Modeko 2014'te Mosder'den Gelecek Stratejisi
MODEKO 2014 25. İzmir Mobilya Fuarı kapsamında Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) ve Efor Fuarcılık işbirliği ile ‘Mobilya Ülkesi Türkiye Buluşmaları’nın üçüncüsü İzmir’de gerçekleşti.
MODEKO 2014 25. İzmir Mobilya Fuarı kapsamında Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) ve Efor Fuarcılık işbirliği ile 'Mobilya Ülkesi Türkiye Buluşmaları'nın üçüncüsü İzmir'de gerçekleşti. MOSDER Başkanı Ahmet Güleç, 'Mobilya Ülkesi Türkiye ve Sektörün Gelecek Stratejisi' ile ilgili konuşmasıyla sektörün gelecek stratejilerini ve hedeflerini değerlendirdi. Prof. Dr. Ege Yazgan 'Dünya ve Türkiye Ekonomisinin Genel Değerlendirmesi', Prof. Dr. Alpay Er 'Mobilyada Tasarımın Anlamı' ve Yrd. Doç. Dr. Fatoş Karahasan ise mobilya sektöründe markalaşma konularını ele aldı.
Swiss Otel İzmir'deki programa MOSDER Üyeleri, MODEKO katılımcıları, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Ticaret Odası ile İzmir Mobilyacılar Odası temsilcileri ve yaklaşık 300 sektörün seçkin ismi katıldı. Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele, "Dünyadaki mobilya teknolojilerini ve tasarımcılarını yakından takip eden yerli üreticilerimiz, her zaman trend mobilyalar üretiyor. Mobilya sektörümüz, yeniliklere açık yapısı, kalite ve tasarımı birleştiren üretimi sayesinde dünya çapında beğeni topluyor. Avrupa'dan Asya'ya, Ortadoğu'dan Afrika'ya kadar tüm büyük pazarlar için stratejik bir nokta olan İzmir'de düzenlediğimiz MODEKO, her yıl sektör profesyonellerini buluşturuyor. Hedeflerimiz doğrultusunda MODEKO fuarıyla mobilya sektörümüzü dünyada daha iyi konumlara getirmeye devam edeceğiz. Mobilya sektörümüzü büyütmek ve geliştirmek adına her geçen gün daha da büyüttüğümüz hedeflerimiz doğrultusunda yaptığımız çalışmalar karşılığını açıklanan üretim ve satış rakamları ile taçlandırmaya devam edecek" dedi.
MOSDER Başkanı Ahmet Güleç ise, Türkiye'de son yıllarda mobilyanın diğer sektörlere oranla aslan payını alan sektör olduğunu, mobilya sektörünün 10 yılda, 7 kat ihracat artışı sağladığını belirterek, ticaret kapasitesinin 10 milyar dolar seviyesine ulaştığını vurguladı. Dünyaca saygınlığı kabul edilen CSIL'in raporuna göre Türk mobilya sektörünün 6 basamak birden atlayarak 21. sıradan 15. sıraya kadar yükseldiğini kaydeden Güleç, "Şu anda hedeflerimiz 10 yıl içinde 10 milyar dolar ihracat ve 25 milyar dolar üretim kapasitesine ulaşmak. 2023 yılında dünyanın en büyük 5 mobilya ekonomisinden biri olmak için çalışmalarımızı hızlandırdık. Sektörün daha fazla teknolojiyi kullanmasını ve Ar-Ge hizmetlerinden faydalanmasını istiyoruz. Sektör olarak satış yapmamıza karşın ürettiklerimizin karşılığını alamıyoruz" dedi. - İZMİR