Haberler
İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes için saat veren Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

İsrail-Lübnan ateşkesi için saat veren Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı: İran tehdidine odaklanmak

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

"İstanbul Altın ve Mücevher Zirvesi"

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, "Altın ve mücevher sektöründe bize düşen vazife, altın ve diğer kıymetli taşlarımızı sermaye piyasası aracı haline dönüştürmektir."

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, "Altın ve mücevher sektöründe bize düşen vazife, altın ve diğer kıymetli taşlarımızı sermaye piyasası aracı haline dönüştürmektir. Türkiye'de İstanbul finans merkezi hedefimize ve 2020'li yıllara koşarken bunu da yaparsak süper olmuş olur" dedi.

Akgiray, İstanbul Altın ve Mücevher Zirvesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, altın ve mücevher ile kurum olarak direkt ilgilerinin bulunmadığını belirterek, "Eskiden 'cebinizde altın varsa, bu bereket işaretidir' denilirdi. Altın, dünyanın her yerinde geçerli bir akçedir" diye konuştu.

Altının, 1700 yılların başlarından 1970'lerin sonuna kadar satın alma gücü ile ilgili çalışma yaptıklarını ifade eden Akgiray, 200 yılı aşkın süreçte altının satın alma gücünün sabit olduğunu gördüklerini kaydetti.

Akgiray, 1970'lerin sonlarına doğru bir iniş çıkış yaptığını ve günümüzde değerinin ne olduğunun görüldüğünü anlatarak, "Bir toplantıda karşılaştığım, Dünya Altın Konseyi Başkanı 'altın unutuldu, ama intikamı korkunç olacak' demişti. Altının birçok özelliği var. Sermaye piyasacıları olarak ülkemizin kalkınması için kullanamazsak, demek ki bir şey yapmıyoruz. Tasarruf ihtiyacından bahsediyoruz. Altını niye yastık altında biriktiriyoruz- Ne artıyor, ne büyüyor..." şeklinde konuştu.

Türk Devleti'nin altına özel bir önem verdiğinin görüldüğünü belirten Akgiray, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vatandaş altın tutsun ama evde değil, bankada tutsun. Onun karşılığı paraya çevrilmiş enstrümanla ortaya çıksın. Üstelik bankalar altın ile biraz getiri de veriyor. Evde dursa bu getiri sıfır. Altın sizin olsun ama bırakın sektör ve tüccarımız kullansın. Altın ve mücevher sektöründe bize düşen vazife, altın ve diğer kıymetli taşlarımızı sermaye piyasası aracı haline dönüştürmektir. Türkiye'de İstanbul finans merkezi hedefimize ve 2020'li yıllara koşarken bunu da yaparsak süper olmuş olur."

- İSTANBUL

Kaynak: AA / Ekonomi
title