Haberler
Lübnan-İsrail arasındaki ateşkes için saat veren Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

Lübnan-İsrail arasındaki ateşkes için saat veren Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı: İran tehdidine odaklanmak

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

Merkez Bankası'nın İç Talebi Hareketlendirmesi Gerekiyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GYİAD Başkanı Toprak "Yılın geri kalanında özelikle Merkez Bankası'nın daha gevşek bir politika ile iç talebi ve iktisadi faaliyetleri hareketlendirmesi gerekiyor" dedi.

Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD) Başkanı Burcu Akdarı Toprak, "Yılın geri kalanında özelikle Merkez Bankası'nın daha gevşek bir politika ile iç talebi ve iktisadi faaliyetleri hareketlendirmesi gerekiyor" dedi.

TÜİK tarafından açıklanan 2. çeyrek büyüme verilerini değerlendiren Toprak, 2012 yılı ikinci çeyrek döneminde büyüme rakamlarının yüzde 2,9 ile beklentilerin oldukça altında kaldığını belirtti.

Toprak, yılın geri kalanında özelikle Merkez Bankası'nın daha gevşek bir politika ile iç talebi ve iktisadi faaliyetleri hareketlendirmesi gerektiğini bildirdi.

Özellikle sanayi, inşaat, ticaret gibi alanlarda büyüme rakamlarının çok zayıfladığına işaret eden Toprak, şunları kaydetti:

"Sanayinin yanı sıra tüketim tarafında hane halkı harcamaları ikinci çeyrekte yüzde 0,5 geriledi. Yılın üçüncü çeyrek döneminde Temmuz ve Ağustos ayları da çok durgun geçti. Bu nedenle söz konusu dönemde daha zayıf bir büyüme gerçekleşecek. Muhtemelen bu yılı en iyi şartlarda yüzde 3 büyüme ile kapatacağız.

Cari açık ve enflasyon ile mücadele için alınan önlemler ekonomiyi beklentilerin üzerinde yavaşlattı. GYİAD olarak bu ölçüde bir yavaşlamanın sürdürülebilir olmadığını düşünüyoruz. Aksi takdirde Türkiye ekonomisi durgunluğa girebilir. İş yerlerinde kapanmalar, işsizlikte yeniden artış, kredi geri ödemelerinde daha büyük sıkıntılarla karşılaşabiliriz. 2012 yılında gerçekleşen bu sert inişin ardından 2013 yılı için en azından yeniden alçak irtifa bir uçuş hedeflenmeli."

Muhabir: Hasan Arslan

Yayıncı: Yılmaz Yıldız - İSTANBUL

Kaynak: AA / Ekonomi
title