Haberler
Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti ilk adımı attı

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

'Ahmet Özer' tartışması tansiyonu yükseltti, İmamoğlu çileden çıktı

İBB Meclisi'nde tansiyon yükseldi, İmamoğlu çileden çıktı

Yenidoğan Çetesi davasında kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Sanık hemşireden kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

İşsizlere Müjde

İşsizlere Müjde
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Ekonomik Krize Karşı Alınmış Tedbirlere İlave Olarak, İstihdam Konusunda İkinci Bir Paket Üzerinde Çalışıldığını Bildirdi.

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, ekonomik krize karşı alınmış tedbirlere ilave olarak, istihdam konusunda ikinci bir paket üzerinde çalışıldığını bildirdi.

Yılmaz, CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse'nin, ekonomik krizin etkilerine ilişkin soru önergesini yanıtladı.

Birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de küresel krizin etkileriyle sanayi kapasite kullanım oranlarının düştüğünü, birçok şirketin kapandığını ve işten çıkarmaların yaşandığını belirten Yılmaz, krizin etkisiyle kapanan işletme sayısında, 2008 yılında diğer yıllara oranla artış olduğunu bildirdi.

Yılmaz, 2009'un ilk 3 ayında kapanan işletme sayısının 11 bin 136 olduğunu, bu rakamın 2008'in aynı döneminde 17 bin 146 olarak gerçekleştiğini ifade ederek, 2008'in işletmeler için oldukça zor bir dönem olduğunu kaydetti.

Türkiye'de, krizin etkilerini en aza indirebilmek ve ekonomiyi canlandırabilmek için 2008'in ikinci yarısında itibaren alınan ve uygulamaya konulan tedbirler hakkında da bilgi veren Yılmaz, kamu alt yapı harcamalarının artırıldığını, istihdam paketi kapsamında (kısa çalışma ödeneğinin yüzde 50 artırılması, bu ödenekten yararlanma süresinin 3 aydan 6 aya çıkarılması gibi) tedbirler alındığını, yurt içi talebi ve üretimi canlandırmaya yönelik vergi indirimleri yapıldığını anımsattı.

KOBİ'lere ve ihracatçı firmalara finansman desteği sağlandığını, yerel yönetimlere merkezi yönetim bütçesinden aktarılan kaynakların artırıldığını, Merkez Bankasının gerekli tedbirleri aldığını belirten Yılmaz, 2008 yılında kriz önlemlerinin maliyetinin 8,6 milyar TL olduğunu bildirdi.

Yılmaz, bu maliyetin, 2009 yılında 30 milyar TL, 2010 yılında ise 15 milyar TL olacağının tahmin edildiğini ifade ederek, bu tedbirlere ilave olarak istihdam konusunda ikinci bir paket üzerinde çalışıldığını açıkladı.

Yılmaz, ''Bu paket, genel olarak toplum yararına çalışma ve iş kurma programları ile il istihdam ve mesleki eğitim kurullarının daha etkin çalıştırılması yoluyla istihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılmasını kapsamaktadır. Bunların yanı sıra KOBİ'erin finansman ihtiyaçların karşılanmasına yönelik çalışmalar sürdürülmektedir''dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi
title