Haberler
Esed rejimiyle çatışan muhalif gruplar Halep kent merkezine girdi

Türkiye sınırı kan gölüne döndü! Muhalif gruplar kent merkezinde

Rus uçakları, Halep'i vurmaya başladı

Halep düştü, Rus savaş uçakları bombardımana başladı

Katıldığı organizasyonda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran protesto

Salondaki protesto Erdoğan'ı kızdırdı: Siyonistlerin ağzı, dili olma

Yenidoğan çetesi soruşturması kapsamında kapatılan 13 özel hastaneye kayyum atandı

İstanbul'da 13 özel hastaneye kayyum atandı

Kuleli Mezunu Arnavut Gazete İlanından Bulduğu Nobel'e Genel Müdür Oldu

Kuleli Mezunu Arnavut Gazete İlanından Bulduğu Nobel'e Genel Müdür Oldu
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulkar Holding'e Bağlı Nobel İlaç'ı, Arnavutluk'ta Gazete İlanıyla Şirkete Giren Kuleli Mezunu Indrıt Tershana Yönetiyor. Tershana, "Türkiye, Ülkemizde Asker ve Polis Teşkilatının Eğitimine Destek Veriyor. Bu Kapsamda Ben de Kuleli Askeri Lisesi'ni Bitirdim" Dedi. Ulkar Ceo'su Ahmet Ünlü, Makedonya ve Kosova'yı da Tershana'ya Bağladıklarını Söyledi.

Ulkar Holding’e bağlı Nobel İlaç’ı, Arnavutluk’ta gazete ilanıyla şirkete giren Kuleli mezunu Indrıt Tershana yönetiyor. Tershana, "Türkiye, ülkemizde asker ve polis teşkilatının eğitimine destek veriyor. Bu kapsamda ben de Kuleli Askeri Lisesi’ni bitirdim" dedi. Ulkar CEO’su Ahmet Ünlü, Makedonya ve Kosova’yı da Tershana’ya bağladıklarını söyledi.

ULKAR Holding bünyesindeki Nobel İlaç Sanayi ve Ticaret, 2.5 yıl önce girdiği Arnavutluk’ta gazete ilanıyla eleman ararken, karşısına İstanbul’daki Kuleli Askeri Lisesi’nden mezun Indrıt Tershana çıktı. Ulkar Holding CEO’su Ahmet Ünlü, "Indrıt, gazetede ilanımızı görüp, bize başvurmuştu. Kendisiyle görüştük. Kuleli’de eğitim gördüğü için Türkçesi de gayet iyiydi. Anlaştık, bizimle birlikte çalışmaya başladı. Şimdi Arnavutluk’taki şirketimizin genel müdürü. Bugünlerde kendisine Makedonya ve Kosova’yı da bağlayacağız" dedi.

Kuleli’ye nasıl geldi

Ulkar Holding CEO’su Ahmet Ünlü ile Arnavutluk Nobel İlaç Genel Müdürü Indrıt Tershana, İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) Tiran’da düzenlediği 4’üncü Türk İhraç Ürünleri Sergisi’ne katıldı. Tershana, "Kuleli Askeri Lisesi’nde eğitim fırsatı nasıl doğdu?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Türkiye, ülkemizin polis ve askeri teşkilatının eğitiminde önemli katkılarda bulunuyor. Ben de bu program çerçevesinde Kuleli Askeri Lisesi’nde eğitim görme şansı yakaladım."

Ciro 300 milyon TL

Ahmet Ünlü, 2008 yılı cirolarının 300 milyon TL olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi: "Temel işimiz ilaç sektöründeki faaliyetlerimiz. Hem ilaç hammaddesi, hem de ilaç üretiyoruz. İç pazarda yüzde 2-3 dolayında payımız var. Dışa en açık yerli ilaç üreticileri arasındayız. Kazakistan, Özbekistan, Rusya, Bulgaristan, Romanya, Beyaz Rusya dahil bölgede Nobel ilaç olarak pazarda yerimizi aldık. Kazakistan ve Özbekistan’da güçlüyüz. Arnavutluk’ta 1.6 milyon Euro ciroya ulaştık. Arnavutluk’ta da giderek büyüyoruz."

Çerkezköy ve Düzce’de

Ulkar Kimya’nın Çerkezköy’deki tesislerinde ilaç hammaddesi üretildiğini ifade eden Ahmet Ünlü, şunları anlattı: "Türkiye’de 7-8 şirkete, İspanya ve Almanya başta olmak üzere bazı AB ülkelerine üretim yapıyoruz. AB’de akreditasyonumuz var. Düzce’de de Fargem adlı Ar-Ge merkezimiz var. Bu merkezde oldukça üst düzey bilim adamları da görev yapıyor. Etken madde geliştirme, ilaç sentezleri gibi çok önemli işler yapıyoruz. Elbette patentlerimiz de var. Fargem’in hedefleri arasında yeni ilaç geliştirmek de yer alıyor."

2 bin kişi çalışıyor

Ahmet Ünlü, bir soru üzerine Ulkar Holding’e bağlı şirketlerde 2 bin kişinin istihdam edildiğini ifade ederek, "600 kişilik istihdam yurt dışındaki operasyonlarımızı kapsıyor. Kalan 1400 kişi de Türkiye’deki tesislerimizde çalışıyor" dedi.

Arnavutluk’ta Nobel İlaç’ı doktorlar dağıtıyor

ULKAR Holding CEO’su Ahmet Ünlü, Türkiye’de ilaç tanıtım elemanı olarak lise mezunlarının bile görev yapabildiğini belirterek, şunları söyledi: "Arnavutluk’ta ilginç bir durum var. Tüm ilaç tanıtım elemanlarımız doktor. Çünkü, burada doktorlar ortalama 150-200 Euro aylık alabilirken, bizden aylık gelirleri 400 Euro dolayında bulunuyor. Dolayısıyla Nobel’de ilaç tanıtım elemanı olarak çalışmak, Arnavut doktorlara daha cazip geliyor."

İlaçta yerli sermayenin azalmasına üzülüyorum

AHMET Ünlü, 2008’de 30 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini kaydederek, "Ne yazık ki ilaç sektöründe yerli şirketlerin oranı yüzde 30’a kadar düştü. Yerli şirketlerimizi yabancı ilaç devleri gelip aldı. Keşke pazarda yerli şirketlerimizin payı daha yüksek kalabilseydi" dedi. Ünlü, "Nobel’in önünde yabancılarla ortaklık var mı?" sorusunu, "Öyle bir gündemimiz yok" diye yanıtladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi
title