Haberler

Kırşehir, Hayvancılık Projesi ile Dünyaya Açılacak

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayvan yetiştiriciliği ve kaliteli et üretiminde Türkiye'de önemli bir yere sahip Kırşehir'de başlatılan "Kırşehir'i Hayvancılıkla Dünyaya Açıyoruz" adlı projeyle başta Avrupa ülkeleri olmak üzere yurt dışına ihracat yapılması hedefleniyor.

Hayvan yetiştiriciliği ve kaliteli et üretiminde Türkiye'de önemli bir yere sahip Kırşehir'de başlatılan " Kırşehir'i Hayvancılıkla Dünyaya Açıyoruz" adlı projeyle başta Avrupa ülkeleri olmak üzere yurt dışına ihracat yapılması hedefleniyor.

Kırşehir Ticaret Borsası ile Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde " Kırşehir'i Hayvancılıkla Dünyaya Açıyoruz" projesi başlatıldı. Yaklaşık 3 yıl sürecek proje sonunda, 50'nin üzerinde büyükbaş hayvan potansiyeli olan 100'den fazla işletme ile diğer hayvancılık işletmelerinin dünyaya açılması sağlanacak.

Kırşehir Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırşehir'de yaklaşık 200 bin büyükbaş, 250 bin de küçükbaş hayvan potansiyeli olduğunu belirterek, diğer hayvan çeşitleriyle de Türkiye genelinde iyi bir yerde olduklarını söyledi.

Türkiye'nin 2016 yılının ilk 6 ayında ithal ettiği 300 bin büyükbaş hayvanın 110 bininin Kırşehir'e geldiğini belirten Yavuz, kentteki işletme sayısının da giderek arttığını dile getirdi.

Yavuz, hayvan ve et ihracatını geliştirmek için başlattıkları proje hakkında şu bilgileri verdi:

" Kırşehir'den büyükbaş hayvan ve et ihracatını geliştirmek için 3 yıl sürecek bir proje hazırlandı. Kentteki hayvan üretimi yapılan işletmelerin sahiplerini Avrupa'ya götüreceğiz. Avrupa'daki üreticileri de Kırşehir'e getireceğiz. Hem ithalat hem de ihracat yapmış olacağız. Proje tamamlandığında Kırşehir olarak hayvan almıyor, aksine satıyor olacağız. Bu projeyle hayvancılık işlemleri güçlendirilecek."

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selahattin Ekicioğlu ise projenin ilk ayağı olan analiz çalışmalarının başladığını dile getirdi.

İlk etapta 9 firmanın ihtiyaç ve sorunlarının belirlenmesi için saha çalışması yapıldığını aktaran Ekicioğlu, TÜBİTAK'a bağlı Bilimsel ve Teknik Araştırmalar Vakfı'nın proje danışmanlarının Kırşehir'e geldiğini ifade ederek, "İhtiyaç analizi çalışmaları sonrasında, gerekli çalışmalar yapılarak, firmaların kapasitesini geliştirmek ve rekabet güçlerini artırmak amacıyla hayvancılık sektörüyle alakalı eğitimler verilecek. Aynı zamanda; yurt dışı pazarlama faaliyetleri başlayacak ve yurt dışından alım heyetleri getirilecek." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi
title
Close