Polisan Holding, global çaptaki emisyon azaltım politikaları, ülkelerdeki yasal düzenlemeler ve karbon piyasası hakkında birbirinden önemli oturumların gerçekleştirildiği II. İstanbul Karbon Zirvesi'nde altın sponsor olarak destek sağladı.
Polisan Holding Kalite ve Çevre Müdürü Dilek Sarıaslan, pazarda en çok satan ürünlerinden seçim yapıp, LCA (Ürün Yaşam Döngüsü Değerlendirmeleri) çalışmaları yürüterek çevresel bazda ürün sorumluluğunu yerine getirdiklerini belirterek, tarafsız doğrulayıcılar tarafından onaylanan LCA çalışmaları sonucu ortaya çıkan çevresel etkileri, uluslararası geçerliliği olan EPD (Çevresel Ürün Beyanı) Belgeleri ile şeffaflık politikası güderek beyan edeceklerini bildirdi.
Zirvede, global çaptaki emisyon azaltım politikaları, ülkelerdeki yasal düzenlemeler ve karbon piyasası hakkında çok sayıda oturum gerçekleştirilirken, ülkelerin sera gazı emisyonları ve azaltım hedefleri vurgulandı. Zirvede ayrıca, Türkiye'de de yasal otoritenin yürütmekte olduğu sera gazları izleme, takip ve raporlama çalışmaları sonucunda ülke seramızın fotoğrafı çekilerek emisyon azaltımı yönünde gerçekçi hedefler konulması da amaçlandı. Bu bağlamda Polisan, küresel iklim değişikliği konusunda sanayici olarak üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyor.
"Çevresel bazda ürün sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz"
Polisan Holding Kalite ve Çevre Müdürü Dilek Sarıaslan, konuya ilişkin değerlendirmesinde Polisan Boya olarak pazarda en çok satan ürünlerimizden seçim yapıp, LCA çalışmaları yürüterek çevresel bazda ürün sorumluluğumuzu yerine getirdiklerini söyledi.
Sarıaslan, şöyle devam etti:
"Söz konusu ürünlerimizde, kullandığımız hammaddelerden başlayarak ürünün bertarafına kadar olan süreçlerdeki karbon ayak izimiz, ozon tabakası incelmesine olası etkilerimiz, emisyonlarımızın yarattığı asit etkisi, fosil ve fosil olmayan kaynakların tüketimi, su tüketimi gibi çevresel etkiler değerlendirilmiş ve iyileştirme potansiyeli olan noktalarımız saptanmıştır."
Dilek Sarıaslan ayrıca, tarafsız doğrulayıcılar tarafından onaylanan LCA çalışmaları sonucu ortaya çıkan çevresel etkileri, uluslararası geçerliliği olan EPD Belgeleri ile şeffaflık politikası güderek beyan edeceklerini de belirtti.
2012'den bu yana karbon ayak izi hesaplıyor
Polisan Holding iştirakleri arasında bulunan Polisan Boya, Polisan Kimya ve Poliport Kimya şirketlerinde 2012 yılından itibaren kurumsal karbon ayak izi hesaplamaları, raporlamaları yapılırken, karbon emisyonu azaltımı yönünde de bir dizi çalışma yürütülüyor. Ayrıca, kurumsal karbon ayak izi takiplerinin bir adım üstüne çıkarak, sürdürülebilirlik kapsamındaki çalışmalarını ürün seviyesine taşıyor.