Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Aliağa'daki Tüpraş Rafinerisi'nde patlama

Aliağa'daki Tüpraş Rafinerisi'nde korkutan patlama

Naci Görür Malatya'daki son depremi işaret ederek uyardı: Endişe verici

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

21 ilde daha okullar tatil edildi

21 ilde daha okullar tatil edildi

İstihdam İki Yılda Yüzde 87 Arttı

İstihdam İki Yılda Yüzde 87 Arttı
Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivil havacılık sektörü hız kesmeden büyüdü.

Son yıllarda sivil havacılık alanına yapılan yeni yatırımlar, sektörün istihdam potansiyeline de yansıdı. Kariyer.net verilerine göre son iki yılda sivil havacılık sektöründen gelen iş ilanlarında yüzde 87 artış yaşandı. Rakamlar yolcu hizmetlerinden kabin görevlisine, teknisyenden mühendise önemli sayıda çalışana ihtiyaç olduğunu gösteriyor.

Sivil havacılık sektörü hız kesmeden büyüdü; istihdam iki yılda yüzde 87 arttı.

Türkiye'de son yıllarda yakaladığı büyüme rakamları ile dikkatleri üzerine çeken sivil havacılık sektörü, istihdam hacmini de hızla arttırıyor. Türkiye'nin en büyük insan kaynakları platformu Kariyer.net verilerine göre son iki yılda sivil havacılık sektöründen gelen iş ilanlarında yüzde 87 oranında artış görüldü. Sektörde en çok ihtiyaç duyulan pozisyonlar arasında yolcu hizmetleri görevlisi, kabin görevlisi, teknisyen ve mühendis öne çıkıyor.

Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, sivil havacılığın iş ilan sayısını en çok arttıran sektörler arasında yer aldığını belirterek, son iki yılda iş ilanları sayısında yüzde 87 gibi bir artış yaşandığını vurguluyor. Azoz: "Sadece geçtiğimiz yıl içinde sivil havacılık sektöründen yaklaşık 1500 kişi için iş ilanı yayınlandı. Her hızlı gelişen sektörde olduğu gibi sivil havacılıkta da yetişmiş personel ihtiyacı çok büyük. Sektör hem teknik hem de operasyon tarafında yetişmiş personele ihtiyaç duyuyor. Bu da adaylar için önemli bir fırsat."

Kabin memurundan uçak mühendisine ihtiyaç büyük

Sektörden gelen iş ilanlarının, teknik ve yolcu hizmetleri olarak belirgin bir ayrım gösterdiğinin altını çizen Yusuf Azoz, " sektör bu yüzden de mavi yaka çalışanlardan üniversite mezunlarına, teknisyenlerden mühendislere çok geniş bir yelpazede istihdam olanağı yaratıyor" diyor.

Azoz sözlerine şöyle devam ediyor: "En çok aranan pozisyonlar listesinde yolcu hizmetleri ve harekât görevlisi ile kabin görevlileri ilk sırayı alırken, elektrik, uçuş ve mekanik gibi farklı alanlardaki teknisyenler hemen ikinci sırada yer alıyor. Başta uçak mühendisi olmak üzere makine ve elektrik mühendisleri de sektörün yoğun olarak talep ettiği profesyoneller arasında yer alıyor. Bunlar dışında şoför, sekreter, muhasebe, bilet işlem ve insan kaynakları alanlarında yoğun çalışan talebi bulunuyor."

Kariyer.net'te kaptan pilot da aranıyor

Sayısal olarak çok olmasa da, Kariyer.net'te pilotlar için de iş ilanları yayınlandığını söyleyen Azoz, pilotluk gibi sayısı çok az olan özel mesleklerin istihdam süreçlerinin internete taşınmış olmasını, sektörün istihdam süreçlerinin de son derece profesyonel bir yapıya kavuştuğunu göstergesi olarak yorumluyor.

En çok iş fırsatı İstanbul ve Antalya'da

Kariyer.net verilerine göre sivil havacılığın en çok istihdam yarattığı şehirler arasında İstanbul açık ara farkla önde görünüyor. Listenin devamında ise turizm sektörünün gelişmiş olduğu şehirler dikkat çekiyor. Sivil havacılık iş fırsatlarında İstanbul'u sırayla Antalya, Ankara, İzmir, Eskişehir, Muğla ve Adana takip ediyor.

İngilizce ve mesleki eğitim önemli

Sivil havacılık sektöründe çalışmak isteyenler adaylar için İngilizce biliyor olmanın önemli bir avantaj sağladığını belirten Yusuf Azoz: "Özellikle müşteri hizmetleri ile ilgili pozisyonlar için iş ilanlarının büyük çoğunluğunda İngilizce bilme şartı aranıyor. Sivil havacılık yatırımları sürdükçe sektörün istihdam hacminin daha da artması bekleniyor. Son dönemde özellikle sivil havacılık yüksek okulu mezunlarına olan talebin de arttığı görülüyor. Bu alandaki mesleki eğitim de giderek önem kazanacak" şeklinde konuşuyor.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi
title