Eski Külhanbeyi, Şimdi "Ekmeğinin Kabadayısı" Oldu
Eski mahalle kabadayılarından Çakır Ahmet, Üsküdar'ın sembol isimlerinden. Karacaahmetli Çakır Ahmet, şimdilerde kurabiye satıyor. Kendi tabiriyle: "Ekmeğinin peşinde."
Çakır Ahmet Eski Türk filmlerinde sıklıkla gördüğümüz külhanbeyi karakterinin yaşayan az sayıda temsilcisinden biri. Üsküdar'ın sembol isimlerinden Karacaahmetli Çakır Ahmet, 1958 yılında İstanbul'da dünyaya gelir.
GENÇLİĞİNDE BAKKALDI
Babası, genç Ahmet için bir bakkal dükkanı açar. Ahmet, bir yandan bu dükkanda çalışır diğer yandan mahalledeki komşularını koruma sorumluluğunu hisseder kendinde.
MEŞHUR KABADAYI OLDU
Kısa zamanda nam salar bütün İstanbul'da. Kavgalara tutuşur, naralar atar, türküler söyler ve aşık olur günün birinde. Mahallenin güzel kızına tutulur, tur atar balkon altlarında sevdiğini görmek, ondan bir şeyler duymak için.
BİR KIZ SEVDİ HAYATI DEĞİŞTİ
Ama filmin kötüsü, kızın babası çıkar sahneye ve Ahmet'e kızını vermek istemez. Ahmet'in esas hikayesi tam da burada başlar. Sevdiğinin uğruna yüzlerce şiir yazar. Ondan uzaklaştıkça şairleşir. Düşünür, taşınır ve hayatın gerçekleri ile baş başa kalır. Çakır Ahmet de evlenir, sevdiği de... Çoluk çocuğa karışırlar.
EKMEĞİNİN KABADAYISI OLDU
Karacaahmetli Çakır Ahmet, artık "ekmeğinin kabadayısı" olmaya karar verir.Mahallenin eski külhanbeyi ağabeylerinden olan Çakır Ahmet'i komşuları o gün olduğu gibi bugün de hala çok seviyor.
ELLERİYLE KURABİYE YAPIYOR
Şimdilerde evinin geçimini kendi elleriyle yaptığı kurabiyeleri ve tatlıları sokak sokak gezinip satarak sağlayan Ahmet hep şunu söylüyor, "Bana Üsküdar haricinde ekmek yok!"