(Özel Haber) Babayiğitler Bu Okuldan Çıkacak
Otomotiv endüstrisinin en önemli ihtiyaçları arasında yer alan nitelikli eleman ihtiyacını karşılayacak OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, yerli otomobil yapacak "babayiğitleri" yetiştiriyor.
Otomotiv endüstrisinin en önemli ihtiyaçları arasında yer alan nitelikli eleman ihtiyacını karşılayacak OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, yerli otomobil yapacak "babayiğitleri" yetiştiriyor.
OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, sektörün kalifiye eleman ihtiyacını karşılıyor. Otomotiv İhracatçıları Birliği tarafından Görükle bölgesinde inşa edilen lise, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli otomobil üretimi için işaret ettiği 'babayiğitleri' sektöre kazandırıyor. 6 bölümde toplam 665 öğrencinin eğitim gördüğü okul, fiziki şartlar itibarıyla da geleceğin ustaları için vazgeçilmez bir özellik taşıyor.
Hafif ve ticari araçların üretimi, bakımı, onarımının teorik ve pratik eğitimini alan öğrenciler, bu lisede okumak için yurdun dört bir yanından ailelerini bırakarak Bursa'ya geliyor. Bursa'nın dışında İstanbul, Ordu, Rize gibi illerden gelerek yatılı kalan öğrenciler, sabah akşam otomobillerle vakit geçiriyor. Araçların A'dan Z'ye her türlü işlemini alanında uzman eğitmenlerden öğrenen öğrenciler, birçok firmanın son teknolojik ürünlerle hazırladığı modern atölye ve sınıflarda bilgi ve becerilerini geliştiriyor.
OTOMOBİLİ A'DAN Z'YE ÖĞRENİYORLAR
Okul Müdürü Uğur Nikbay, okulun yapımına 2008 yılında karar verildiğini açıkladı. Nikbay, "Okulumuz Görükle mevkiinde 21 bin metrekarelik engebeli araziye inşa edildi. 16 ay gibi kısa sürede bitti. 6 tane bölümümüz var. Elektrik ve elektronik, bilişim, makine teknolojisi, metal teknolojisi, motor teknolojisi ve endüstriyel olmak öğrencilerimiz farklı alanlarda eğitim görüyor. Anadolu teknik lisesi olarak eğitim veriyoruz. Bizim öğrencilerimiz Anadolu teknik lisesi olduğu için öğrenciler, üniversite eğitimini tamamlamayı hedefliyor. Bunun yanında yüksek öğrenimi tercih etmeyenler ise piyasaya kalifiye olarak ara değil, ana eleman olarak görev alıyor" dedi.
"BU ÖĞRENCİLER YERLİ OTOMOBİLİ ÜRETEBİLİR"
Nikbay, okulun atölyelerinin son teknoloji araç ve gereçlerle donatıldığı için öğrencilerin tecrübe sıkıntısı çekmeyeceğini söyledi. Yerli otomobil konusunun Türkiye'nin gündeminde olduğunu anlatan Nikbay, teknik e endüstri meslek lisesinden mezun olanların bu hayali gerçekleştirebilecek kapasitede olduğunu belirtti. Nikbay, şöyle devam etti:
"Burada hedefi iyi koymamız lazım. Yerli üretim otomobil mi yoksa yerli marka mı ' Türkiye'de tamamen Türk mühendisleri tarafında üretilen araçlar var. Marka olarak yurt dışına bağlı ama Türkiye artık yerli olarak otomobil üretiyor. Hükümetin böyle bir düşüncesi var. Niçin olmasın' Bizim burada öğrencilerimiz daha sonraki yıllarda böyle bir oluşum içinde fabrikalarda çalışacağından böyle bir oluşumda beden ve fikir olarak görev alabilir. Onların ufukları geniş. Bakış açıları çok farklı. Bu hayali gerçekleştirecek firmada çalışanlar bizim öğrencimiz olabilir."
Ordu'dan gelerek Bursa'da eğitimini sürdüren öğrenci Aykut Günaçtı ise, "Bu okul Türkiye'de bir ilk. İş imkanları daha fazla. Mesela ben Ordu'dan geldim, burada yatılı okuyorum. Ben kendi bölümüme devam etmek istiyorum. Yurt içi veya yurt dışında çalışmak istiyorum. Yerli otomobilde biz de rol almak isteriz. Başka ülkelerde aldığımız araçları burada üretebiliriz" dedi.
"ÇOK İYİ EĞİTİM ALIYORUZ"
Öğrencilerden Melih Tunç ise, otomobillere olan merakından dolayı OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ni tercih ettiğini ifade ederek, "Bu okulumuzda çok ileri seviyede eğitim var. Çok iyi bir eğitim alabiliyoruz. Türkiye, yerli aracını otomobilini üretemedi ama bunun için bizler görev alabiliriz. Arkadaşlarımızla birlikte bu projeye dahil olmak istiyoruz" şeklinde konuştu. - BURSA