Koza Altın'ın Çukuralan İşletmesi'ndeki Faaliyetlerinin Durdurulması
Maden İş Sendikası Ege Bölgesi Şubesi Başkanı Küçükgencay: "Çukuralan Altın Madeni'nin kapatılma kararının bir an önce kaldırılmasını istiyoruz"
Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şubesi Başkanı Tamer Küçükgencay, İzmir İl Özel İdaresi tarafından faaliyeti durdurulan Çukuralan Maden İşletmesi'nin tekrar çalışmaya başlaması gerektiğini belirtti.
Koza Altın İşletmeleri tarafından işletilen Ovacık Altın Madeni girişinde basın açıklaması yapan Küçükgençay, Koza şirketinin yasal gereklilikleri aksatmadığını, sendikal faaliyetleri desteklediğini, ileri teknoloji ile çevre ve insana duyarlı faaliyet gösterdiğini savundu.
İzmir İl Özel İdaresi'nin Çukuralan Maden İşletmesi'nin faaliyetini durdurması sonrası iki tarafın yaptığı açıklamaları yakından takip ettiklerini anlatan Küçükgençay, Koza Altın'ın Çevre İzni Lisansı için gerekli evrakları teslim ettiğini, buna rağmen İl Özel İdaresi tarafından madenin mühürlendiğini ileri sürdü.
Bu kararın 450'ye yakın işçiyi mağdur ettiğini söyleyen Küçükgençay, şöyle konuştu:
"Aileleri ile birlikte 2 bin kişinin doğrudan zarara uğradığını görüyoruz. Bu mağduriyete sessiz kalamayız. Üzerimize düşen görev ve sorumluluk neyse yerine getirilecektir. İşçilerin ve ailelerinin Bergama ve Dikili esnafının, tedarikçilerin ve Koza Altın İşletmeleri'nin ve ülkemizin daha fazla zarar görmemesi için çevre izni ile ilgili şirket tarafından tamamlanmış sürecin sonuçlandırılmasını ve Çukuralan Altın Madeni'nin kapatılma kararının bir an önce kaldırılmasını istiyoruz."
Koza Altın tarafından 31 Aralık 2013'de yapılan açıklamada, şirketin Çukuralan işletmesindeki faaliyetlerinin İzmir İl Özel İdaresi'nce "Çevre İzni veya Çevre İzin ve Lisans Belgesi" bulunmaması gerekçesiyle durdurulduğu belirtilmişti.
Açıklamanın ardından işçiler, Onuncu Yıl ve İstiklal Marşı okuyup, Çanakkale yolu güzergahına kadar bir süre yürüdükten sonra dağıldı. - İzmir