Haberler

Polimer Sektörü Temsilcileri İstanbul'da Bir Araya Geldi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayegan tarafından düzenlenen ’1’nci Polimer Sempozyumu’ sektörün yerli ve yabancı temsilcileri İstanbul’da bir araya getirdi.

Bayegan tarafından düzenlenen '1'nci Polimer Sempozyumu' sektörün yerli ve yabancı temsilcileri İstanbul'da bir araya getirdi. Dün başlayan sempozyum, bugün panellerle devam edecek.

Bayegan tarafından İstanbul'da düzenlenen '1'nci Polimer Sempozyumu'nda sektörün yerli ve yabancı temsilcileri bir araya geldi. Sempozyumun ilk gününde Bayegan Başkanı Ercüment Bayegan, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Başkanı Murat Akyüz, Türk Plastik Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Başkanı Yavuz Eroğlu, petrokimya ve plastikte fırsatlar ülkesi Türkiye, plastik sektöründe ihracat değerlendirmesi, Türkiye polimer sektörüne genel bakış ve sektörün karşılaştığı sorunlar konusunda değerlendirmeler yaptı.

Diğer bir panelde ise Körfez ülkelerinden büyük Petrokimya üreticileri olan National Petrochemical Industrialization Company (TASNEE) CEO'su Mutlaq Al Morished, Oriental Petrochemicals Company (OPC) CEO'su Dr. Tarek Zaghloul ve Egyptian Propylene & Polypropylene Company (EPPC) Direktörü Nabil Hamdy, dünyada değişen ticari faktörlerin polyolefin sektörüne etkileri, üretici stratejileri ve Türkiye pazarı ile ilgili öngörüler konusunda bilgiler aktardı. Bunlara ek olarak ExxonMobıl, Chemours, gibi sektörde önemli üreticilerin temsilcilerinin de sempozyumda yer alarak Türkiye ve Dünya Stratejilerini aktaracakları belirtildi.

Sempozyumu, polimer sektörünü bir araya getirmek, polimerin sorunları ve avantajlarını geliştirmenin yollarını oturup konuşmak için düzenlediklerini ifade eden Ercüment Bayegan, "Bu yıl 1'incisini yapıyoruz, her 2 yılda bir bu etkinliği yapmayı planlıyoruz. Polimer sektörü çok dinamik. O bakımdan sektörün bir üyesi olarak mutluyuz. Bu dinamikliğin artarak devam etmesi ve bazı karsızlık sorunların çözülmesi çok önemli. Onlar üzerinde çok fazla yoğunlaşıyoruz. Hep birlikte bu sorunlara belli noktalarda çözüm getirebileceğimize inanıyorum. Bu sorunların çözülmesi konusunda atılan çok adım var. Çözüm üretmeye hep birlikte gayret ediyoruz. Sektör yetkilileriyle birlikte oturup konuştuk. Sonuçların daha efektif bir şekilde hızla çözüme ulaşması hepimizin temennisidir" dedi.

"Polimer sektörü özellikle Türkiye için önemli bir sektör"

Polimer sektörünün özellikle Türkiye için önemli bir sektör olduğuna vurgu yapan Bayegan, "Dünyanın 2'nci büyük ithalatçısı olduğumuzu düşünürsek net şekilde dünyada da bir katma değeriz. Bu sektörün Türkiye'deki varlığı üst düzeyde. Otomotivden sonra en büyük ihracat şuanda plastikte gözüküyor. 2 numarayı konfeksiyonla birlikte değişerek kullanıyor. Bu gidişatın artılarını görmek durumdayız. Yeni yatırımlarla ve katma değeri yüksek malzemelere doğru geçişle bunu çok daha iyi görebileceğimize inanıyorum. 2018 hedeflerimiz için var olan yapımızı daha artırarak, Türkiye'nin artan ihtiyaçları doğrultusunda tonajları artırarak arkadaşlarımıza bütün bu tedarik sürecini daha seri bir şekilde yapmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Bayegan, sözlerine şöyle tamamladı: "Sempozyuma katılan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum, hepsi bu çağrımıza kulak verdiler. Biz burada ciddi olarak desteklediler. Bu desteğin yıllar boyu sürmesi ve birlikteliğin aratarak devam etmesi, yurtdışında özellikle son kullanıcının yapmış olduğu mamulleri pazarlama konusunda ihracat kriteri çok önemli. Orada hep beraber bir sonuç elde edebiliyorsak ne mutlu bizlere". - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi
title
Close