Haberler

İskele Kuruldu İnşaat Başlıyor

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Deniz Feneri soruşturmasında isimleri geçen Beyaz Holding yöneticileri Zekeriya Karaman, Mustafa Çelik ve İsmail Karahan 'İskele Yapı' adıyla şirket kurarak inşaat sektörüne girdi.

Almanya'daki Deniz Feneri e.V. Derneği'nin Türkiye bağlantılarının araştırıldığı soruşturmada isimleri şüpheli olarak gündeme gelen Beyaz Holding yöneticileri Zekeriya Karaman, Mustafa Çelik ve İsmail Karahan inşaat sektörüne girdi.

Milliyet'tin haberine göre bünyesinde Kanal 7 ve Ülke TV gibi televizyonlar ile birçok internet sitesi bulunduran Beyaz Holding, bugüne kadar daha çok eğitim, yayıncılık ve organizasyon faaliyetleriyle öne çıkıyordu. Beyaz Holding'e bağlı şirketlerin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi okuma-yazma kursları gibi projelerde de adı geçiyordu.

BEYAZYAPI ADINDAN VAZGEÇTİ

Bu ay başında ise Beyaz Holding'in sahipliğinde 'İskele Yapı İnşaat ve Taahhüt' adlı bir şirket kuruldu. 100 bin lira sermayeli şirketin amacı, "Kamu ve özel kuruluşlarla yurt içinde ve yurt dışında her türlü arsaya inşaat yapımı ve satımı" olarak belirlendi. Merkezi Zeytinburnu'nda bulunan şirketin yapımıyla ilgilendiği inşaatlar arasında toplu konut, münferit konut, yol, okul, tatil köyü, işhanı, radyo ve televizyon binası, fabrika, baraj ve hastaneler de sayıldı. Şirketin ismi ilk önce 'Beyazyapı İnşaat' olarak bildirilse de daha sonra 'İskele Yapı İnşaat'a çevrildi.

Yeni şirketin görev dağılımı Beyaz Holding'le aynı oldu. Zekeriya Karaman Yönetim Kurulu Başkanı olurken başkan yardımcılığına Mustafa Çelik getirildi. İsmail Karahan da şirketin yönetim kurulu üyesi olarak seçildi.

YARGI ÖRGÜT BULAMADI

Almanya'daki Deniz Feneri e.V. Derneği'nin Türkiye bağlantılarının araştırıldığı, 2008 yılından bu yana süren soruşturmada, Almanya'daki dernek aracılığıyla Türkiye'de 41 milyon euro'luk yolsuzluk yaptıkları iddia edilen eski RTÜK Başkanı Zahid Akman ile Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman'ın da aralarında bulunduğu 20 şüpheli hakkında, 526 sayfalık iddianame hazırlanmıştı. Şüpheliler hakkında "özel belgede sahtecilik, kamu görevlisinin resmi belgede sahtecilik suçuna iştirak ve güveni kötüye kullanmak" suçlarından, 3 yıl 9 aydan 14 yıl 6 aya kadar değişen oranlarda hapis cezaları istenirken, 20 şüpheli hakkında ise takipsizlik kararı verilmişti. Deniz Feneri soruşturmasında örgüt olmadığı tespitinde bulunulmuştu.

İDDİANAME İNCELENİYOR

Davanın savcıları Nadi Türkaslan, Abdülvahap Yaren ve Mehmet Tamöz ise Almanya'daki Deniz Feneri e.V. Derneği ile Türkiye'deki Deniz Feneri Derneği arasındaki bağlantıları soruşturdukları sırada soruşturmadan alınmış ve haklarında "resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanmak" suçundan dava açılmıştı.

Deniz Feneri e.V iddianamesi, İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. 6. Ağır Ceza Mahkemesi dosyayı inceledikten sonra iddianameyi kabul ederse dava açılmış olacak.

Kaynak: TheLira.com / Ekonomi
title
Close