Haberler

Öncelikli Dönüşüm Programları Eylem Planları

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İHKİB Başkanı Tanrıverdi: "Yapılan çalışmayı son derece yerinde ve önemli bir paket olarak görüyor, destekliyoruz" BMD Başkanı Doğan: "Ülkemizin orta gelir tuzağına düşmeden, kendine yeni ve daha güçlü bir rota çizebilmesini önemli görüyoruz" Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahin: "Hem ithalata.

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Öncelikli Dönüşüm Programları Eylem Planları'na ilişkin, eylem planlarının kulağa hoş geldiğini belirterek, "Yapılan çalışmayı son derece yerinde ve önemli bir paket olarak görüyor, destekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı Öncelikli Dönüşüm Programları Eylem Planları'na yönelik değerlendirmede bulunan Tanrıverdi, eylem planlarının kulağa hoş geldiğini belirterek, "Yapılan çalışmayı son derece yerinde ve önemli bir paket olarak görüyor, destekliyoruz. Burada Başbakanın açıkladığı Eylem Planı'nın alt detaylarına bakmamız gerekiyor. Bu noktada ithalata bağımlılığın minimum düzeylere çekilmesi ve üretim için ayrılan kaynakların daha doğru yönetilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Öncelikli sektörlerin belirlenip, Türkiye'nin neler üretmesi gerektiğinin çok iyi tespit edilmesi gerektiğini aktaran Tanrıverdi, özellikle kuvvetli olunan sektörlerdeki alt yapı yatırımlarına kaynak ayrılmasının önemine işaret etti.

Tanrıverdi, öte yandan Türkiye'nin gelecek yıllarda üretimini artıracaksa, sanayileşerek büyüyecekse ciddi bir enerji ihtiyacı doğacağına işaret ederek, "Ancak bilindiği gibi enerji sektörüne yatırım yapmak isteyenler ciddi sıkıntılarla karşılaştılar. Bu sorunların ortadan kaldırılarak yüzde 35 yerli enerji hedefine ulaşmak için enerji yatırımlarının önünün açılması gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Hüseyin Doğan da eylem planlarının son derece memnuniyet verici olduğunu belirterek, "Eylem planında 9 sektör için ortaya konan saptamaların Türkiye'nin gelişen ekonomisine katkı sunacağına inanıyorum. Ülkemizin orta gelir tuzağına düşmeden, kendine yeni ve daha güçlü bir rota çizebilmesini önemli görüyoruz. Bir yandan inovasyon ve teknoloji diğer yandan marka ekonomisini sahiplenen stratejilerle belirlenen hedeflerin yakalanacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin de Türkiye'ye teknoloji yatırımlarının gelmesi ve katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi konusunda serbest bölgelere verilen önemi çok doğru bulduğunu ifade ederek, şunları aktardı:

"Türkiye'deki 19 serbest bölgeden biri olan ve en çok yabancı yatırımcı çeken Şahinler Holding'e bağlı Avrupa Serbest Bölgesi'nde 3 milyar doları aşan ticaret hacmimizin yüzde 70'i yabancı sermayeli teknoloji yoğun firmalardan oluşuyor. Bu eksende Başbakanımızın açıklamasında yer alan 'Serbest bölgelerin cazibesinin artırılmasına' yönelik ifadeler bizim açımızdan çok önemli. Bu noktada hem ithalata olan bağımlılığın azalması, hem de teknoloji yoğun üretimin yapılması için serbest bölgeler ilaç olacaktır. Hükümetin alt yapısını oluşturduğu serbest bölgelerde, ithal girdisi az olan teknoloji yoğun üretim yapılacak ve ihracatımız artacaktır." - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi
title
Close