Haberler
İsrail ile Lübnan arasında sağlanan ateşkes antlaşması yürürlüğe girdi

Ateşkes başladı! Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

İsrail ile Lübnan arasında sağlanan ateşkes antlaşmasının detayları belli oldu

Tarihi antlaşmanın detayları belli oldu! Gündem yaratacak "gizli madde" iddiası

Ateşkes anlaşması sonrası İsrail'den Lübnanlı sivillere yönelik uyarı

Ateşkesin yürürlüğe girmesi sonrası İsrail'den ilk uyarı

Merkel anılarını yazdı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a uzun bir bölüm ayırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili kısım dikkat çekti

İso Üyeleri Türkiye Kalkınma Bankası'nı Eski İşlevinde Görmek İstiyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meslek Komiteleri Toplantısı'nda Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'yı konuk eden İstanbullu sanayiciler, Türkiye Kalkınma Bankası'nın eski işlevine yeniden döndürülmesini ve sanayiciye finansman ihtiyacına yönelik...

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meslek Komiteleri Toplantısı'nda Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'yı konuk eden İstanbullu sanayiciler, Türkiye Kalkınma Bankası'nın eski işlevine yeniden döndürülmesini ve sanayiciye finansman ihtiyacına yönelik kredi olanağı yaratılmasını istedi.

Toplantıda konuşan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan "Sanayimizi ve sanayicilerimizi desteklemek amacıyla 1975 yılında kurulan Türkiye Kalkınma Bankası, faaliyet alanını daha sonraki yıllarda sanayi dışında değiştirerek bugün kuruluş amacından uzaklaşmış durumdadır" dedi. Bahçıvan, bankanın günümüz modern bankacılık sistemi içinde ticari bankalarla rekabet edebilecek maliyetle sanayiciye fon sağlaması gerektiğini söyledi.

Bunun sanayiciler olarak güçlerine güç katacağını ifade eden Bahçıvan, şu görüşleri ifade etti:

"Türk Eximbank kredileri, ihracatçı sanayi kuruluşlarımızın ihtiyaç duyduğu finansal kaynağa ulaşmada önemli bir mali enstrümandır. Özellikle son dönemde, Merkez Bankası'nın kendi kaynaklarından ihracat kredilerini destekleyen bir fon akışı sağlamasını takdirle karşılıyoruz. Gerek doğrudan bankalar gerekse de aracı bankalar vasıtası ile imalat sanayi sektörümüze rekabet gücü kazandıran kredi uygulamalarının uzun vade, uygun faiz oranı ve kolay teminat koşulları ile kullandırılmasına devam edilmesi, ihracatçı sanayicilerimiz için elzemdir.Sanayimizi ve sanayicilerimizi desteklemek amacıyla 1975 yılında kurulan Türkiye Kalkınma Bankası, faaliyet alanını daha sonraki yıllarda sanayi dışında değiştirerek bugün kuruluş amacından uzaklaşmış durumdadır. Bu bankanın, Eximbank örneğinde olduğu gibi yeniden yapılandırılarak kuruluş amacında olduğu gibi sanayimizi destekleyecek bir yapıya kavuşturulmasının zamanının geldiğine inanıyoruz."

-"GÜCÜMÜZE GÜÇ KATAR"-

Türkiye Kalkınma Bankası'nın günümüz modern bankacılık sistemi içinde ticari bankalarla rekabet edebilecek maliyetle sanayicimize fon sağlamasının sanayicilerin gücüne güç katacağını vurgulayan Erdal Bahçıvan "Bunun yanı sıra Türkiye Kalkınma Bankası'nın "seçilmiş" sanayi yatırım alanları öncelikli olmak üzere özel sektöre "yatırım danışmanlığı" fonksiyonu öne çıkarılmalıdır. Yapılacak yatırımların daha enerji verimli, daha çevreci, daha sürdürülebilir olması konusunda uluslararası kuruluşlar ile geliştirilecek işbirlikleriyle edinilecek tecrübe ve bilgi birikimi Türk sanayisinin gelişmesi için kullanılabilir. Bu konuda TÜBİTAK ile Türkiye Kalkınma Bankası arasında işbirliği geliştirilerek hem teknik hem de finansman alanlarında "sinerji" yaratılabilir, zaten kıt olan kaynaklarımız böylece çok daha verimli kullanılabilir" dedi.

Kaynak: ANKA / Ekonomi
title