Haberler

Müsiad: Herkes Kendi Enerjisini Üretebilir

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MÜSİAD Enerji ve Çevre Sektör Kurulu ve MÜSİAD Mardin Şubesi'nin düzenlediği "Güneşin Gücü, Enerji ve Çevre" konulu panelde, günümüzde herkesin kendi elektriğini üretebileceği ve güneş enerjisinin yerli ve sonsuz enerji kaynağımız olduğu...

MÜSİAD Enerji ve Çevre Sektör Kurulu ve MÜSİAD Mardin Şubesi'nin düzenlediği "Güneşin Gücü, Enerji ve Çevre" konulu panelde, günümüzde herkesin kendi elektriğini üretebileceği ve güneş enerjisinin yerli ve sonsuz enerji kaynağımız olduğu vurgulandı MÜSİAD Enerji ve Çevre Sektör Kurulu ve MÜSİAD Mardin Şubesi'nin düzenlediği "Güneşin Gücü, Enerji ve Çevre" konulu panelde, günümüzde herkesin kendi elektriğini üretebileceği ve güneş enerjisinin yerli ve sonsuz enerji kaynağımız olduğu vurgulandı.

MÜSİAD'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, MÜSİAD Enerji ve Çevre Sektör Kurulu ve MÜSİAD Mardin Şubesi "Güneşin Gücü, Enerji ve Çevre" konulu bir panel düzenlendi. Panelde günümüzde herkesin kendi elektriğini üretebileceği ve güneş enerjisinin yerli ve sonsuz enerji kaynağımız olduğu vurgusu yapıldı.

MÜSİAD Enerli ve Sektör Kurulu Başkanı Mustafa Albayrak başkanlığında düzenlenen panelde, Norm Enerji Sistemleri Genel Müdürü İbrahim Erkan Yenen, "Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi ve Yatırımları"; Çözüm Mühendislik Genel Müdürü Mustafa İşcan, "Enerji Verimliliği ve Enerjinin Etkin Kullanımı"; AEM Çevre Laboratuvarı Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Keleş, "Geri Dönüşüm Ekonomisi ve Çevreye Katkıları"; Enerji ve tabii Kaynaklar Bakanlığı TEMSAN Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Toprak ise "Türkiye Enerjisi ile Alakalı Devletin Teşvik ve Yatırımları" konularında sunumlar yaptı.

Panel sonrası MÜSİAD tarafından yayınlanan bildirgede, güneş enerjisinin doğru ve faydalı bir biçimde kullanılmasıyla Türkiye'nin çok ciddi bir enerji potansiyeline sahip olabileceği vurgulandı. MÜSİAD tarafından açıklanan bildirgede yer alan bazı çarpıcı başlıklar şöyle;

"-Son yasal düzenlemeler neticesinde 500 kW'a kadar olan Yenilenebilir Enerji uygulamaları için Lisans zorunluluğu bulunmuyor. Günümüzde Elektrik Abonesi olan herkes (her gerçek veya tüzel kişi) lisanssız elektrik üretim tesisi kurabilir, kendi elektriğini kendi üretebilir. Üretilen elektriğin ihtiyaç fazlası kısmı için de 10 süreyle alım garantisi sağlanıyor.

-ÜLKE GENELİNDE YENİ SEKTÖRLER VE İSTİHDAM ALANLARI OLUŞACAK-

-Bu uygulama prensip olarak yaygın ve etkin kullanımı olan Dünya uygulamaları ile aynıdır. Bugüne kadar gelişemeyen Güneş Elektriği sektörünün önü açılmış, gerek tüketiciler gerekse yatırımcılar için uygun altyapı ve cazip fırsatlar sağlanıyor. Uygulamaların yaygınlaşması ile birlikte ülke genelinde çok yeni sektörler ve istihdam imkanları da oluşuyor.

-GÜNEŞ ENERJİSİ YERLİ VE SONSUZ ENERJİ KAYNAĞIMIZ-

-Çevre dostu Güneş Enerjisi tamamen bize ait yerli ve yenilenebilir, sonsuz enerji kaynağımızdır. Bugün için şanslı iklim kuşağındaki Türkiye'nin güneş potansiyeli ve güneşten elektrik üretimine sağlanan tarife desteği yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor. Ülke çapında pazar, ticari işbirliği, keşif, arazi ve yatırım olanaklarını araştırılıyor.

-Güneşten elektrik üretimi için toplumda yaygın ilgi olduğunu görülüyor. Ancak yeterli yerli referans olmaması ile bilgi kirliliği, geçici de olsa güncel sıkıntı ve riskler olarak görülüyor. Dışa bağımlılığı azaltıp, kaynak çeşitlendirmesine giderek arz güvenliğini arttırmak için yeni alternatifimiz güneş enerjisine gerekli önemin verilmesi gerekiyor.

-GÜNEŞ ENERJİSİ KARLI BİR YATIRIM ALANI-

-Düşen ekipman maliyetleri ile ülkemizin fazla güneş potansiyeli göz önüne alındığında karlı bir yatırım ve cazip amortisman süreleri bizleri bekliyor. Bilindiği üzere konvansiyonel kaynaklara dayalı elektrik üretim maliyetleri tüm dünyada sürekli artıyor. Güneş elektriğinin birim kWh fiyatı, zaten sürekli olarak yükselmekte olan geleneksel şebeke elektriğinin birim kWh fiyatını ( yani şebeke paritesini - grid parity ) yakaladığı an artık bu teşviklere de gerek kalmayacağı öngörülüyor.

-KAYIP KAÇAK ORANI DÜŞECEKTİR-

-Tüketimin olduğu yerde üretim yapılacağı için kayıp-kaçak oranı düşecek. Elektrik üretim, iletim, bakım ve işletme gibi kalemlerdeki kamu kaynaklarında çok ciddi tasarruflar sağlanacak.

-YENİLENEBİLİR ENERJİ KONUSUNDA BRANŞLAŞMA SAĞLANMALI-

-Kısa ve orta vadede yerel işgücü için teknik eğitim programları başlatılabiliyor. Mesleki okullarda Yenilenebilir Enerji konusunda branşlaşma sağlanabiliyor. Toplumu bilgilendirme ve çalışır-işlevsel demo sistemlerin yaygınlaşmasına öncelik verilmelidir. Bilgi kirliliği ile standardizasyon alanlarına azami önem verilmeli. Finans sektörü de Güneşten Elektrik Üretimine özel uzun vadeli kaynak, kredi, fon yöntemleri geliştirilmelidir." - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi
İstanbul'da bugün saat 15.00'ten sonra bazı metro istasyonları kapatılacak

İstanbullular dikkat! Saat 15.00'ten sonra bu metro durakları kapatılacak

Karın vurduğu Malatya'da 787 vatandaş misafirhanelere yerleştirildi, 5 çobandan biri hayatını kaybetti

Bir şehir kabusu yaşıyor! 787 kişi kurtarıldı, 5 çobandan biri hayatını kaybetti

Yenidoğan çetesinin kullandığı hastane için yeni iddia: Taburcu olacakken 'Öldü' dediler

Türkiye'yi ayağa kaldıran çetenin hedefinde yalnızca bebekler yokmuş

CHP'li Karabat'tan gündem yaratacak iddia: 200 TL'ye tüm kimlik bilgileriniz satılık

CHP'li isim video paylaşıp skandal bir iddiada bulundu

title