İstanbul Deri Fuarı Açıldı
TÜRDEV Başkanı Mızraklı: "İDF 2014, içinde barındırdığı etkinliklerle geleneksel bir fuar görüntüsünden çok, deriye dair her şeyin bir arada görülebileceği, derinin sanatla, tasarımla, yaratıcılıkla buluştuğu bir 'Deri Festivali' niteliğini taşıyor"
Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) öncülüğünde ve TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından bu yıl 9. kez düzenlenen İstanbul Deri Fuarı (İDF 2014), TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde başladı.
TÜRDEV açıklamasına göre, deri sektörünün tüm bileşenlerini aynı platformda bir araya getiren fuarın açılışı, TÜRDEV Başkanı Ruken Mızraklı ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından gerçekleştirildi. Fuar, 35 ülkeden 368 firma ve firma temsilciliğinin katılımıyla dört salon ve 35 bin metrekarelik kapalı alanda düzenlenecek olup, 18-20 Kasım tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.
Yurtiçi ve yurtdışından sektör profesyonellerinin buluşacağı fuar ayrıca, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin, Fransa, Hindistan, Hollanda, Hong Kong, İngiltere, İspanya, İtalya, Japonya, Kore, Rusya Tataristan ve Ukrayna'dan toplam 103 kişilik bir alım heyetini de ağırlayacak.
Özel faturalı ihracat ve turistik amacıyla Türkiye'yi ziyaret edenlerin yaptığı satın alımlarla 4,5 milyar doların üzerinde bir ihracat hacmini temsil eden İDF 2014, Türk Deri Sektörü temsilcilerinin yeni iş bağlantıları kurması, var olan bağlantılarını güçlendirmesi ve yeni pazarlara açılması için fırsatlar sunacak. Fuarda ayrıca, 2015 - 2016 trendlerinin sergilenmesinin yanında, defileler, sergiler, panel ve söyleşiler de yer alacak.
"Uzakdoğu'da pazar payımızı artırmak istiyoruz"
Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜRDEV Başkanı Ruken Mızraklı, İDF 2014'ün tabakhane, konfeksiyon, ayakkabı ve saraciye, kürk, makine ve kimyasal tedarikçileri dahil olmak üzere sektöre emeği geçen tüm iş kollarını çeşitli aktivitelerle bir araya getiren, birleştirici yapısıyla öne çıktığını ifade etti.
İDF 2014'ün içinde barındırdığı etkinliklerle geleneksel bir fuar görüntüsünden çok, deriye dair her şeyin bir arada görülebileceği, derinin sanatla, tasarımla, yaratıcılıkla buluştuğu bir "Deri Festivali" niteliğini taşıdığını belirten Mızraklı, dış pazarlara ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.
Mızraklı, Çin ve Japonya başta olmak üzere Uzakdoğu'da pazar paylarını arttırmak istediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Çin, satın alma gücünün artmasıyla Türkiye için son derece önemli bir pazar haline geldi. Bu pazarlarda sektörümüzün moda-marka algısının altını çizen çalışmalar yapıyoruz. 2023 ihracat hedefimiz olan 10 milyar dolara ulaşmak için sektör olarak var gücümüzle çalışıyoruz. Bu hedefe daha fazla inovasyon, daha fazla Ar-Ge ile marka algısı yükseltilmiş katma değeri yüksek ürünler satarak ulaşabileceğimizin bilincindeyiz. Geçen yıl İhracatımız yüzde 13,5 arttı, Bu yıl Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan kriz piyasaları etkiledi. Ancak yıl sonu yine ihracatımızı artırarak çıkacağımızı öngörüyoruz. Hedef ülkelerimiz Rusya, İtalya, Çin ve Japonya'nın yanına Amerika'yı da eklemek istiyoruz." - İstanbul