Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

Kobi'ler Gönüllü Danışmanlardan Memnun

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KOSGEB tarafından pilot bölge İzmir'de uygulanmaya başlanan "Gönüllü Danışmanlık" projesi kapsamında danışmanlık hizmeti alan KOBİ'ler uygulamadan memnun İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Çanakçı: "Firmalar bize, danışmanlarından memnun kaldığını, sonraki dönemlerde başka konularda da danışmanlık hizmeti almak istediklerini iletti"

AHMET BAYRAM - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından pilot bölge olarak İzmir'de uygulanmaya başlanan "Gönüllü Danışmanlık" projesinde danışmanlık hizmeti alan KOBİ'ler hizmetten memnun.

KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Gönüllü Danışmanlık" projesiyle yeni kurulan, genç firmalarda kurumsallaşmanın, organizasyon ve muhasebe altyapısının hızlı bir şekilde oluştuğunu kaydetti.

Çanakçı, projenin temel amacının mevcut KOBİ'lere ve işini yeni kuran girişimcilere destek sağlamak olduğunu belirterek, "Gönüllü Danışmanlık projesi, KOBİ'lere hizmet etmeyi amaçlıyor. Proje KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi tarafından hazırlandı ve KOSGEB Genel Merkezi'nden de onayını da aldıktan sonra desteklendi ve pilot bölge olarak İzmir'de uygulanmaya başlandı" dedi.

Gönüllü Danışman olabilmek için öncelikle kişinin emekli olması ve alanında en az 15 yıl deneyimli olması gerektiğini vurgulayan Çanakçı, "Danışmanların tamamen ticari kaygılardan uzak, gönüllülük esasına göre bu proje içerisinde yer alması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"İzmir'in entelektüel birikimini kullanmak istiyoruz"

Çanakçı, proje kapsamında kendi alanlarında en az 15 yıl deneyimi olan, genç yaşta emekli olmuş ancak hala çalışma isteği içerisinde, birikimlerini toplumla paylaşmak isteyen, iş adamlarının, bürokratların ve üniversite öğretim elemanlarının KOBİ'lere gönüllülük esasıyla herhangi bir ücrete bağlı olmasızın bir danışmanlık yapmalarını istediklerini anımsatarak, "İzmir bir emekli cenneti, Burada entelektüel, emekli olmuş bir birikim var, bu kişilere 'Tamam, emekli oldun ama bir birikimin var, kenara çekilme' diyoruz.  İzmir'in bu birikimini kullanmak istiyoruz" diye konuştu

Gönüllü Danışman sayısı yeterli değil

Çanakçı, gönüllülük esasına dayanan danışmanlık yapmak isteyen kişilere ulaşma konusunda sıkıntı yaşadıklarını dile getirerek şunları söyledi:

"Bu konuda birçok üniversiteye, derneğe ve sivil toplum kuruluşuna gönüllü danışman talebi konusunda yazı yazdık. 'Biz böyle bir proje yapıyoruz, bu proje kapsamında gönüllülük esasına dayalı elinizin altında çalışmak isteyen varsa bize yönlendirin veya başvuru yapmalarını sağlayın' dedik. "

Gelen başvurular arasından yapılan değerlendirmelerde 10 kişinin gönüllü danışmanın havuzuna girmeye hak kazandığını belirten Çanakçı, "İşletmelerden gelen talep noktasında bir sıkıntı yaşamıyoruz ancak danışman sayımızı arttırmak istiyoruz" dedi.

Mustafa Çanakçı, projenin fiili olarak başlamasından bu yana geçen 6 aylık sürede 8 işletmenin KOSGEB'e danışmanlık hizmeti için başvurduğunu, bunlardan 2 projenin tamamlandığını 6'sında ise danışmanlık hizmetinin devam ettiğini söyledi.

"İşletmeler memnun"

Tamamlanan 2 danışmanlık projesinde firmalara "Danışmanlık hizmetlerinden  memnun musunuz? Bu size neler kazandırdı?" şeklinde sorularla bir iş memnuniyeti anketi uygulaması yaptıklarını dile getiren Çanakçı, "Bu anketlerden faydaların ve beklentilerin karşılanıp karşılanmadığı ölçüyoruz. Firmalar bize, danışmanlarından memnun kaldığını, sonraki dönemlerde başka konularda da danışmanlık hizmeti almak istediklerini iletti. Bu proje kapsamında 40 işletmeye danışmalık hizmeti verip sonuçlarını değerlendirmek istiyoruz. İzmir bu projede pilot bölge, eğer proje burada başarılı olursa tüm Türkiye'de uygulanması planlanıyor" diye konuştu.

Çanakçı, KOBİ'lerin "Gönüllü Danışmalık" hizmeti alabilmeleri için işletmenin KOSGEB veritabanına kayıtlı olması ve güncel beyannamelerinin onaylı olması gerektiğini hatırlatarak, gönüllü danışman hizmetinin dünyada ABD ve Hollanda gibi ülkelerde yaygın bir şekilde kullanıldığını vurguladı.

KOSGEB, Ar-Ge, inovasyon, proje hazırlama ve geliştirme, mühendislik uygulamaları, bilgisayar ve bilgi teknolojileri, enerji, ulusal-uluslararası fonlardan yararlanma, pazarlama, üretim, insan kaynakları mali işler, dış ticaret, çevre ve ürün belgelendirme ile kurumsallaşma alanlarında "Gönüllü Danışmanlık" hizmetleri sunuyor. - İzmir

Kaynak: AA / Ekonomi
title