Kocaeli Lojistik Üssüne Dönüştü
Türk sanayisinin lokomotifi sayılan demir çelik, kimya, petrol, otomotiv ve lastik sektörü başta olmak üzere 500'ün üzerinde büyük ölçekli sanayi kuruluşu ve kimya, petrol ve LPG depolama tanklarını da barındıran sanayi kenti Kocaeli, aynı...
Türk sanayisinin lokomotifi sayılan demir çelik, kimya, petrol, otomotiv ve lastik sektörü başta olmak üzere 500'ün üzerinde büyük ölçekli sanayi kuruluşu ve kimya, petrol ve LPG depolama tanklarını da barındıran sanayi kenti Kocaeli, aynı zamanda lojistik üssüne dönüştü. İthalat ve ihracatta önemli rol oynayan lojistik firmaları istihdama da büyük katkı sağlıyor.
Daha önce uluslararası alanda birincilik ödülleri alan ve sadece Kocaeli'de 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayan Ceva Lojistik İzmit'te bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Ceva Türkiye Genel Müdür Baş Yardımcısı Turhan Özen, Ceva İş Birimi Direktörü Hakan Çetin, Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Suna Koç ve Depo Operasyon Şefi Malik Hacıoğlu'nın katıldığı toplantıda, sektörde en çok tercih edilen lojistik şirketi olabilmenin hedeflendiği belirtildi. Ceva'nın Türkiye Genel Müdür Baş Yardımcısı Turhan Özen şunları söyledi:
"Son iki yılda tedarik ve lojistik anlamında ön sıralarda yer alan firmalardan bir tanesiyiz. Ciro anlamında da Türkiye birincisiyiz. Ancak bizim asıl misyonumuz, sektörde en çok tercih edilen lojistik şirketi olabilmek. Türkiye genelindeki tüm yatırımlarımızın 3'te 1'ini Kocaeli sınırları içerisinde yapıyoruz. Türkiye'nin en önemli üst merkezi olarak Kocaeli'ndeyiz. Gebze'deki 60 bin metre karelik yeni depomuz Türkiye'nin en büyük deposu olmasının yanı sıra, alt yapısı ve güvenlik standardı ile bizim için de önemli bir yere sahip. Kocaeli'nde toplam olarak 2 bin 500 kişi istihdam ettik ve yatırımlarımız devam edecek."
BÖLGE İNSANINA İŞ İMKANI
Yatırım yapılan bölgelerde hem lojistik araçları, hem de çalışanları bölgeden tercih ettiklerini söyleyen Özen, "Gebze'nin yanı sıra Göcük, Karamürsel ve Uzuntarla'da da depolarımız bulunuyor. 2013 yılı yatırımlarımızda İstanbul Avrupa yakasında bir depomuz yapılacak. Bunun yanı sıra her yıl 75 bin metrekare daha sürekli olarak depo açacağız. Bu deponun büyük bir kısmını yine de Kocaeli'nde açacağız. Biz kurulduğumuz bölgelerde ilçenin hem lojistik firmalarını, hem de çalışanlarını yine o bölgeden seçiyoruz" dedi.
KOCAELİ TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ GEÇİŞ NOKTASI
Kocaeli'nde inbound lojistik operasyonlara ağırlık verdiklerini söyleyen Ceva İnbound Operasyonları İş Birimi Direktörü Hakan Çetin ise şöyle konuştu:
"Kocaeli Türkiye'nin, hatta uluslararası ulaştırma koridorlarının da olmazsa olmaz geçiş noktasıdır. Kocaeli'nden kara ve demir yolu ile geçen transit yükler, bölgeyi aynı zamanda bir lojistik bölge statüsüne de sokmaktadır. Lojistik bölgesi olarak adlandırdığımız Kocaeli'nde depo ve transfer merkezi yatırımlarımızın yanında, inbound lojistik operasyonlarımıza da ağırlık veriyoruz." - Kocaeli / İzmit