Kalekim Fabrikası, Erzurum'da Üretime Başladı
Kale Grubu'nun 2,5 milyon lira yatırımla kurduğu ve 90 bin ton üretim kapasitesi olan Kalekim Erzurum Fabrikası'yla yaklaşık 100 kişiye iş imkanı sağlandı Grubun başkanı ve CEO'su Okyay: "Ka...
Kale Grubu'nun 2,5 milyon lira yatırımla kurduğu ve 90 bin ton üretim kapasitesi olan Kalekim Erzurum Fabrikası, törenle hizmete açıldı.
Erzurum Organize Sanayi Bölgesi ek sahasında düzenlenen fabrikanın açılış törenine, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Kale Grubu Başkanı ve CEO'su Zeynep Bodur Okyay, çeşitli oda ve firma temsilcileri katıldı.
Okyay, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sanayileşmesinde önemli bir rol oynayan Kale Grubu'nun ikinci kuşak temsilcisi olduğunu belirterek, grup olarak daima 'ticaretin bireyleri, sanayinin ise toplumları zenginleştireceği' sözünü şiar edindiklerini söyledi.
Bu felsefenin yeni bir zincirini, bir sanayi tesisini daha Türkiye'ye kazandırdıklarını vurgulayan Okyay, şunları kaydetti:
"Kale Grubu, yatırımlarının tamamında sanayiye odaklandı. Seramikten, havacılığa kadar birçok farklı alanda faaliyet gösteren 17 şirketimizle doğrudan ve dolaylı olarak 10 bini aşkın insana istihdam sağlıyor, evlerine AŞ ve ekmek götürmelerine vesile oluyoruz. Kale Grubu bugün, bin 300 tedarikçisi, 750'nin üzerinde bayisi ve 15 bin satış noktasıyla büyük dünya ailesi kimliğine kavuşmuştur. Kalekim, yapı kimyasallarında üretim ve satış kapasitesi olarak Türkiye'de ve bölgemizde birinci, Avrupa'da ise beşinci sırada yer alıyor."
Okyay, "40 yıllık süreçte Kalekim, toplam 500 çalışana, 8 fabrikaya, yıllık 500 bin ton satışa, 250 milyon lira ciroya, emek yoğun işten otomasyon ve teknoloji yoğun işe ulaştı" diye konuştu.
"Kadının doğasına üretmenin çok uygun olduğunu düşünüyorum"
Kale Grubu olarak, milli kalkınmanın ancak milli sanayiyle mümkün olabileceği felsefesine inandıklarını anlatan Okyay, açılışı yapılan Kalekim Erzurum Fabrikası'nın arsa olarak yaklaşık 8 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa ettiklerini ve 3 bin 540 metrekare kapalı, 4 bin 350 metrekare açık alandan oluştuğunu ifade etti.
Üretim kapasitesi 90 bin ton olan Kalekim Erzurum Fabrikası için 2,5 milyon liralık yatırım yaptıklarını vurgulayan Okyay, "Fabrikamızda aileleriyle birlikte yaklaşık 100 kişiye yeni iş imkanı sağlamış olacağız. Kalekim Erzurum fabrikamız, şu anda çimento esaslı ekonomik, standart ve teknik yapıştırıcılarla ısı yalıtımı ürünleri üretilebilir durumda" dedi.
Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Erzurum'un, kuzeyden güneye, batıdan doğuya geçen anayolların kesişim noktasında tarihi bir lojistik merkez olduğunun altını çizen Okyay, Hz. Ömer zamanında İslam ordusunun fethettiği Erzurum'un o dönemde nüfusunun 200 bine ulaşan dünyanın en büyük şehirlerinden biri olduğunu anımsattı.
Bugün ise Erzurum'un, Türkiye'nin en çok göç veren illerinin başında yer aldığını dile getiren Okyay, "Doğu Anadolu'nun tarihi lojistik merkezi olan Erzurum fabrikamızla bölgeye yakın olan Gürcistan ve özellikle Azerbaycan'a yönelik satış potansiyelimizi artırmak istiyoruz" diye konuştu.
Sadece şirkete değil, devlete de hizmet etmeyi misyon edindiklerini vurgulayan Okyay, "Kadının doğasına üretmenin çok uygun olduğunu düşünüyorum. O yüzden daha fazla kadın girişimcinin yer almasını istiyorum" dedi.
"Erzurum'da yatırım iklimi oluştu, büyük firmalar kente geliyor"
Vali Altıparmak da kente önemli bir yatırım yapıldığını belirterek, "Erzurumda yatırım eklimi oluştuğundan dolayı büyük ulusal düzeydeki firmalar ilimize yatırım için gelmeye başladı" şeklinde konuştu.
Yatırım anlamında güzel gelişmelerin yaşandığını vurgulayan Altıparmak, şöyle devam etti:
"Türk insanının, yatırımcının özelliği sadece bir batılı gibi stratejik düşünüp, işi kar çevresinde değerlendirmenin ötesinde biraz daha duygusal yaklaşmasının fevkalade önem arz ediyor. Belki Çin'in, Japonya'nın kapitalistleşmesindeki, Türkiye'nin sanayileşmesinde en büyük farklardan biri de bu. Bizim duygusal yanımız. Onlarda o duyguyu göremiyorsunuz. Onlar aynen batılıya benziyor, biz benzemiyoruz. Benzemememiz de aslında çok güzel." - Erzurum